Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova s-a impus la limitã la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
21.03.2017

Phoenix Galați și SCM U Craiova au oferit publicului prezent în tribuna sălii Polivalente Dunărea un joc spectaculos, cu numeroase răsturnări de situație pe tabela de marcaj.

Distribuțiile de start au fost: Gugino, Pavlovic, Bojovic, Brandon, Guțoaia respectiv Taylor, Bureau, Burlacu, Abrams, Lee.

Formația oaspete, care își juca ultima șansă să reintre în lupta pentru play-off, cu Abrams, Burlacu și Taylor preciși la aruncări a intrat foarte motivată pe teren și a câștigat la două puncte diferență primul sfert. Vlaicu a înscris primul coș din sfertul al doilea dar Solopa a dus scorul la 30-35 (min.14). Phoenix nu a renunțat, Guțoaia a scuturat plasa din afara semicercului și a restabilit egalitatea, 38-38 (min.15) pentru ca americanul Brandon să le aducă pe gazde la conducere pentru prima oară: 41-40 (min.17). Pe final a ieșit la rampă, „olteanul” Lee și SCM U Craiova a intrat la vestiare cu două posesii avantaj, scor: 43-47. Antrenorul Florin Nini și-a băgat elevii în ședință și lucrurile s-au schimbat în bine. Bojovic, cel mai bun marcator din Ligă, Miller, Guțoaia, Gugino și Brandon și-au arătat calitățile și scorul a devenit 69-64 (min.29). Lupta sub cele două panouri a fost aprigă și craiovenii s-au apropiat, scor: 71-69 (min. 30). Ultimul sfert a fost dramatic, fiecare din cele două echipe luptând cu toate mijloacele să-și apropie victoria. Guțoaia și Gugino au marcat din afara semicercului și echipa gălățeană s-a menținut în față: 75-71 (min.32) și 78-75 (min.34). SCM U Craiova a replicat prompt, Bojovic a fost eliminat pentru 5 greșeli personale și Lee a dus scorul la 78-86 (min.38). Gălățenii au revenit cu două reușite consecutive de 3 puncte dar Guțoaia a ratat în ultima secundă șansa să împingă partida în overtime.

Rezultat final: Phoenix Galați – SCM U Craiova 84-86 (26-28, 17-19, 28-22, 13-17). De la Phoenix s-au remarcat: Guțoaia 19 p, Miller 18 p, Gugino 15 p, Bojovic 13 p. Pentru SCM U Craiova principalii marcatori au fost: Lee 21 p, Abrams 19 p, Burlacu 18 p, Taylor 16 p.

Situația în grupa 7-10 s-a complicat foarte mult: Phoenix se menține pe locul VIII cu 28 de puncte în timp ce SCM U Craiova a urcat pe IX cu 27 de puncte.

*Foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!