Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sala Sporturilor ”Horia Demian” va găzdui un nou episod al rivalității dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu

David Istrate

David Istrate
10.04.2018

U bt cluj csu sibiu

Miercuri 11 aprilie, în Cluj-Napoca, are loc confruntarea dintre liderul la zi al campionatului, CSU Sibiu și ocupanta poziției a doua, U-BT Cluj-Napoca. Cele două formații sunt despărțite de un singur punct. Prin urmare o victorie a clujenilor ar echilibra situația clasamentului în timp ce o înfrângere ar consolida poziția oaspeților.

Partida de mâine seară are o semnificație deosebită fiind a 60-a întâlnire dintre cele două echipe. U-BT Cluj-Napoca a reușit să se impună de 36 de ori până în acest moment, în timp ce trupa de pe malul Cibinului a câștigat 23 de meciuri, printre care și ultimele 3 dueluri.

În acest sezon, elevii lui Fleșeriu au obținut o victorie dificilă pe teren propriu, scor 84-83, însă în deplasare s-au descurcat mai bine și au învins cu 86-70. În ambele partide cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Tyler Laser (30 de puncte, 23 de puncte) și Lawrence Kinnard (22 de puncte, 28 de puncte). În schimb, din lotul campioanei en-titre, remarcații au fost Giordan Watson, Zeljko Sakic și Ousmane Barro, în tur, și Miha Lapornik, în retur.

De asemenea, CSU Sibiu stă mai bine și la rezultatele din Top 6, având 3 victorii și o înfrângere. Galben-albaștrii au câștigat cu BCM U Pitești, CSM Steaua Eximbank București și BC SCM Timișoara, înfrângerea venind pe terenul lui CSM CSU Oradea. De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca s-a impus, pe teren propriu, în fața lui BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea dar a cedat confruntările cu CSM Steaua Eximbank București și BCM U Pitești.

Din punct de vedere al lotului, Mihai Silvășan se poate baza pe toți jucătorii. Campioana en-titre beneficiază de 7 jucători străini: Zeljko Sakic, Aleksandar Rasic, Lasan Kromah, Miha Lapornik, Adomas Drungilas, Ernest Zeigler și Ousmane Barro, prin urmare unul dintre aceștia va fi nevoiți să stea pe tușă. În schimb, componenții clubului sibian încă așteaptă întoarcerea lui Kevin Capers, baschetbalist ce a impresionat în puținele meciuri în care a intrat pe teren. Astfel ceilalți 6 străini din lot sunt Tyler Laser, Monyea Pratt, Lawrence Kinnard, Chris Cooper, Jordan Williams și Marcel Davis.

Pentru gazde, un aport deosebit l-a avut croatul Zeljko Sakic care își conduce echipa la puncte marcate. Baschetbalistul de 29 de ani are medii de 13.7 puncte, 6.8 recuperări și 3 pase decisive, fiind secondat de Giordan Watson cu 12.5 puncte, 2 recuperări și 4.5 pase decisive. De partea cealaltă, liderul indiscutabil al trupei sibiene a fost Tyler Laser, jucător ce a strâns 17.8 puncte, 3.9 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, Monyea Pratt a avut și el un joc solid în acest sezon, fiind unul din cei 4 care au reușit un triple-double. Baschetbalistul american are medii stagionale de 12.5 puncte, 6 recuperări și 4.5 pase decisive.

Prin urmare, acest duel se anunță deja a fi unul de foc atât din punct de vedere al mizei pe care o are, cât și datorită orgoliilor celor două formații. Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu are loc miercuri 11 aprilie, de la ora 19:00, în direct pe canalul de Youtube al FRB.

Arbitrii delegați pentru această partidă sunt Alexandru Olaru, Mircea Șerban și Dragoș Nicolae în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet este Marian Oprea.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!