Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Will Franklin negociază cu U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.06.2014

Will Franklin se află în discuții avansate cu U BT Cluj-Napoca. Conform unor surse de încredere ale site-ului nostru, fundașul american a primit o ofertă consistentă din partea clubului de pe malurile Someșului. William Edward Franklin, pe numele său complet, a evoluat în ultimele trei sezoane pentru CSM Oradea, alături de care a jucat finala campionatului dar și finala Cupei României, în sezonul recent încheiat.

Will Franklin a fost titularul postului de conducător de joc pentru CSM Oradea pe durata întregului sezon competițional 2013/14. În 35 de partide jucate în LNBM, jucătorul american în vârstă de 29 de ani a avut medii de 9.4 puncte, 3.4 recuperări și 4.9 pase decisive. În Cupa României, Will Franklin a jucat 6 partide în care a strâns 9.3 puncte, 2.2 recuperări și 6.3 pase decisive. Cel mai bun meci al sezonului 2013/14 pentru Will Franklin a avut loc la Târgu-Mureș, în sezonul regulat al LNBM, când a încheiat cu 24 de puncte, 7 pase decisive și un indice de 28 de unități la eficiență.

Interesant este faptul că Will Franklin a ajuns la Oradea în 2011 însă o accidentare l-a ținut departe de parchet pe durata întregului sezon. CSM Oradea a avut răbdare cu micuțul fundaș iar acesta a răsplătit încrederea acordată.

Will Franklin are trecute în CV câteva echipe interesante precum NY Phantoms (Germania), ES Sahel (Tunisia), Baroc Nektar (Bosnia) sau ENAD (Cipru).

foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

26 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca horatiucsm :

    In Sfarsit!
    O veste buna, in sfarsit pleaca!

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Spune si de ce! daca tot te bucuri ca pleaca!

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      Nu se bucura sint doar 'fair-play"-uri de Oradea

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Ar fi nasol sa fie asa, totusi a fost un jucator important in angrenajul Oradiei!

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    hmmm...
    acum se justifica prezenta lui Will la semifinala Clujului cu Ploiestiul...

    e chiar nasol!

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Franklin
      Eu zic ca a venit pentru putin spionaj industrial si nu pentru a isi netezi drumul catre Cluj. In general cei care vin pentru echipa si cu anumite interese sunt primiti in spatele banci tehnice si nu unde a stat Franklin la Cluj! Sunt 100% convins ca prezenta lui acolo nu a avut nimic in comun cu un contract cu noi!

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    nasol?
    DE ce? fiecare are dreptul sa joace unde este ofertat daca este liber de contract.Imi pare rau ca nu mai ramane la oradea,dar mai bine sa pleci cand esti in plina glorie,decat pe usa din spate,adica sa se renunte la serviciile tale.Daca pleaca si Titus si Dillon atunci e chiar nasol.Dar oriunde ar pleca le multumesc pentru ca au jucat la Victorie pt.CSM.nostru.

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      ...
      n-am contestat faptul de a juca in alta parte.
      bineinteles ca e dreptul fiecaruia. eu prevad doar inceputul sfarsitului acestei echipe si a planului de durata medie pe care si l-a facut managementul CSM-ului.

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    sper sa
    nu fie asa, dar cum socoteala din targ cu cea de acasa nu se pune,cine stie

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    in sfarsit pleaca?
    Serios? Chiar nu realizati ce inseamna un PG ca el? vede jocul foarte bine, el, Dillon si Titu faceau echipa Oradea sa mearga. Chiar pierdeti un jucator foarte bun...

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Nestiutori
    #horatiucsm ... vad ca nu ai HABAR de ceea ce inseamna Will ca jucator pt CSM Oradea!!! Esti total pe langa subiectul baschetului.
    Ar fi o pierdere mare atat pentru Achim cat si pentru echipa .
    Va fi enorm de greu de inlocuit. Sper sa ramana la Oradea.

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    calm
    Oameni buni, va rog sa nu va grabiti sa identificati parerile ale 1-2 suporteri oradeni cu opinia majoritatii. Este foarte clar ca ar fi o pierdere mare in special intr-un angrenaj pe care Achim il construieste pe termen lung. Inlocuirea unui PG ca si Franklin este extrem de greu de realizat in cateva luni. Pe de alta parte nu stim ce se discuta/negociaza intre parti in acest moment, deci eu zic sa asteptam pana apare ceva concret. Sper totusi sa nu plece, iar daca o face sa beneficieze de conditii contractuale SEMNIFICATIV mai bune decat la CSM. Altfel, imi va lasa un gust amar...

    cu 9 ani în urmă (18.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Will
    Sper sa fie doar negocieri si la final sa aleaga Oradea.
    Insa din pacate totul e posibil. Asa cum scriam mai demult, faptul ca avem sponsor pe Digi nu inseamna si ca avem buget mare, iar daca un jucator are o oferta atractiva e posibil sa plece (chiar daca Franklin are si obligatie morala fata de CSM pt ca in primul an de Romania, clubul l-a platit un an de zile fara sa joace, fiind accidentat).
    Oricum vad ca si Muresul e activ asa ca o sa fie greu sa pastrezi jucatorii buni. Repet inca o data, din pacate Oradea nu se poate lupta din punct de vedere financiar cu granzii campionatului.
    Am incredere ca Achim si Sere vor reusi sa pastreze nucleul si sa continuam evolutiile excelente din ultimul timp.

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Franklin
    Fara a contesta valoarea lui Franklin eu cred ca Oradea trebuie in primul sa se concentreze pe pastrarea lui Subotic si in al doilea rand pe pastrarea lui Nicoara.
    PG de valoarea lui Franklin cred ca este mai usor de gasit insa un jucator ca Subotic cu CV-ul si experienta lui mai greu de adus in Romania.
    De asemenea Titus avand in vedere optiunile limitate de jucatori romani nu trebuie scapat.

    Bineinteles ca o schimbare la nivel de pozitia 1 a unui jucator de system cum este el nu este facila.

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    soso69
    Franklin nu are parerea mea nicio obligatie morala fata de nimeni.Si nu a fost platit in anul in care a stat acasa, mai mult cand a revenit a revenit pe un salariu foarte mic pentru valoare lui.Pana nu a demonstrat cine este si cum joaca nu a primit cine stie ce bani(vb.aici de valoare lui Pentru ca dupa mine este un jucator fffffff INTELIGENT SI CREATIV).aSA ca daca chiar doreste sa Plece oriunde este alegerea lui.Deocamdata nu stim sigur,asa ca "pietrele" jos sa nu mai aruncam cu ele Zic.Dupa parerea mea Will ESTE cel mai bun PG din campionatul nostru,in acest moment.

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @suporter oradean
    Nu am aruncat nici o "piatra' ba chiar am spus ca la o oferta atractiva orice jucator poate pleca. Referitor la "obligatia morala" eu ma refeream aici la tipicul campionatului nostru, adica se fac contracte pe 1 an dar se reziliaza dupa o luna daca jucatorul nu corespunde. Eu stiu ca a fost platit in anul respectiv. E adevarat ca nu integral ci a fost o negociere care a inclus si prelungirea contractului etc. Referitor la valoarea lui, e clar ca e incontestabila, dar daca ti-l aduci aminte cand a venit era departe de forma actuala. Din pacate Will a avut o situatie financiara precara, a avut contracte mici pe unde a jucat si forma lui fizica lasa mult de dorit. Pregatirea fizica si alimentatia de la Oradea l-ajutat foarte mult. Pt cei care si-l amintesc de la inceput este evidenta schimbarea acestuia.
    In concluzie nu il acuz ca negociaza cu alte echipe si nu l-as acuza nici daca ar pleca pt conditii financiare suplimentare, eu doar am vrut sa subliniez ca el a crescut la Oradea si nu a venit ca o certitudine (cum e cazul lui Subotic sau Denison).

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    mda...
    dupa cum spuneam, la CSM e sfarsit de ciclu...
    nu te poti pune cu bugete ca ale clujului sau ploiestiului.
    regula cu un roman pe teren le-a dat aripi celor de valoare.
    salarii nesimtite, etc.

    din toamna ne batem doar pt PO...

    cu 9 ani în urmă (21.06.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      De ce ?
      De ce sfarsit de ciclu ? Politica pasilor marunti nu implica un trofeu ? In sezonul care urmeaza ar fi trebuit sa existe ca obiectiv castigarea unui trofeu . S-au schimbat deja obiectivele ? Poate ca ar fi trebuit castigata Cupa Romaniei in acest sezon, mare oportunitate pierduta... Dar, in conformitate cu politica " pasilor marunti " ne-am bucurat pt finala....

      cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      multumesc de votul negativ, dar...
      vei fi surprins sa vezi cine mai ramane la echipa cu politica "pasilor marunti", si nu din vina managementului. unii cand nu le mai ajungi la nas cu rezultatele, nu se mai opresc sa ceara nici cand se ajunge la fundul sacului.
      adu-ti aminte de episodul maric-pesic-lupusavei de la finalul campionatului trecut si vei avea parte de mai multe astfel de surprize anul acesta.

      mai vorbim peste o luna...

      cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Oradea
      Ungurule, eu zic ca mergi putin prea departe cu imaginatia si asta plecand doar de la posibila plecare a lui Franklin..... acorda o sansa conducerii si cine stie!

      cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      dupa cum spuneam....
      vorbim peste o luna.
      dar, va trebui sa dai o bere... cand ajung in cluj.

      cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      s-a facut!

      cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    2014
    Sezonul 2014 va consemna SEC doar atat : campiona ASESOFT , cupa ENERGIA. Politica pasilor marunti este pt mine un alibi, un pretext pseudovalabil pt performanta. Cand trofeul este aproape si poti sa-l obtii faci totul pentru asta. In rest doar vorbe si pretexte....

    cu 9 ani în urmă (22.06.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      rezultate
      Eu zic ca anul 2014 a fost foarte bun pt noi si nu cred ca baietii nu au dat totul pt un trofeu. Au fost foarte aproape de ambele, asa ca nu cred ca e cazul aici sa vorbim de pretexte.

      cu 9 ani în urmă (23.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @unguru
    Ai ceva informatii sau doar banuieli? Daca sunt doar banuieli eu zic sa nu grabim. E posibil ca unii sa ceara salarii exagerate dar eu cred ca se vor gasi solutii (chiar si de inlocuire).
    Oricum eu am zis mai demult ca Oradea nu se poate compara ca buget cu echipele puternice din campionat, dar atat Sere cat si Achim au reusit sa faca o echipa competitiva.

    cu 9 ani în urmă (23.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    intariri
    Oricum vad ca si Muresul se intareste puternic : Sinadinovic si Ceskovic (plus Ivanovic si Peciukas)

    cu 9 ani în urmă (23.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!