Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, victorie pe teren propriu în faţa Iaşiului

Eduard Popa

Eduard Popa
07.10.2017

scm u craiova poli iasi

SCM Universitatea Craiova a debutat cu succes în prima partidă a noului sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin. Craiovenii au trecut pe teren propriu cu 91-74 de cei de la Politehnica Iaşi.

Craiova a început cu Martinic, Vîrnă, Siriscevic, Samuels şi Watson. Oaspeţii au început pe parchet cu Tsintsadze, Popa, Balogun, Calenic şi Keely.

Oaspeţii au rezistat ritmului impus de Craiova doar trei minute. La scorul de 6-5, oltenii au reuşit un run de 10-0 şi au reuşit să se desprindă de Poli Iaşi. La sfârşitul primului sfert scorul indica 30-17.

După ce Bjelic a pus primele două puncte pe tabelă în sfertul doi pentru ieşeni, elevii lui Rami Hadar au reuşit alte 13 puncte consecutive care au dus scorul la 43-19. Finalul primei reprize a aparţinut moldovenilor care au redus ecartul la 14 puncte la pauză  (51-37).

În sfertul al treilea Craiova şi-a reimpus dominaţia. Cu Paasoja excelent de pe bancă şi cu Martinic în rolul de regizor, oltenii intrau înaintea ultimului sfert cu 21 de puncte avans, scor 76-55. În ultimul sfert ieşenii au reuşit să ajungă la 11 puncte, graţie unui run de 13-2 în primele trei minute ale actului final. Cu toate acestea nu au putut să revină mai mult de atât, iar Craiova s-a impus la 17 puncte, scor 91-74.

Martin Paasoja a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 21 de puncte, Ivan Siriscevic a înscris 19 puncte, Jamar Samuels a adunat 16 puncte, 10 recuperări şi 3 capace, în timp ce Goran Martinic a avut un debut excelent la Craiova, cu 15 pct, 9 pase decisive şi 6 recuperări.

Reggie Keely a înscris 19 puncte pentru ieşeni, Mike Balogun a adunat 16 puncte, în timp ce Giorgios Tsintsadze a înscris 9 puncte, cu 11 pase decisive şi 6 recuperări.

Pentru Iaşi urmează în campionatul duelul cu Phoenix Galaţi, în timp ce SCM Universitatea Craiova se deplasează la BC Mureş Târgu Mureş.    

*foto: sportuldoljean.ro 

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Etapa 1
    Meci cu o echipa care va incurca pe multi,dar ceva lipseste in jocul Craiovei....,apararea si un pivot de valoare.Dar Hadar stie asta si va lua masuri.....(el a facut selectia)...!!!!????.

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!