Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova triumfă în duelul cu CSA Steaua București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.12.2018

SCM U Craiova a câștigat pe terenul celor de la CSA Steaua București în etapa a 8-a din grupa valorică a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii s-au impus cu scorul de 72-65 în partida desfășurată în Sala Mihai Viteazul din București. Craiova a dominat prima parte a meciului și inclusiv startul sfertului trei când înregistra un avantaj maxim de 25 de puncte. A urmat o perioadă de 15 minute în care a marcat doar 10 puncte și gazdele au putut reveni în joc. Elevii lui Sasa Ocokoljic au ratat 5 libere extrem de importante în ultimul minut și jumătate al partidei și nu au mai putut emite pretenții la o răsturnare de scor spectaculoasă.

Steaua a avut prima posesie a partidei, în urma căreia avea să marcheze prin Skylar Spencer. Replica craiovenilor a venit de la celălalt pivot, Jason Boone marcând din apropiere. Oltenii au mai marcato de două ori la rând din preajma inelului, după care fiecare echipă a înscris câte un coș de 3 puncte, pentru scorul de 9-5 în favoarea oaspeților. Craiova s-a desprins apoi la 7 puncte după serie de greșeli ale steliștilor. Mandache și Negoițescu au marcat cosecutiv pentru Steaua dar militarii nu au reușit să creeze un run. Troupe cu trei libere marcat și Bogdan Popa cu un coș de la distanță au închis primul cu scorul de 24-14 pentru Craiova. Oltenii au deschis sfertul doi la fel cum l-au început pe primul, coș de 3 puncte, semnat de Porter Troupe. Vlahovic, Djuric și Vîrnă au alimentat un parțial de 9-2 pentru Steaua prin care gazdele se apropiau, 22-29 pentru Craiova. Ambele echipe au beneficiat apoi de câte un fault antisportiv. Craiova a profitat și a transformat libere ca mai apoi să înscrie și după posesia avută în plus, în timp ce Delas a marcat liberele pentru Steaua, după care a urmat o abatere de 24 de secunde. Militari s-au chinuit la aruncările din acțiune și Craiova a profitat și cu un Morris Curry foarte inspirat a făcut ca diferența să fie una de 17 la pauză, scor 48-31.

Craiova a revenit la fel de bine de la cabine și deschidea sfertul trei cu un 5-0. Skylar Spencer marca primul coș al steliștilor în secvența a doua a jocului. O triplă a lui Radukic ducea scorul la 58-33, cea mai mare diferență a partidei. Mandache a răspuns cu coș de la disntață, după care i-a oferit lui Spencer un assist în urma unei intercepții. Ante Delas marca două libere și Steaua mai avea speranțe că poate reveni, chiar dacă diferența era de 18 puncte. Gazdele și-au continuat revenirea și au dus scorul la 58-44, moment în care Aco Todorov a solicitat timp de odihnă. Până la finalul sfertului fiecare echipă avea să mai puncteze câte o dată. Steaua a început în forță actul decisiv, cu două coșuri marcate la rând. Porter Troupe a tăiat elanul gazdelor cu o triplă. Radukic și Curry ducea din nou avantajul oltenilor la peste 15 puncte, scor 68-52. Au urmat cinci puncte la rând pentru Steaua, care a mai irosit și alte două șanse de a se apropia la mai uțin de 10 puncte. Acest lucru s-a întâmplat după două libere ale lui Delas, scor 68-59 pentru olteni. Steaua a revenit la 5 puncte cu mai puțin de două minute de joc. Vlahovic a ratat două libere într-un moment cheie și Craiova a reușit să-și securizeze victoria chiar dacă nu a înscris din acțiune în ultimele 6 minute de joc. Scor final 72-65 pentru SCM U Craiova pe terenul Stelei București.

Aleksandar Radukic a fost MVP-ul partidei cu 17 puncte, 14 recuperări și o pasă decisivă. Morris Curry a adăugat și el 17 puncte plus 3 recuperări și 2 pase decisive. Porter Troupe a contribuit cu 14 puncte iar igor Mijajlovic cu 10.

Skylar Spencer a terminat și el în double-double, 16 puncte și 10 recuperări. Aleksandar Vlahovic a semnat 14 puncte iar Ante Delas 10.

foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Felicitari
    Cu toate ca aceasta inconstanta,aproape ne omoara.In plus s-a castigat fara Gajovic.Steaua e praf si am impresia,cu un antrenor fara orizont.Un inceput de campionat nesperat de bun pentru noi,dar fara inca un pivot de valoare(Boone e mic si fara prea multa viziune),nu vom face fata pana la sfarsitul campionatului.Hai Stinta !!!

    cu 5 ani în urmă (03.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu te supăra pe mine, dar viziunea e ultima calitate pe care ar trebui să o cauți la un pivot...

      cu 5 ani în urmă (03.12.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Hmm
    Vrei sa-i spun ca e rudimentar,acum ca au castigat...

    cu 5 ani în urmă (04.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!