Stiri

Sabrina Ionescu și Zion Williamson sunt cei doi câștigători ai premiului Wooden

David Istrate

David Istrate
13.04.2019

La începutul acestei săptămâni s-a încheiat un nou sezon al ligii universitare de baschet iar cele două campioane au fost Baylor, la feminin, și Virginia, la masculin. De-a lungul turneului final, fanii NCAA s-au bucurat de meciuri spectaculoase, de jocuri decise prin aruncări miraculoase și de un baschet de calitate.

De asemenea, suporterii au văzut la lucru jucători excelenți care se anunță a fi viitoare staruri în NBA sau WNBA. Printre aceștia se numără Sabrina Ionescu (Oregon Ducks) și Zion Williamson (Duke Blue Devils). Cei doi nu au reușit să își atingă obiectivul propus și anume câștigarea campionatului însă au obținut multiple premii individuale. Cel mai recent dintre acesta este trofeul Wooden care este acordat celor mai remarcabili jucători din NCAA („The Most Oustanding Player”).

Imediat după ce s-a anunțat că Sabrina Ionescu a câștigat premiul Wooden, Kobe Bryant a felicitat-o pe tânăra sportiva pe pagina sa personală de Twitter. De altfel, legendarul jucător al lui Lakers nu este singurul superstar care a observat modul în care joacă Sabrina Ionescu. Aceasta a mai fost apreciată de nume precum Steph Curry, LeBron James sau Becky Hammon.

Sabrina Ionescu a adunat în anul acesta medii de 19.7 puncte, 7.5 recuperări și 8.2 pase decisive, fiind lidera echipei sale. Aflată în al treilea său sezon la Oregon Ducks, Sabrina Ionescu și-a condus coechipierele spre Final Four-ul NCAA, acolo unde formația pregătită de Kelly Graves a cedat în fața lui Baylor University. Chiar dacă Ionescu era văzută drept prima alegere în draftul WNBA din acest an, jucătoarea cu origini românești a decis să mai stea un sezon la universitate pentru a încerca să obțină titlul.

De partea cealaltă, Zion Williamson a fost liderul lui Duke, reușind să strângă următoarele cifre: 22.6 puncte, 8.9 recuperări și 2.1 pase decisive. Chiar dacă era văzută drept principala favorită, echipa sa a ratat calificarea în Final Four-ul NCAA, acesta fiind câștigat, în cele din urmă, de Virginia. Williamson nu a luat încă o decizie legată de viitorul său, sau, cel puțin, încă nu a făcut-o publică. Totuși, cel mai probabil acesta va alege să participe la draftul NBA, acolo unde va fi ales cu prima opțiune.

*foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!