Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un meci din etapa a 12-a

David Istrate

David Istrate
28.12.2018

Sâmbătă, 29 decembrie, în sala polivalentă din Craiova va avea loc confruntarea dintre echipa gazdă și U-BT Cluj-Napoca. În acest moment, un singur punct le desparte pe cele două adversare în clasament, prin urmare, duelul direct are o importanță foarte mare.

La precedenta întâlnire a celor două formații, deținătoarea SuperCupei României a reușit o victorie categorică la 27 de puncte, scor 95-68. Atunci gazdele au dominat la majoritatea categoriilor statistice, având cu 16 recuperări în plus (40-24) și cu 12 pase decisive mai mult decât oaspeți (26-14). De asemenea, Kyndall Dykes a fost de neoprit în atac, terminând acea partidă cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Jason Washburn a fost aproape de un double-double: 21 de puncte, 8 recuperări.

Între timp, jocul Craiovei s-a îmbunătățit foarte tare, iar aceasta a fost pentru o bună perioadă de timp în fruntea clasamentului, alături de U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. SCM U Craiova a pierdut însă ultimele două meciuri disputate în compania lui BC CSU Sibiu și a campioanei, CSM CSU Oradea. În schimb, U-BT Cluj-Napoca are la activ o serie de patru victorii consecutive, ultima venind pe teren propriu, împotriva lui CS Dinamo București. Astfel, cu un bilanț de 9 victorii și 2 înfrângeri, echipa antrenată de Mihai Silvășan împarte prima poziție cu BC CSU Sibiu, în timp ce adversara sa de mâine seară, cu 8 victorii și 3 înfrângeri, împarte locurile 3-4 cu CSM CSU Oradea.

Din punct de vedere statistic, oaspeții conduc la patru din cele cinci categorii principale: puncte (79.6 – 84.1), recuperări (30.4 – 36), pase decisive (17.1 -19.4) și capace (1.5 – 1.7), în timp ce gazdele au mai multe intercepții pe meci (7.6 – 5.8). De asemenea, jucătorii lui Aco Todorov au un procentaj mai bun la aruncările libere (79.3% - 67.2%), însă sunt depășiți la procentajul aruncărilor de două puncte (58.4% - 59.7%) și la cel al aruncărilor de trei puncte (36.9% - 37.1%).

În același timp, cele două formații se aseamănă prin faptul că ambele au în componență jucători străini cu o vastă experiență în Liga Națională, precum Porter Troupe, Goran Gajovic, Aleksandar Rasic sau Kyndall Dykes. Ultimul s-a întors în România după un sezon petrecut în liga a doua italiană și are un an excelent, fiind liderul oaspeților. În aproape 30 de minute petrecute pe teren, Kyndall Dykes are medii de 20.5 puncte, 3.9 recuperări și 3.5 pase decisive. Conaționalul său, Jason Washburn are și el un sezon foarte bun, adunând 14.8 puncte și 6 recuperări pe partidă. De partea cealaltă, Goran Gajovic își conduce echipa la puncte (15.2), recuperări (5.8) și la intercepții (2). Muntenegreanul este urmat de Mo Curry, jucător ce are medii de 14.4 puncte, 4.1 pase decisive și 2 recuperări.

Acești patru jucători pot face oricând diferența însă în același timp, în duelul de sâmbătă va conta foarte mult lupta la recuperare. Jucătorii de la SCM U Craiova cu siguranță nu doresc să repete jocul din tur, când au avut cu 16 recuperări mai puține decât adversarii lor. De aceea, blocajele defensive și apărarea vor fi de o mare importanță pentru ambele tabere. Oltenii s-au întărit la acest aspect aducându-l în cadrul echipei pe Iuri Fraseniuc.

Confruntarea de sâmbătă seara va începe la ora 18:00 și nu va fi transmisă pe niciun post de televiziune.

Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt Marius Ciulin, Alexandra Stan și Mircea Șerban, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Mircea Martiș.

*foto: u-bt.ro/Nagy Melinda

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!