Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova trece de SCM Timișoara, după ce a remontat o diferență de 19 puncte

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.04.2019

SCM U Craiova a câștigat partida din ultima etapă a sezonului regulat, jucată pe teren propriu cu SCM Timișoara. Trupa lui Aco Todorov s-a impus cu scorul de 88-83, după ce a revenit de la o diferență de 19 puncte, înregistrată în startul sfertului trei.

Echipele de start:

Craiova: Curry, Troupe, Casale, Gajovic, Boone
Timișoara: Pesakovic, Diculescu, Brown, Stojadinovic, Baciu

Gazdele au început foarte bine partida și după un minut și jumătate aveau 7-3, Porter Troupe marcând 5 puncte. Brown și Pesakovic și-au dus rapid echipa conducere. Echilibrul în primul act s-a rupt după reușita lui Casale, care ducea scorul la 12-15. Oltenii nu au mai înscris până la finalul primelor 10 minute de joc iar SCM Timișoara a profitat și s-a desprins la 10 lungimi, scor 22-12. Oaspeții au început la fel de bine și sfertul secund iar Vladan Vukosavljevic marca primele două coșuri ale secvenței de joc. Troupe și Mijajlovic au alimentat un parțial de 13-4 pentru olteni, care se apropiau la doar două posesii. Finalul de repriză le-a aparținut din nou oaspeților, care s-a dus din nou la o diferență formată din două cifre, Pesakovic închizând repriza cu un coș de 3 puncte pentru scorul de 47-34.

Repriza secundă din Bănie a început cu întârziere din cauza problemelor la instalația de 24 de secunde. La reluarea jocului s-a marcat destul de mult și după 4 minute scurse din repriza secundă, oaspeții conduceau cu scorul de 58-46. Randolph, Brown și Baciu au dus diferența la la 19 puncte pentru bănățeni 7 puncte marcate la rând. Koreniuk cu cu două libere a oprit elanul oaspeților. Libere pivotului au deschis un parțial de 15-3 în final de sfert și astfel scorul ajungea la 68-60 pentru Timișoara înaintea actului decisiv. Vukosavljevic a încasat un tehnic în start ultimei secvențe. Goran Gajovic a fost on fire în sfertul patru și și-a readus echipa în joc iar înainte cu 3 minute de final reușita muntenegreanului îi ducea pe olteni în față, 81-79. Casale a marcat două coșuri de la 3 puncte iar între reușitele tânărului român Brown a marcat două libere. În ultimele două minute s-au mai marcat doar 3 puncte și astfel Craiova și-a adjudecat victoria, 88-83.

Porter Troupe a fost omul meciului cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Goran Gajovic a terminat cu 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive iar Mo Curry 15 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări. Amedeo Casale a fost aproape de double-double, 10 puncte și 9 recuperări.

Sherwood Brown a fost cel mai bun bănățean cu 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Brandon Randolph a adăugat 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive iar Vladan Vukosavljevic 15 puncte și 4 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!