Stiri

SCM Universitatea Craiova, la o palmă de calificarea în play-off-ul Ligii Balcanice

Ionuț Greere

Ionuț Greere
27.03.2014

Deținătoarea trofeului, Galil Gilboa și kosovarii de la KB Sigal Prishtina s-au calificat direct pentru Final 4. Pentru celelalte două locuri locuri se vor duela în play-off Levski Sofia cu KK Kumanovo, respectiv Balkan Botevgrad cu KK Teodo Tivat.

Prezentă în premieră într-o competiție europeană, SCM Universitatea Craiova a fost la un pas de a se califica în play-off, însă oltenii au terminat pe locul 7, la egalitate de puncte, 22 atât cu macedonenii de la Kumanovo, dar și cu kosovarii de la Peja.

Practic, calificarea s-a pierdut în ultimele două partide disputate de trupa lui Nisic pe teren propriu și pierdute dramatic atât cu Balkan, cât și cu Pristhina.

În jocul contra vecinilor de la sud de Dunăre, Balkan Botevgrad, Craiova a condus pe toată durata partidei la o diferență care îi putea permite gestionarea cât mai liniștită a finalului jocului. Cu cinci minute înainte de final alb-albaștrii aveau un avantaj de 12 puncte, dar finalul a fost de infarct și bulgarii au întors scorul pentru a se impune pe final cu 91-96 cu un incredibil 21-37 în ultima secvență a meciului. Încă cu șanse teoretice de a merge mai departe oltenii au abordat destul de timorați ultimul joc din Liga Balcanică contra kosovarilor de la Sigal Pristhna. Meciul a fost echilibrat, iar finalul nu a fost recomandat cardiacilor. SCM U Craiova avea înainte de ultimele 10 minute 65-62, însă oaspeții au întors și s-au distanțat 71-81. Finalul a fost și de data aceasta de infarct. Cu doar 11 secunde înainte de final, la scorul 85-85, Prishtina a pierdut posesia, Seals a pătruns, a plasat minge care s-a plimbat pe inel, insă aceasta nu a scuturat plasa. Bureau, pe recuperare, a comis fault la Berisha și acesta a transformat una din cele două libere.

Aventura oltenilor în Liga Balcanică a început pe 17 octombrie 2013 în Polivalenta din Bănie cu o victorie mare în fața vicecampioanei sezonului trecut, Levski Sofia 73-71. A urmat umilința de la Kumanovo, 73-60. Reveniți acasă oltenii obțin al doilea succes în BIBL, 87-76 cu muntenegrenii de la KK Teodo Tivat. Pentru echipa pregătită la acea vreme încă de Andleko Mandic a urmat un adevărat tun de forță cu numai puțin de patru jocuri disputate în deplasare, serie din care oltenii au ieșit destul de șifonați. O victorie, 83-72 la Prishtina, dar și trei înfrângeri usturătoare (84-78 Kozuv, 89-62 Balkan și 80-65 Peja).

În primul meci din 2014, jucat acasă, craiovenii au fost învinși de deţinătoarea trofeului, israelienii de la Galil Gilboa cu 80-70. A urmat revanșa cu Kumanvo, dar și alte două înfrângeri greu de digerat (73-84 la Levski, dar și 70-91 la Tivat cu Teodo). Următoarele două jocuri oltenii le-au disputat pe teren propriu în fața celor de la Kozuv, respectiv Peja. Craiovenii au câștigat destul de ușor aceste două partide după înfrângeri categorice în partidele tur.

Poate cel mai bun joc făcut de” Legiunea” olteană a avut loc pe tereneul campionaei en-titre. Cu toate că a pierdut, 85-78, oltenii au reușit să trimită meciul în prelungiri după o evoluție entuziasmantă a întregii echipe.

Pregătită pentru un altfel sistem de desfășurare a competiției Craiova a fost nevoită în ultimele cinci luni să evolueze în două campionate și peste 41 de partide oficiale dacă este să punem la socoteală și cele din competiția internă. Oboseala deplasărilor lungi, meicuri din trei în trei zile și-a pus amprenta peste evoluția jucătorilor, dar pe ansamblu, participarea echipei oltene în competiția balcanică a fost o una de bun augur.

foto: balkanlegue.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate