Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova supraviețuiește în semifinală cu BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.05.2019

SCM U Craiova supraviețuiește în semifinală cu BC CSU Sibiu

SCM U Craiova a câștigat meciul 3 din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin cu BC CSU Sibiu și a rămas în viață. Oltenii au dominat partida până în ultimul act iar pe final au tremurat pentru victorie. S-a terminat 81-79 pentru olteni și meciul 4 va avea loc duminică, tot în Sala Polivalentă din Craiova.

SCM U Craiova a început partida cu două coșuri marcate la rând de Boone și Troupe. Tohătan a spart gheața pentru Sibiu. Gazdele au continuat startul bun și s-au dus la 10-4, după o triplă a lui Troupe și un three-point-play al lui Mijajlovic. Sibienii nu le-au permis o desprindere importantă oltenilor și Philmore strângea scorul la 12-10 cu patru puncte marcate la rând până la jumătatea sfertului inaugural. Elevii lui Aco Todorov au răspuns cu un parțial de 7-0, tot cu Porter Troupe motor ofensiv. SCM U Craiova a terminat primul sfert cu un procentaj uluitorla 2 puncte, 90%, și astfel își clădea un avantaj important după primele 10 minute la meciului 3 din semifinale, 27-16. Hardy a marcat de două ori la rând prin slam dunk la reluarea jocului. Troupe tăiat elanul oapseților cu un coș de la 3 puncte. Jocul s-a transformat într-un 3 point contest, Falker pentru Sibiu și Casale pentru Craiova au înscris de la distanță în acțiuni succesive. Craiova a înscris alte două coșuri consecutive și diferența era din nouă una mare, 37-23 și Dan Fleșeriu era nevoit să solicite timp de odihnă. După timpul de odihnă Sibiul a avut o scurtă perioadă bună, după care Troupe și-a reactivat din nou echipa și diferenața creștea la un maxim de 15 puncte, cu mai puțin de 3 minute rămase din prima repriză. Un singur punct au mai recuperat sibienii până la pauză, când se intra cu scorul de 46-32.

La reluarea jocului, Sibiul a început mai bine dar a urmat din nou desprinderea gazdelor. Scăpat pe contraatac, Casale marca două puncte ușoare și ecartul oltenilor creștea la un maxim de 16 puncte. A urmat o perioadă mai bună de joc pentru oaspeții, care totuși nu au reușit să coboare diferențala una formată doar dintr-o cifră. Cu trei minute rămase din sfertul 3, scorul era 59-49 pentru Craiova. Până la încheierea secvenței de joc fiecare echipă a mai marcat câte un coș din acțiune și astfel înaintea ultimelor 10 minute de joc tabela din Sala Polivalentă din Craiova indica scorul de 62-51 pentru trupa lui Aco Todorov. Kevin Hardy a deschis actul decisiv cu un coș după recuperare ofensivă. Casale a răspuns cu un coș de 3 puncte. Tamulis și Falker au combinat pentru 5 puncte la rând și Sibiul venea după mult timp la mai puțin de 10 puncte în spatele Craiovei, scor 65-58. Troupe a oprit de la libere run-ul sibienilor. Același Tamulis și Hardy i-au readus pe oaspeți în joc cu alte 5 puncte marcate la rând, 67-63. A urmat imediat time-out Craiova dar și un turnover. Hardy a profitat și a marcat 3 puncte cu o liberă și un coș pe recuperare ofensivă. Sibiul a avut șansa de a trece în față, nu a fructificat-o iar Craiova s-a desprins la două posesii la jumătatea sfertului, 70-66. În următoarele două minute fiecare a mai marcat câte 4 puncte, pe fondul unui joc destul de încâlcit. Craiova avea 5 puncte cu un minut și jumătate până la final iar Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă pentru formația sa. Sibiul a irosit atacul după reluarea jocului și gazdele erau favorite la victorie. Oltenii au irosit șansa de a închide meciul și cu 50 de secunde Hardy cobora diferența la o singură posesie, 75-72. Craiova a mai ratat o acțiune și Boone a comis un fault antisportiv la Pratt. Americanul Sibiului a înscris o singură liberă. A venit un turnover și pentru sibieni iar Gajovic înscria prin slam dunk pe contraatac și scorul ajungea la 77-73. Banca sibiană a încasat un tehnic și oltenii au fructificat libera. Pratt nu i-a lăsat pe oaspeți să moară și a înscris rapid o triplă. Casale a ratat șansa de a închide meciul de la libere iar Tamulis egala la 79. Troupe a adus victoria după un fault obținut la Cooper și partida s-a încheiat cu scorul de 81-79 pentru Craiova.

Porter Troupe a fost cel mai bun om al meciului cu 25 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Amedeo Casale l-a secondat cu 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Goran Gajovic a contribuit cu 14 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Kevin Hardy a fost principala armă pentru sibieni cu 23 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Monyea Pratt a terminat cu 20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive iar Justas Tamulis a venit de pe bancă cu 14 puncte.

foto: SCM U Craiova Baschet (facebook)

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Păcat
    Cum ar zice probabil Mailman, Sibiul parcă e Dr. Jekyll și Mr. Hyde... Păcat de toată risipa asta de energie venită pe final. Nu era voie să ajungem în situația asta, dar e foarte trist cum s-a fluierat azi tot meciul. Lucruri evidente trecute cu vederea, altele inventate, când deoparte, când de alta, iar ultima fază... Incredibil. Dar repet, jocul nostru prost ne-a dus aici. Să vină meciul 4...

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Groaznic
      Nu caut scuze pentru nimeni, dar arbitrajul a fost groaznic. De mult n-am mai vazut unul asa rau un meci intreg.

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      @gyke
      Si ce daca am jucat slab ? puteam sa castigam si asa daca ne lasau arbitrii. Gandeste-te ca s-ar putea sa avem 3 accidentati dupa meciul asta, in asa hal a fost. Nu mai spun multe pentru ca sunt un car de nervi. Le doresc multa stiti voi ce si o vor primii ori de cate ori vor mai pasii in sala Transilvania !

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da man
      A fost super jegos arbitrajul, dar io spun în continuare că eram la mâna noastră să evităm asta... Frustrarea asta trebuie transformată în ceva pozitiv care să ne aducă victoria în meciul 4.

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • SCM "U" Craiova edd1948:

      Hotii striga hotii
      D-asta v-au batut dinamovistii, ca sunteti prosti... de gura :) exceptand ultima faza care e una la limita, tot meciul arbitrajul a fost pro sibiu. Tot ce a fost 50-50 a fost in favoarea sibiului. Aveti numai maimutoi pe banca, care pun presiune tot meciul pe arbitrii.

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      E a dracului de greu sa mai gandesti pozitiv cand te mai trezesti si cu vreo 2-3 jucatori de baza indisponibili. Doamne ajuta sa nu fie cazul, ca ar fi de-a dreptul un cosmar.

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Suspendare
    Trebuie ca acestu arbitri sa primeasca suspendare, ptr asemenea greseli care decid finalista campionatului. E rusinos la ce jucatori avem si cu ce arbitri ne prezentam

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Impartialitate
    Acum ceva vreme total baschet sau autosesizat si scriau un articol intreg despre greselile de arbitraj de pe finalul meciului SCM U Craiova – SCM Timișoara.
    http://totalbaschet.ro/articol/Gre%C8%99eli-de-arbitraj-pe-finalul-meciului-SCM-U-Craiova-SCM-Timi%C8%99oara~67157
    Acum nu au zis nimic despre ultima faza, doar de "faultul" lui Cooper asupra lui Troupe. Meci tensionat si atat, fara greseli de arbitraj..

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Către posta redactiei
    Total Baschet, jurnalismul înseamnă relatarea adevărului.
    Sigur, noi suntem pătimași și vedem meciul într-o singura direcție. Dar priviți voi reluarea și scrieți un articol care sa facă lumina. Au greșit cei 2 crai și o craiasa? Au stricat meciul și au influențat rezultatul?

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Răbdare man
      Or să îl scrie, dă-le un pic de timp... Trebuie să mai întindă și ei puțin timpul, au nevoie de trafic...

      cu 4 ani în urmă (17.05.2019)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Sibiu
    Meci facut praf de arbitrii, dar in ambele directii. Nici Craiova si nici Sibiul nu meritau sa castige azi la cum au jucat.

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Federație de toată jena! Pui patachina aia să arbitreze! Apoi, Grigoraș și Podar, bărbați adevărați, se dau la o parte, nu schițează nimic ca să se consulte! Ce să mai, trebuia să mai fie puțin suspans!

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Obiectivi?!?
    Da,hai sa nu ne mai ferim si sa o dam in false diplomatii sau chestii savante,nu a fost absolut nimic la ultima faza,dar mare atentie,Sibiul a fost privat de overtime si nu de victorie!Respectiv cine spune ca Sibiul a meritat victoria si aceasta i-a fost furata de catre arbitrii a vazut meciul la masina de spalat!
    Cateva considerente dupa acest meci 3:Sibiul este indubitabil echipa mai valoroasa,dar nicidecum de speriat, si numai ei singuri se pot elimina din aceasta serie
    -asupra arbitrajului nu are rost sa mai facem analize,sunt o monstruozitate creata de o federatie la fel de meschina si incompetenta,o federatie de cumetrie!
    -avem un antrenor cu adevarat bun si un lot de puscarii,de catastrofe,cu 2-3 exceptii.Aco ne-a confirmat asta din plin azi,folosindu-i putin spre deloc pe Holland,Koreniuk,Fraseniuc si Ionescu!Iar suprconfirmarea ca antrenorul nu e totusi magician ati avut-o cu putine momente in urma,cand uriasul Obradovic,Dumnezeul jocului colectiv si dusmanul starurilor,a inclinat steagul in fata genialitatii a doi jucatori adversi.
    -noi daca vrem cu adevarat sa avem aspiratii inalte in sezonul viitor trebuie sa il lasam pe Todorov sa isi aleaga el TOTI jucatorii,lucru care nu se va intampla,caci trambitata noastra participare in cupele europene va consfinti un nou mare triumf al parandaratului si excursiilor moca(de data asta in occident)!

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • 76ers :

    hm
    Am mai spus ca Alexandra nu are ce cauta in arbitraj iar dupa a avut un meci in care s-a prezentat mult peste asteptari si am laudat-o. Azi, au revenit la "normal" din pacate dar mi se pare ca se cam exagereaza, s-a gresit enorm de mult de ambele parti, mie sincer ultima faza mi se pare fault daca s-ar fi petrecut in orice alt moment al partidei. DA, fiind ultima faza poate ca nu trebuia fluierat. Nemultumiti o sa apara mereu, fac pariu ca daca Sibiu nu era in penalizare, nu se dadea fault si mingea ajungea la un jucator de la Craiova si inscria se gaseau pe aici unii sa zica cum domnule, fault clar la troupe nedat, hotii si asa mai departe.
    De aici pana la a umple internetul de postari ca arbitrii s-au vandut si ca sa vina fiba, uefa, ue, sa investigheze e cale lunga, v-ati obisnuit voi cu arbitraje favorabile si de-aia...
    Pana una alta, sper ca dupa meciul 4 sa vorbim mai mult despre baschet si mai putin despre arbitraj

    cu 4 ani în urmă (17.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Craiova Sibiu
    Lăsând la o parte finalul, unde Sibiul a cam avut motive sa se lamenteze, în rest, a făcut 3 sferturi în care iarăși ma întrebam dacă nu cumva au o tactica de a mai juca intenționat un meci să-și tina jucătorii în ritm, sau pur și simplu sunt incapabili sa joaca în același ritm doua meciuri consecutiv.
    Eu le înțeleg supărarea, insa nu poți juca baschet un sfert dintr-un meci atât de important și sa vrei sa câștigi. Ceva nu merge acolo, mai trebuie lucrat.
    Craiova este o echipa de shoot, dacă măcar 2-3 jucători sunt în forma, iar adversarul visează, echipa devine puternica. Bravo lor ca nu au cedat.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Inteleg unde bati, dar nu are nicio relevanta ca am jucat slab in primele 3 sferturi, meciul nu se termina dupa 30 minute. Bravo si noua ca nu am cedat si am egalat in ultimele secunde. Cu tot respectul pentru Craiova, dar acolo este un jucator care nu prea are ce cauta in acest sport, si anume Boone. Dupa ce anul trecut l-a rupt pe Capers, ieri a dat de pamant la propriu cu Philmore, Cooper si Falker. Pe langa faptul ca i se permite sa joace in halul acela, pentru mine este absolut de neinteles lipsa lui de respect pentru niste colegi de breasla.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      ps
      Am jucat doua meciuri consecutive intr-un ritm bun, a fost 2-0 dupa meciurile de la Sibiu. Se prea poate ca in meciul 3 sa nu fi fortat pentru a nu risca o accidentare, dar nu le-a iesit. Urmeaza meciul 4 si sunt mari sanse la un decisiv. Se pare ca avem 3 jucatori accidentati dupa meciul de ieri.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    Pelicula
    "Meciul, arbitrii si ardelenii" (sau oltenii ca sa nu fiu inteles gresit, nu ironizez tabara adversa) a rulat aseara pe fond de nervi intinsi si reactii violente in sala aproape goala a Craiovei.
    Sibiu va ajunge in finala, seria se incheie maine. Ar trebui sa vorbim despre cum au jucat echipele acestea doua. Arbitrajul... Alexandra, Grigoras sau in alte meciuri Stoica si numiti voi pe cine mai stiti, au arbitrat prost si au dezavantajat sportul spre disperarea iubitorilor de baschet. Va fi la fel si in sezoanele urmatoare.
    Sibiu putea sa inchida meciul la libere. Am vazut cu totii cum au aruncat Hardy dar si Pratt si Faulker. Craiova si-a creat un avantaj, chiar 16 la un moment dat, pe care l-a topit Koreniuk si Boone.
    Ce a urmat dupa meci a fost penibil. Acel individ din staff-ul CSU care se ducea sa o bata pe arbitra, domnul antrenor Fleseriu care se tot intorcea catre cativa suporteri ai Craiovei sa le arate el ce le face atunci pe loc, Toma care ii tot lua in brate, acei suporteri care il injurau pe Fleseriu, Faulker care si el ii injura pe suporteri si tot era tinut sa nu intre peste ei, acestia il injurau la randul lor, o alta mana de suporteri aratau semne jucatorilor sibieni care mergeau la vestiare, jenant. Toti niste penibili, toti. Pentru mine surpriza a fost domnul antrenor pe care l-am admirat 3 sezoane.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!