Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Ploieștiul rămâne pentru al doilea sezon consecutiv fără echipă în prima ligă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.08.2016

CSM Ploiești nu se va înscrie în Liga Națională de Baschet Masculin -  ediția 2016/2017, după cum informează surse apropiate site-ului nostru.

Primăria municipiului Ploiești nu a găsit o formă pentru a finanța echipa de baschet, iar în aceste condiții aceasta nu-și poate desfășura activitatea. Chiar dacă a început să-și formeze un lot de jucători pentru sezonul 2016/2017, CSM Ploiești s-a văzut nevoită să bată în retragere. Dacian Vanc, coordonatorul secției de baschet a făcut astăzi, 24 august, un ultim apel către Primaria Ploiești pentru deblocarea situației, după cum arată sportonlineph.ro:

"De mai bine de 3 luni de zile, jucătorii Secţiei de Baschet, antrenorii şi coordonatorul sunt într-o situaţie critică deoarece nu şi-au primit drepturile salariale, nu au condiţii propice de antrenament-pregătire, precum şi cantonament centralizat în vederea începutului noului sezon... În cazul în care nu veţi dori să daţi o rezolvare pozitivă a cererilor noastre, vă rugăm să vă asumaţi public desfiinţarea Secţiei de Baschet CSM Ploieşti, iar din respect pentru jucători să anunţaţi acest demers. În cazul în care veţi opta pentru această ultimă soluţie toţi jucătorii şi antrenorii CSM Ploieşti vor acţiona în instanţă Primăria Ploieşti pentru a-şi recupera drepturile.”

De situația delicată de la Ploiești ar putea profita alte echipe care își doresc să evolueze în LNBM. Din informațiile noastre, Timba Timișoara, echipa clasată pe locul 3 la turneul de promovare  nu este pregătită să revină în primul eșalon. Politehnica Iași ar putea fi echipa care să se înscrie și să completeze numărul de 12 echipe din Liga Națională de Baschet Masculin.

Federația Română de Baschet a specificat deja în Regulamentul specific al LNBM echipele care au drept de participare în prima ligă în sezonul 2016/2017. Printre acestea se numără și CSM Ploiești, care trebuia să achite taxa de particpare și să depună dosarul complet conform prevederilor art. 16.11 din RGOC, până la data de 4 iulie 2016. Problemele la clubul prhovean au apărut ulterior, iar dacă acesta se va retrage, în regulament se prevăd următoarele:

„Dacă un club promovat în urma unui turneu de calificare organizat pentru CN (în cazul nostru LNBM), se retrage, locul lui va fi ocupat, în ordinea clasamentului turneului de promovare, de echipele necalificate ale acestuia (locurile 3-4).

Dacă aceste declină invitația de participare, atunci numărul de echipe al respectivului CN va fi completat , în ordinea clasamentului  de final al ultimei ediții, cu una dintre echipele retrogradate.”

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Jalnic
    Să vină ghita si victoras să salveze ce mai e de salvat:((

    cu 7 ani în urmă (24.08.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    ce sa mai zicem
    Iasi posibil sa vina in LNBM- a stiut pontul, a luat antrenor, a luat niste jucatori, vedem ce o iesi. Acum prada Ploiesti o sa fie impartita intre restul echipelor- cine mai are bani de cheltuit pe un Toth, un Aktas si cam aia e. Pacat de jucatorii care au stat linistiti ca au echipa si surpriza acum nu mai au. Ce nu inteleg- a trecut acel termen 4 iulie, de ce nu s-a trecut mai departe, poate strangea Timba bani de prima liga.

    cu 7 ani în urmă (24.08.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    In aceste momente iese la suprafata calitatea unor manageri de echipa, care ar trebui sa se apuce de strans bani din mediul privat. Mi-a fost greu sa-l cred pe Burlacu, citind lamentaril lui vis-à-vis de neprimirea banilor de la Primarie. Am fost ferm convins ca marea parte din bani vor veni din sectorul privat, mai ales ca exista numeroase exemple negative in tara unde cluburile se confrunta cu greutati, avand in vedere intarzierea banilor provenite de la bugetele primariilor/consiliilor judetene.

    cu 7 ani în urmă (25.08.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    !
    ...începe să se facă DREPTATE!....pe când retragerea titlurilor???

    cu 7 ani în urmă (25.08.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!