Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova caută să își ia revanșa în fața lui CSM Mediaș

Eduard Popa

Eduard Popa
12.02.2019

craiova medias cupa romaniei baschet

SCM U Craiova primește marți, 12 februarie, vizita celor de la CSM Mediaș, în partida retur din runda a treia a Cupei României.

În meciul tur, CSM Mediaș s-a impus cu 88-86, după un meci intens, în care ardelenii s-au depășit pe sine iar Craiova, surpriza Ligii Naționale din actualul sezon, și-a păstrat în continuare forma slabă în meciurile din deplasare. Titus Nicoară a fost principalul remarcat al partidei pentru medieșeni, cu 25 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și 5/5 de la 3 puncte, totul pentru un indice al eficienței de +38. Andrija Simovic a reușit și el 25 de puncte, în timp ce Kareem Storey a adunat 18 puncte și 7 recuperări. De partea cealaltă, Igor Mijajlovic a înscris 23 de puncte, cu 5 pase decisive, Vlad Koreniuk a adunat 29 de puncte cu 9 recuperări și Goran Gajovic 17 puncte și 7 recuperări.

A fost cea mai bună prestație din acest sezon pentru Mediaș, care altfel în Liga Națională nu o duce foarte bine. Ardelenii au suferit o înfrângere destul de dură, 70-95, pe terenul lui DInamo Știința și au ajuns astfel la 0-4 în Grupa Galbenă din LNBM. Kareem Storey a reușit să înscrie 22 de puncte în fața dinamoviștilor, în timp ce Titus Nicoară a strâns 18 puncte cu 8 recuperări, Andrija Simovic 13 puncte cu 8 recuperări și Stefan Sajin 12 puncte cu 8 recuperări.

Nici SCM U Craiova nu a avut un weekend tocmai bun. Formația din Bănie a pierdut împotriva celor de la CSU Sibiu, în deplasare, scor 68-77. Goran Gajovic și Porter Troupe au înscris câte 15 puncte fiecare, în timp ce Mo Curry a strâns 14 puncte cu 10 pase decisive, dar și cu 3/15 din acțiune!

Astfel, partida din Sala Polilvalentă din Craiova se anunță una foarte interesantă. În ciuda meciului din partida tur, Craiova pornește drept favorită. Formația antrenată de Aco Todorov este mai mult decât redutabilă pe teren propriu, acolo unde a suferit o singură înfrângere în actualul sezon. Rămâne de văzut cum va decurge duelul sub panou, dintre perechile Gajovic-Koreniuk/Boone și Nicoară-Simovic/Sajin, dar și confruntarea dintre conducătorii de joc Igor Mijajlovic și Mo Curry, respective Kareem Storey și Dragoș Andrei.

Partida dintre SCM U Craiova și CSM Mediaș se joacă de la ora 19:00. Câștigătoarea acestei duble manșe se va alătura lui Dinamo Știința, SCM Timișoara și BCM U Pitești, formații care s-au calificat în sferturile competiției, dar și echipelor U-BT Cluj, CSM CSU Oradea, CSA Steaua și CSU Sibiu, echipe care erau din oficiu în ultimele opt din Cupa României. 

*foto: novatv.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!