Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, victorie frumoasă în faţa celor de la Steaua CSM Eximbank

Eduard Popa

Eduard Popa
25.02.2017

steaua craiova

SCM U Craiova a reuşit să lase o ultimă impresie bună după o primă fază a sezonului regulat mai puţin reuşită. Elevii lui Vladimir Vuksanovic au reuşit să câştige în faţa celor de la Steaua CSM Eximbank scor 81-79, la o săptămână după ce încasaseră o înfrângere dură de la roş-albaştri în Cupa României, la o diferenţă de 20 de puncte.

Vuksanovic a început în formula Jamar Abrams, Christopher Lee, Darius Hargrove, Iuri Fraseniuc, Travis Bureau. De partea cealaltă antrenorul interimar al Stelei, Milorad Perovic, a decis să trimită în formula de start pe Malesevic, Jevtovic, Runkauskas, Cam Long şi Cătălin Baciu. Din echipa de start a lipsit americanul David Dudzinski, care nu a fost folosit deloc în acest meci.

Steliştii au început în forţă şi după numai 2 minute conduceau deja cu 7-0. A urmat apoi un run de 9 puncte al craiovenilor, cu Fraseniuc şi Burlacu în prim plan. Băieţii lui Perovic au revenit însă pe finalul primului sfert pe care l-au câştigat la patru puncte, scor 18-14.

Sfertul doi a început iarăşi foarte bine pentru Steaua, care a deschis perioada cu două coşuri de 3 puncte ale lui Runkauskas şi Szijarto, iar după coşul lui Falker, conduceau deja cu 9 puncte, scor 26-17. Coşul de 3 al lui Hargrove, un and one scos de Taylor şi reuşita lui Solopa au readus Craiova la un singur punct. Steliştii au reuşit din nou un parţial bun, iar după coşul de 3 puncte al lui Miţă Paul au pus din nou 9 puncte diferenţă pe tabelă (38-29). Dar finalul a aparţinut din nou craiovenilor care au închis prima repriză cu un run de 8-2. Astfel, scorul la pauză indica doar 40-37 pentru Steaua.

Sfertul trei a început cu reuşita lui Abrams şi coşul de 3 al aceluiaşi Runkauskas. După încă o reuşită din spatele semicercului, de data asta a lui Malesevic, steliştii au pus 6 lungimi distanţă faţă de gazde (50-44). Sfârşitul sfertului a aparţinut însă total craiovenilor care au reuşit să egaleze la 52.

Jevtovic şi Falker au deschis ostilităţile în ultimul sfert. Abrams a răspuns cu un coş de 3 pentru ca Long să reuşească şi el o lovitură de la mare distanţă şi să ducă scorul la 61-57. Burlacu a reuşit apoi 5 puncte consecutive care au apropiat Universitatea la un singur punct (63-62), dar după coşul de 3 al lui Miţă Paul Steaua punea 6 puncte în faţă pe tabela de marcaj (70-64). A urmat apoi recitalul Darius Hargrove. Intrat cu 6 minute rămase de jucat, Hargrove a reuşit 10 puncte şi un assist pentru echipa gazdă în clutch time. Astfel, craiovenii au reuşit să recupereze deficitul de 6 puncte şi să câştige partida, în ciuda tip-in ului din ultima secundă a lui Falkar.

Scor final 81-79 şi Craiova reuşeşte doar a şasea sa victorie în acest sezon de LNBM şi concurează cu Dinamo pentru locul 9 în clasamentul LNBM, înaintea startului fazei a doua a sezonului regulat. De partea cealaltă Steaua încasează a şasea înfrângere şi se menține pe locul secund al clasamentului.

Jamar Abrams a reuşit 18 puncte pentru gazde, în timp ce Hargrove şi Burlacu au reuşit câte 15 puncte fiecare. De partea cealaltă Runkauskas a reuşit 20 de puncte, în timp ce Falker şi Malesevic au înscris câte 14.

SCM U Craiova a reuşit astfel să răzbune înfrângerea suferită săptămâna trecută în faţa Stelei în sferturile Cupei României, când au pierdut cu 83-63.

*foto: Mircea Roşca/sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Alo, se-aude
    ...recitim si noi putin articolul inainte de publicare? Riscul de a pierde locul secund in dauna celor de la Oradea e destul de mic momentan, chiar si Sibiul mai are de asteptat minim o saptamana...

    cu 7 ani în urmă (25.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!