Stiri Juniori U17 Masculin

Sala Agronomia București găzduiește în această săptămână turneul Grupei Valorice A U16

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
09.05.2019

Sala Agronomia București găzduiește în această săptămână turneul Grupei Valorice A U16

u16turneu

Începând de miercuri, 8 mai, până în ziua de duminică, 12 mai, Sala Agronomia din București găzduiește turneul final al Grupei Valorice A din Campionatul U16, turneu ce le va pune față în față, prin rotație, pe: ACS Champions București, ACS Admar Costinești-București, ACS Rookies Oradea, CSS 4 Lumina București și CSU Brașov.

După ce în prima zi CSU Brașov s-a impus la o diferență de două puncte cu CSS Bega Timișoara, ACS Champions București a reușit o victorie clară contra ACS Admar Costinești-București și CSS 4 Lumina București a încheiat partida cu un avantaj minim peste ACS Rookies Oradea, ziua cu numărul 2 a oferit, de asemenea, 3 dueluri extrem de interesante și echilibrate.

În debutul zilei, începând cu orele 13:00, a avut loc meciul dintre CSU Brașov și ACS Admar Costinești-București.Deși începutul a fost unul echilibrat, iar în finalul sfertului inaugural tabela arăta o diferență de doar 2 puncte, elevele Alexandrinei Radu au reușit să meargă la vestiare cu un avantaj de 13 puncte care, în debutul sfertului 3 a ajuns la unul de 25 de puncte.În acel moment, junioarele de la CSU Brașov au dat startului unei reveniri de senzație, revenire ce a început cu o serie de aruncări de la mare distanță iar, în final, elevele lui Eugen Roșu au obținut victoria, scor final 55-50.

Cu un total de 18 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și 7 mingi câștigate, Alexia Frincu a fost principala marcatoare a învingătoare și, de asemenea, a fost jucătoarea decisivă în obținerea acestei victorii.Cu 2 minute rămase pe ceas și 50-50 pe tabelă, aceasta a reușit să câștige o minge extrem de importantă, să blocheze o aruncare periculoasă și să marcheze ultimele 5 puncte ale echipei sale.S-au remarcat și: Viviana Virjioghe( 9 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 4 mingi câștigate ) și Ioana David( 14 puncte,3 recuperări, 2 pase decisive, 6 mingi câștigate).De cealaltă parte, principala marcatoare a fost Alexandra Șalupa, cu 13 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

Meciul cu numărul doi le-a pus față în față pe CSS 4 Lumina București și CSS Bega Timișoara.Gazdele au început cu un run de 8-0, însă timișorencele s-au redresat imediat și finalul primului sfert arăta scorul 13-13.Mergând la vestiare cu un avantaj de 6 puncte, elevele Veronicăi Gavrilă au reușit să continue jocul foarte bun și după pauză.Astfel, s-au distanțat decisiv după o serie perfectă de aruncări în debutul sfertului 3, scor final 34-52. Cea mai importantă jucătoare a fost Andreea Penea, căpitanul echipei.În cele 37:34 de minute petrecute pe parchet, acesta a fost autoarea unui double-double, cu un total de 22 de puncte, 10 recuperări( 3 ofensive, 7 defensive ), 4 pase decsive și 4 mingi câștigate, pentru un indice de eficiență de 28.S-a remarcat și Ana Ivan, cu 16 puncte și 5 recuperări.Principala marcatoare de la CSS 4 Lumina București a fost Mara Iftene, cu 7 puncte și o recuperare.

Ultima partidă a zilei a fost cea dintre ACS Champions București și ACS Rookies Oradea.După un început ce le-a aparținut în mare parte gazdelor, bihorencele au reușit să echilibreze situația la jumătatea sfertului secund, ajungând la un avantaj de 7 puncte, însă elevele lui Alexandru Șerban și-au revenit pe finalul primei reprize, scor la pauză 19-21.Lupta a continuat să fie extrem de strânsă, însă gazdele au reușit să își creeze un avantaj de 10 puncte înaintea ultimelor 10 minute și au continuat în aceeași manieră, terminând partida cu o victorie cu scorul de 48-30. Omul de bază al acestora a fost Cătălina Ion, autoarea unui double-double, cu un total de 18 puncte, 13 recuperări( 5 ofensive, 8 defensive ), o pasă decisivă și 5 mingi câștigate. Au mai ieșit în evidență: Jessamine Murdzek, cu 9 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă și 3 mingi câștigate, dar și Ana Maria Voicu, având 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 3 mingi câștigate.

Programul zilei de vineri, 10 mai, va arăta astfel:

11:00 CSS 4 Lumina București – CSU Brașov

13:00 ACS Rookies Oradea – ACS Admar Costinești-București

15:00 CSS Bega Timișoara – ACS Champions București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!