Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova are de apărat terenul propriu în fața celor de la U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
17.03.2019

scm u craiova u bt cluj

SCM U Craiova are o misiune dificilă pe teren propriu, în fața celor de la U-BT Cluj-Napoca, în etapa a 7-a a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Masculin.

SCM U Craiova a fost surpriză primei perioade a sezonului, când s-a aflat chiar pe locul 2 în Top 8 și nu a avut nicio înfrângere pe teren propriu. Trupa lui Aco Todorov nu se mai simte însă la fel de bine în Grupa Roșie. Oltenii au pierdut 5 din cele 6 meciuri jucate în faza a doua a sezonului regulat a Ligii Naționale. Trupa din Bănie a obținut o singură victorie, pe teren propriu, în fața lui BCM U Pitești. Altfel, Craiova a avut și cel mai dificil program, cu doar două meciuri jucate acasă și restul în deplasare, acolo unde nu a strălucit deloc.

SCM U Craiova vine după ce a pierdut cu CSM CSU Oradea, în deplasare, scor 83-79, dar și după ce a pierdut cu CSU Sibiu, în Cupa României, scor 89-74. Vestea bună pentru craioveni este dată de faptul că cel mai bun pasator al formației, americanul Mo Curry a revenit după o accidentare în partida contra sibienilor. SCM U Craiova se află în acest moment pe locul 4, cu 11 victorii și 9 înfrângeri, iar o victorie ar însemna un pas aproape decisiv în asigurarea avantajului terenului propriu în prima rundă de playoff.

De partea cealaltă, U-BT Cluj are parte de un sezon plin de accidentări. Clujenii au avut parte de trei meciuri foarte dificile în 8 zile, toate pe teren propriu. Mai întâi au pierdut la limită, scor 88-89 în fața Sibiului, pentru ca apoi să câștige cu BCM U Pitești un thriller cu o repriză de prelungiri, scor 106-104. Ambele meciuri s-au desfășurat în cadrul LNBM – Grupa Roșie, acolo unde U-BT stă destul de bine: se află pe locul secund în Grupa Roșie, cu 14 victorii și 6 înfrângeri. Ultima partidă a clujenilor a fost jucată tot pe teren propriu, în fața celor de la BCM U Pitești. Atunci, cei de la U-BT s-au impus cu 93-88 într-o partidă în care a trebuit să revină după ce au fost conduși mare parte din meci. Rămâne de văzut ce formula va alinia Mihai Silvășan, mai ales după accidentarea suferită recent de Tony Easley. Stanimir Marinov și Vlad Moldoveanu vor absenta pentru tot restul sezonului la U-BT Cluj.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, iar fiecare echipă a reușit să își adjudece victoria pe propriul teren: 95-68 și 77-62 pentru U-BT Cluj, respectiv 72-70 pentru Craiova în Bănie.

Partida va propune un duel interesant, între baschetbaliști cu o experiență vastă în România, precum Porter Troupe și Goran Gajovic, respectiv Kyndall Dykes și Aleksandar Rasic. De asemenea, va fi un duel interesant sub panou, unde Jason Boone, Vlad Koreniuk sau Aleksandar Radukic îi vor întâlni pe Jason Washburn și Nana Foulland sau Tony Easley. Rolland Torok se află și el într-o creștere de formă în Top 6, cu o medie de 9,8 puncte în 5 întâlniri și cu un procentaj de 54,5% de la 3 puncte! De partea cealaltă, cel mai bun român din lotul Craiovei este veteranul Iuri Fraseniuc, jucător tot de poziția 4, care în ultimul meci contra Oradiei a avut 12 puncte, cu 5/5 din acțiune.

Partida dintre SCM U Craiova și U-BT Cluj se joacă duminică, 17 martie, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă în format live stream pe canalul de youtube FRBTv.

*foto: Melinda Nagy / u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Articol
    Nu doar Craiova a avur 2 meciuri acasa in prima parte de TOP 6. Pitestiul a avut la fel, daca nu ma insel si Sibiul. Despre meci cred ca e unul deschis, Clujul e de batut avand in vedere ca e si in deplasare. Depinde mult de Dykes care se pare ca e jucatorul cheie acolo.

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei, si dorsey
      si rasic, cateodata washburn, avem arme. Importanta e apararea contra voastra. daca ne vom apara cu intensitate avem sanse foarte bune sa va batem. daca mergem cap la cap pana spre final si nu va limitam ofensiva, atunci sansele de victorie sunt mai multe de partea voastra.

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!