Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita celor de la SCM Timișoara în ultima etapă din prima fază a LNBM

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

SCM U Craiova și SCM Timișoara se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în etapa a 14-a din grupa valorică A în Liga Națională de Baschet Masculin. Oltenii au câștigat până acum toate meciurile de pe propriul teren în campionat, iar timișorenii vin după primele două succese în deplasare.

SCM U Craiova s-a impus în cele 6 partide pe care le-a disputat pe propriul teren în această ediție de campionat. Oltenii pot egala performanța celor de la BC CSU Sibiu care au câștigat toate cele șapte partide pe care le-au disputat acasă până acum.

SCM Timișoara are un bilanț de 2 victorii și 4 înfrângeri în deplasare în cadrul grupei valorice A. Bănățenii s-au impus cu 85-70 pe terenul Stelei la finalul anului trecut și cu 87-85 la Dinamo Știința, în penultima etapă din grupa A. SCM U Craiova vine după eșecul cu 92-96 de la Pitești, acel meci în care au fost probleme cu tabela. În precedentul joc de acasă, formația alb-albastră se impunea cu 72-70 în fața celor de la U-Banca Transilvania Cluj, în etapa care a încheiat anul 2018.

Timișorenii au o medie de puncte înscrise mai mare decât oltenii, 82,8 față de 80, dar SCM U Craiova stă mai bine la partea defensivă, cu 81 de puncte primite pe meci în cele 13 runde disputate până acum, față de 83,5. Alb-albaștrii stau mai bine la pase decisive (17,2 pe meci față de 14,8), intercepții (7,5 la 6,3) și capace (1,4 la 0,9). Bănățenii stau mai bine la recuperări (37,9 față de 31,2), mingi pierdute (11,3 față de 13,8) și greșeli personale (19,8 la 21,1). În ceea ce privește procentajele aruncărilor, elevii lui Aleksandar Todorov au cifre mai bune. Aceștia au 57,8% reușite din semicerc față de 51,8%, iar de la distanță au marcat 37,2% din încercări față de 33,6%. Oltenii stau mai bine și de la linia de fault, cu 79,3% dintre aruncări transformate, față de 71,9%.

Morris Curry și Vladan Vukosavljevic sunt liderii celor două echipe la două statistici importante. Curry are 15,1 puncte pe meci și 4,2 pase decisive pentru olteni, iar Goran Gajovic este cel mai bun recuperator al acestora cu 6,3 recuperări pe meci. Vladan Vukosavljevic are 20,4 puncte pe meci și 8,5 recuperări pentru bănățeni, iar Octavian Popa Calotă oferă 3,5 pase decisive pe partidă.

Meciul tur dintre cele două echipe a fost unul spectaculos, cu 19 schimbări de lider și 16 egalități. Cea mai mare diferență a fost de 4 puncte, înregistrată în dreptul ambelor echipe. Atunci banca oaspeților a făcut diferența cu 32 de puncte pe lângă cele 42 ale jucătorilor din primul 5, în timp ce rezervele timișorene au contribuit cu 20 de puncte, iar titularii cu 53. Alb-violeții au marcat atunci 19 puncte după recuperări ofensive, față de 4. Vladan Vukosavljevic a fost coșgheterul meciului cu 26 de puncte, terminând în double-double pentru gazde cu 11 recuperări. Au mai fost în double-digits pentru bănățeni  Brandon Randolph (15 puncte) și Nikola Pesakovic (12 puncte). Morris Curry a fost cel mai bun marcator de la olteni cu 21 de puncte, iar Goran Gajovic a contribuit cu 14 puncte, 8 recuperări și 5 assist-uri. Pentru SCM U Craiova au mai fost în double-digits Jason Boone cu 12 puncte și Igor Mijajlovic cu 10.

Finalul meciului tur nu a fost lipsit de controverse. Gazdele au protastat pentru că s-a acordat fault la Morris Curry cu patru secunde rămase din joc, iar la ultima fază nu s-a dat fault la Vladan Vukosavljevic sub panoul oltenilor. Curry a transformat ambele libere de care a beneficiat și a dus cele două puncte în Bănie. Față de acel meci din 19 noiembrie, SCM U Craiova l-a luat pe Iuri Fraseniuc, în timp ce timișorenii sunt conduși de antrenorul Cristian Bota care era atunci secundul lui Miodrag Perisic.

Trei puncte sunt între cele două echipe în clasamentul grupei valorice A, înainte de ultima etapă. SCM U Craiova ocupă locul trei cu 22 de puncte, după 9 victorii și 4 înfrângeri. SCM Timișoara este pe locul cinci cu 18 puncte, după 5 victorii și 8 înfrângeri. Oltenii nu pot urca mai sus de locul trei la finalul acestei faze a campionatului, dar dacă pierd pot fi depășiți de campioana CSM CSU Oradea, în cazul unei vitorii a bihorenilor acasă cu BCM U FC Argeș Pitești. Timișorenii pot avansa o poziție dacă bat la Craiova și dacă piteștenii nu se impun pe terenul campioanei.

Din 2008 până acum au fost 25 de confruntări directe între cele două echipe (sub diversele denumiri pe care le-a avut prim-divizionara de pe Bega). Alb-violeții s-au impus în 16 partide, iar oltenii în 9. Ultima confruntare de pe terenul alb-albaștrilor le-a revenit bănățenilor, în luna martie a anului trecut, la o diferență de 11 puncte.

Partida dintre SCM U Craiova și CS SCM Timișoara se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sala Polivalentă. Vor arbitra Alexandru Olaru, Șerban Rașoga și Laszlo Bukuresti, iar comisar a fost desemnat Marius Marinescu. Meciul poate fi urmărit pe canalul de youtube al federației, aici

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!