Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, al doilea thriller într-o săptămână

Eduard Popa

Eduard Popa
05.11.2017

scm u craiova csm steaua

SCM U Craiova a reușit să câștige duelul cu CSM Steaua Eximbank pe teren propriu, scor 102-99, după overtime. Elevii lui Remi Hadar veneau după o altă partidă jucată cu repriză de prelungiri, pierdută însă la Pitești, scor 122-112.

Craiovenii au început în formula Martinic, Vîrnă, Siriscevic, Samuels și Aleksandrov. De partea cealaltă Jukka Toijala a ales următorul cinci de start: Taylor, Darwiche, Marinov, Zekovic și Boone.

Oaspeții au pus primele 4 puncte pe tabelă, Siriscevic a replicat printr-un coș de 3 puncte, iar după dunkul lui Boone, Steaua conducea după patru minute cu 11-8. Siriscevic însă a replicat cu alte două coșuri de 3 puncte, inclusiv un four point play care a dus scorul la 17-11 pentru gazde. Primul sfert avea să fie adjudecat de craioveni cu 24-20.

Fraseniuc și Taylor au deschis balul în sfertul al doilea pentru Steaua iar Pavel Marinov a dus Steaua în avantaj, scor 29-27, iar după reușita lui Boone scorul a devenit 35-30 pentru steliști. Aleksandrov și Runkauskas au schimbat o serie de coșuri de 3 puncte, iar pivotal srâb aveasă egaleze la 44 pentru gazde. Steliștii au intrat însă la pauză cu un avantaj de două puncte după liberele lui Pavel Marinov, scor 46-44.

Și sfertul al treilea a început echilibrat iar după 5 minute tabela arăta 56-56. A urmat însă un run de 10-0 pentru oaspeți, cu Dragan Zekovic în prim plan. Goran Martinic și Jamar Samuels au semnat revenirea pentru craioveni care intrau înaintea sfertului 4 cu un dezavantaj de 4 puncte, scor 71-67.

Marius Runkauskas a pus primele puncte pe tabelă care au dus Steaua la un avantaj de 7 puncte, scor 74-67. A urmat însă un partial uluitor de 14-0 pentru craioveni, grație duo-ului Martinic-Siriscevic, cu Goran reușind un nou four point play. Steaua și-a revenit din pumni prin dunkul lui Boone și coșul lui Runkauskas. Brandon Taylor a adus Steaua la un singur punct, prin intermediul unui and-one (85-84).  Iulian Orbeanu a dus din nou Craiova la 3 puncte, cu 45 de secunde rămase de jucat, scor 87-84. Cu 11 secunde rămase de jucat, Pavel Marinov a reușit un and-one care a egalat situația la 87, Craiova nu a reușit să fructifice ultimul atac, iar meciul a intrat în overtime.

Spectacolul a continuat și în prelungiri. Martinic a dus Craiova în avantaj cu un alt and-one, iar după reușitele lui Siriscevic, gazdele au ajuns și la 6 puncte, scor 99-93. Brandon Taylor a înscris 5 puncte consecutive și a adus Steaua la un punct (99-98). Paasoja și Martinic au pus patru puncte la nivelul liniei de fault (102-98). Pavel Marinov a ajuns la nivelul liniei de fault, a marcat prima liberă, apoi a ratat intenționat a doua liberă, dar Zekovic nu a reușit să o pună în coș.

Scor final 102-99 și Craiova obține a treia victorie din 5 meciuri. Același palmares îl are și CSM Steaua Eximbank București.

Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 34 de pct, în timp ce Ivan Siriscevic a strâns 33 de pct iar Nemanja Aleksandrov a reușit 15 pct. De partea cealaltă, Brandon Taylor a strâns 20 de pct, 8 pase decisive și 6 recuperări, Pavel Marinov a avut 18 pct, 6 recuperări și 4 pase decisive, Dragan Zekovic 17 pct și Marius Runkauskas 16 pct.

Etapa viitoare Craiova se va deplasa pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, în timp ce Steaua va juca pe teren propriu, cu Phoenix Galați.

*foto: Sportul Doljean

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș jack roger551 :

    craiova
    un meci foarte disputat,felicitari celor de la Craiova de data asta au reusit sa se impuna in overtime,Craiova are practic cel mai bun conducator de joc(Martinic) din Liga Nationala si cel mai bun shooting guard/small forward Siriscevic, extraordinara performanta celor doi jucatori 67 de puncte au marcat impreuna din cele 102, 66% din punctele echipei

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Martinic
    Formidabil Domnul acesta.Inteligent,talentat,modest dar cu personalitate.Ma mir ca nu joaca in nationala Muntenegrului.Si noi la nationala alergam dupa americani pe pereti.

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017) Raspunde
  • viking33 :

    Martinic
    Eu nu sunt de acord. Din cauza lui s-a ajuns în prelungiri. A aruncat de la 3 când trebuia sa țină mingea în penultimul atac. Iar apoi a ținut mingea ultimele 6 secunde și a aruncat disperat cu om pe el la ultimul atac. La experienta lui ma asteptam la altceva.

    cu 6 ani în urmă (06.11.2017)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Martinic
      Dar faptul ca e cel mai bun fundas si ne scoate de multe ori nu coneaza?!la ultima faza a fost adus de stelisti sa arunce dintr-o pozitie imposibila...

      cu 6 ani în urmă (06.11.2017)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Echipa
    Felicitari pt daruire!I-mi pare nespus de rau ca nu am putut sustine echipa din tribune.O aparare buna spre foarte buna.daca ne-am apara precum atacam am avea sanse reale la titlu dar pt asta avem nevoie si sa-l inlocuim pe Orbeanu(pt ca nu poate mai mult) cu unul gen Popescu(chiar daca e " batran") care e mult mai bataios.Jocul incepe sa prinda contur dar trebuie rezolvate problemele din aparare!

    cu 6 ani în urmă (06.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!