Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune în fața lui U-BT Cluj-Napoca la o diferență de două puncte

David Istrate

David Istrate
29.12.2018

În seara de sâmbătă, 29 decembrie, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit duelul dintre SCM U Craiova și U-BT Cluj-Napoca, meci ce a contat pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Prima repriză a fost dominată de oaspeți, însă gazdele și-au revenit în cel de-al treilea sfert și apoi au menținut avantajul, câștigând la o diferență de două puncte, scor 72-70.

Aleksandar Todorov a început această partidă cu o formulă de start din care făceau parte Sebastian Ionescu, Porter Troupe, Jason Boone, Morris Curry și Aleksandar Radukic, în timp ce Mihai Silvășan a decis să îi trimită în teren pe Nandor Kuti, Stanimir Marinov, Kyndall Dykes, Andrei Calnicenco și Jason Washburn.

Jason Boone a câștigat angajarea de la începutul jocului, reușind să marcheze și primele puncte ale acestei confruntări. După o ratare și un turnover al clujenilor, Radukic a majorat avantajul gazdelor, ducând scorul la 4-0. Oaspeții au replicat printr-un run de 8 puncte reușite de Marinov și Washburn pe parcursul a două minute și jumătate. Porter Troupe a întrerupt seria clujenilor printr-o reușită de la distanță, dar au urmat încă 5 puncte marcate de alb-negri, iar scorul a devenit 7-13. După acest moment, timp de aproximativ trei minute, cele două adversare s-au întrecut în ratări și tabela a rămas neschimbată. În cele din urmă, pivotul gazdelor, Jason Boone, a reușit un coș cu fault iar Nandor Kuti a închis sfertul cu un stop-șut, scorul fiind 10-15.

La primul atac după reluarea jocului, Morris Curry a înscris de la semi-distanță și apoi a urmat încă o serie de ratări din partea ambelor echipe. Easley și Kuti au reușit 3 puncte pentru clujeni, însă Gajovic a răspuns rapid cu un coș de la distanță. Din acest moment, craiovenii au început să atace mai eficient coșul advers și au preluat conducerea cu 5:37 rămase din prima repriză. Au urmat trei minute în care atât gazdele cât și oaspeții și-au arătat precizia aruncărilor, însă elevii lui Silvășan au revenit la conducere, scor 27-28. Până la pauză, deținătorii SuperCupei României au reușit să domine jocul și au intrat la vestiare cu un avantaj de de 7 puncte, scor 34-27.

Oltenii au început mai bine repriza secundă și au recuperat rapid deficitul de 7 puncte, intrând în avantaj după doar două minute jucate. Tony Easley a pus pe tabelă primele puncte pentru clujeni, însă gazdele au continuat în același ritm și au marcat în continuare prin Curry și Boone, ducând scorul la 43-38. Dykes a încercat să dea semnalul revenirii printr-un stop-șut, dar Mijajlovic a replicat de la distanță. Rasic a răspuns prin același procedeu și apoi Dykes și-a readus echipa la un punct de adversari. Cu toate acestea, finalul a aparținut tot gazdelor care aveau un avantaj de 6 puncte înainte de începerea ultimului sfert, scor 54-48.

În debutul actului decisiv, Stanimir Marinov a reușit să întoarcă scorul de unul singur marcând 9 puncte, în timp ce elevii lui Todorov au înscris doar două puncte. Rasic și Kuti au punctat și ei pentru oaspeți și scorul a devenit 61-56 pentru U-BT Cluj-Napoca. Todorov a cerut al doilea time-out în decurs de doar 40 de secunde, iar efectul s-a văzut imediat, jucătorii săi marcând rapid 5 puncte prin care scorul a devenit egal, 61-61. A fost rândul lui Mihai Silvășan să ceară un timp de odihnă, acesta fiind supărat pe modul în care jucătorii săi au pierdut avantajul. După reluarea jocului, Tony Easley a înscris un slam-dunk urmat de două libere transformate de Porter Troupe.

A urmat un moment mai tensionat în care arbitrii au acordat câte un fault tehnic la fiecare bancă iar apoi Curry a înscris de la distanță. Marinov a răspuns imediat cu un stop-șut și scorul a devenit 66-65, cu două minute rămase. Easley a reușit un nou slam-dunk dar Curry și-a readus echipa în avantaj și Silvășan a cerut încă un time-out. Porter Troupe a reușit un stop-șut, însă Calnicenco a înscris de la distanță și scorul a devenit 70-70, cu 24 de secunde rămase. După un timp de odihnă solicitat de Todorov, Rasic a faultat iar Mijajlovic a transformat ambele libere, Mihai Silvășan fiind nevoit să își folosească ultimul time-out. După reluarea jocului, Rasic a ratat aruncarea de trei puncte, Dykes a făcut o recuperare ofensivă însă nu a reușit să bage mingea în coș și astfel SCM U Craiova s-a impus cu 72-70.

SCM U Craiova a avut 4 jucători în double-digits: Porter Troupe (14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Morris Curry (14 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive), Igor Mijajlovic (14 puncte) și Goran Gajovic (13 puncte, 8 recuperări).

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al oaspeților a fost Stanimir Marinov, cu 17 puncte și 3 pase decisive, urmat de Jason Washburn (13 puncte și 8 recuperări) și de Tony Easley (13 puncte, 8 recuperări).

Cu această victorie, SCM U Craiova a reușit să o egaleze în clasament pe U-BT Cluj-Napoca, ambele având 9 meciuri câștigate și 3 pierdute. Datorită acestei partide, BC CSU Sibiu a devenit liderul solitar al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Pentru formația condusă de Aco Todorov urmează duelul cu BCM U FC Argeș Pitești, în timp ce U-BT Cluj-Napoca va primi vizita rivalei CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook - SCM U Craiova Baschet

11 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Probleme
    Am mai spus-o. Daca nu ar fi Kyndall, suntem slabi. Cand el joaca slab, avem sanse mari sa pierdem.

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    Din pacate mult prea multe TO, iar lipsa asisturilor arata, dupa parerea mea, o oarecare lipsa de scheme de joc si mult individualism.
    Astazi nu a mers jocul lui Dykes, dar noroc cu Marinov si pivotii ca ne-o mai tinut in joc (trebuie sa recunosc ca am vazut doar live score-ul). Din statistica se vede o dorinta si un accent mai mult pus pe defensiva ceea ce e un lucru bun. Sper sincer sa se mai faca un extra transfer. In urma declaratiei lui Silva se pare ca Moldoveanu nu o sa revina degraba, iar cu Torok si Calnicenco nu prea faci treaba sub panou. Poate ca Torok se apara bine, dar cam atat, iar Calnicenco da bine de 3 la antrenamente :)
    Poate e devreme sa trangem concluzii, dar dupa parerea mea cu jocul asta o sa ne oprim iarasi in semifinala.

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Dependenta de Dykes
    Deykes a prins o zi nefasta ( 2 din 9 la 2 pct, 0 dintr-o singura incercare de 3 pct, 2 din 4 la libere, total 6 pct, probabil record negativ ), la fel Rasic, cu numai 8 pct ( 2 din 8 de 3 pct ), deci infrangerea este explicabila . Apoi nu avem poz 4, folosirea acolo a lui Calnicenco pare o gluma proasta, dar efectiv Silva n-are om acolo stiind ca Torok este de mult in declin sever . Daca nu se va aduce un " 4 " valoros, este posibil sa nu prindem nici semifinala . Iar dupa tot ce am aratat in acest sezon, asta nu ar fi nici o surpriza . Din pacate !

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Dorsey
      Stie cineva de ce nu joacă sau de ce l-am adus...?

      cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Sa ia bani
      ))))

      cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    :))
    Mi se pare fabulos sa comentezi un meci dupa ce l-ai vazut pe livescore

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    La multi ani
    Sunt unul din acei care ar fi vrut demisia în trecut la Marcel Tenter, Bobo Pintea, poate și a lui Silvășan, dar cu timpul am început să realizez că nu se poate doar sa câștigi, ci mâine și pierde. E adevărat că nu avem un joc plăcut și nu a ajuns la un nivel(copt) antrenorul nostru Silvășan, dar performanța vine in timp și precum e Achim la Oradea cu trofee câștigate, așa este și Silvășan. Singură diferență o face doar acei ani consecutivi pe care îi are antrenorul Achim. Felicitări Craiova pentru victoria de astăzi. La multi ani și va doresc un an cu multe împliniri tuturor care urmăriți fenomenul baschet și nu numai. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca threepointer:

      Ai dreptate
      Singura diferenta e ca Achim a impus inca de la inceput un joc placut Oradiei cu jucatori cu cel putin un nivel sub celor ce au trecut pe la Cluj.La noi, jucatorii vin si cu cat stau sub comanda lui Silvasan joaca parca tot mai prost.Nu vezi nici macar o minima crestere in jocul individual sau colectiv.Sunt de acord cu continuitatea si cred ca Clujul nu are nevoie de un super mega antrenor...cred ca unul de nivelul lui Costescu de exemplu ar zburda cu jucatorii ce au trecut pe la Cluj.De aceea sper sa plece in vreo zi Silvasan, pentru ca mi am luat abonament si anul asta inca nu am fost la nici un meci.Nu ma atrage nimic.Este si singurul sport la care nu avem o minima galerie care sa vina de bunavoie si neplatita de nimeni.

      cu 5 ani în urmă (29.12.2018)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Surpriza neplacuta
    A fost Clujul,echipa la care se vede din avion lipsa unui antrenor capabil si de altceva in afara de maimutareli,cu jucatori debusolati si dependenta efectiv in exprimarea pe parchet de capriciile lui Dykes!Lucru absolut de neinteles tinand cont ca-i sunt oferite conditii deosebite pentru performanta!La noi,jos palaria Aco Todorov!

    cu 5 ani în urmă (29.12.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    UBT CLUJ
    Aveti echipa excelenta ! Parerea mea dupa toate aceste meciuri,aveti nevoie doar de 2 modificari si bateti totul la pas daca se realizeaza aceste modificari. Aveti nevoie de urgenta de altcineva in locul lui Calnicenco....nu joaca aproape nimic,iar a doua schimbare,schimbati-l pe Silvasan,nimeni nu creste sub comanda lui,nimeni nu avanseaza,cu totii sunt trasi in jos de acaest antrenor! Mult succes in continuare si hai cu victoria impotriva Sibiului !

    cu 5 ani în urmă (30.12.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    La multi ani !
    Meciul in sine a fost destul de modest d.p.d.v tehnic,cu multe greseli de ambele parti.Ce ma bucura este ca le-am facut fata psihic si apararea incepe sa arate bine(asta probabil datorita in principal lui Todorov).Am castigat datorita experientei lui Troupe si Gajovic,nebuniei lui Curry,pragmatismului lui Mihailovic si apararii.In plus Clujul nu mai joaca mare lucru si se vede o lipsa de empatie intre jucatori + nervii lui Silvasan.Una peste alta a fost un an bun pt noi,cu mentiunea ca trebuie adus un jucator bun pe pozitia 4(caciula) si Boone sa faca antrenament si in noaptea de Anul Nou !Un an mai bun la toata lumea !!!

    cu 5 ani în urmă (30.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!