Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova şi-a adjudecat derby-ul grupei 7-12

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
29.04.2018

Leii din Bănie au câştigat partida decisivă pentru stabiliea echipei ce încheie sezonul regulat pe poziţia a 7-a. Oltenii au trecut cu mari emoţii de Phoenix Galaţi: 80-78 (19-20; 21-22; 21-25; 19-11).

Rami Hadar a început cu Aleksandrov, Virna, Samuels, Siriscevic şi Reed, în timp ce Florin Nini i-a trimis pe parchet pe Artino, Miller, Gugino, Măciucă şi Petrişor. Tony Gugino deschide tabelă chiar de la primul atac dar craiovenii înscriu 10 puncte consecutive din care 4 reuşite de Radu Virna la aceeaşi fază (coş de 3 puncte şi liberă transformată în urma faultului făcut de Cătălin Petrişor). Este rândul oaspeţilor să înscrie o serie de 9 puncte pentru a prelua conducerea după aruncarea liberă transformată de William Artino. Până la sfârşitul intervalului (19-20) cele două echipe alternează la conducere dar niciuna nu reuşeşte să se desprindă la mai mult de 2 puncte.

Echilibrul persistă şi în sfertul secund. Cuplul Orbeanu - Siriscevic readuce amfitrionii în frunte, cu primul punctând de la mare distanţă şi reuşind şi un coş cu fault şi ecartul creşte la 8 lungimi (30-22). Replica vine de la Cătălin Petrişor care reuşeşte 5 puncte consecutive iar mai apoi William Artino egalează la 33. Leii forţează desprinderea dar diferenţa rămâne la o posesie până pe finalul sfertului când Jarvis Threatt recuperează o minge sub propriul panou şi apoi reuşeşte o aruncare de 3 puncte "pe sirenă" pentru a duce oaspeţii în avantaj la pauză mare: 40-42.

A treia secvenţă începe bine pentru oaspeţi care în pofida unui coş de 3 puncte reuşit de Iulian Orbeanu se desprind la 9 puncte în urma coşului reuşit de Dragoş Andrei de după linia de 6,75 m (45-54). Rami Hadar cere timp de odihnă dar elevii săi greşesc în continuare şi Tony Gugino înscrie 3 libere pentru diferenţa maximă de 12 puncte. Lamarcus Reed dă semnalul revenirii printr-un coş cu fault şi liberă transformată dar încercarea de a termina sfertul la o posesie distanţă de oaspeţi e zădărnicită de coşul de la distanţă reuşit de Dragoş Andrei (61-67).

În ciuda eforturilor gălăţenilor de a rămâne la conducere, leii sunt cei care găsesc mai uşor drumul spre coş şi Martin Paasoja reuşeşte egalarea la 69. Aleksandrov şi Paasoja încearcă să îşi ducă echipa spre victorie dar Tony Gugino ţine oaspeţii în joc. Jarvis Threatt înscrie una din două libere acordate şi egalează la 77 cu mai puţin de un minut şi jumătate rămase. Oltenii mizează pe precizia lui Paasoja de la libere şi acesta reuşeşte să marcheze 3 aruncări din 4 de care a beneficiat, din care ultimele două în urma unui fault antisportiv comis de Miller. Până la final niciuna din echipe nu mai înscrie vreun coş din acţiune şi doar Jarvis Threatt transformă una din cele două arucari libere de care a beneficiat, prea puţin pentru a forţa trimiterea partidei în prelungiri. Se încheie 80-78 şi craiovenii câştigă a doua grupă valorică a LNBF.

Principalii realizatori ai Craiovei au fost: Lamarcus Reed (14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive şi 2 capace), Ivan Siriscevic (19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) şi Iulian Orbeanu cu 12 puncte marcate şi un procentaj foarte bun de la distanţa 3 coşuri din 3 încercări. Pentru Phoenix Tony Gugino a înscris 17 puncte şi a recuperat 5 mingi la panou, William Artino contribuit cu 19 puncte şi 5 recuperări iar Jarvis Threatt cu 15 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive dar şi un procentaj slab al aruncărilor de 2 puncte, 25%.

În primul tur al playoff-ului Craiova va înfrunta Sibiul în timp ce Galaţiul se va opune câştigătorilor sezonului regulat, U BT Cluj-Napoca.

Foto: Ionuţ Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!