Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Salariu de antrenor campion al LNBM la CSM Satu Mare

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.01.2018

Aparent, experiența nu este un criteriu determinant pentru stabilirea remunerației antrenorului principal la un club finanțat în totalitate din bani publici. Astfel s-a ajuns în situația în care Marius Dobă, antrenorul principal al CSM Satu Mare, să câștige la clubul finanțat de Primăria Satu Mare cu 1.354 lei mai puțin decât salariul lunar a lui Cristian Achim la CSM Oradea, în anul în care a câștigat titlul de Campion Național al Ligii Naționale de Baschet masculin.

Conform unor documente emise de către Trezoreria Satu Mare, Marius Dobă, aflat pentru prima oară în calitatea de antrenor principal la nivel de seniori, este remunerat cu suma de 22.646 lei lunar (aproximativ 4.870 euro) la clubul sătmărean. Conform documentelor publice oferite de site-ul csmoradea.ro, antrenorul principal al bihorenilor a fost remunerat cu suma de 24.000 lei lunar (aproximativ 5.151 euro) în sezonul 2015/2016 când CSM Oradea a cucerit titlul de Campion Național al Ligii Naționale de Baschet masculin. Cristian Achim se afla la al 7-lea sezon alături de "leii orădeni".

Înainte de a deveni antrenor principal la CSM Satu Mare, Marius Dobă a ocupat funcția de director tehnic al CSM Târgoviște în perioada 2013-2016. Ultima aventură pentru Dobă în calitatea de principal a avut loc în sezonul 2006/2007 alături de echipa U14 masculin a MCM Târgoviște, alături cu care a ocupa poziția a 6-a la Turneul Final (foto jos cadru îndepărtat dreapta).

Predecesorul lui Marius Dobă la CSM Satu Mare a fost Jose Araujo. Tehnicianul portughez ce are în palmares 11 titluri (4 Titluri de Campion al Portugaliei, 4 SuperCupe ale Portugaliei, 3 Cupe ale Portugaliei, o Cupă a României și un titlu al Ligii Europei Centrale) a fost pus pe liber de către clubul sătmărean deoarece, conform unei declarații a președintelui Vasile Fogel în presa locală, nu putea face față obiectivelor propuse în sezonul 2017/2018 și anume câștigarea titlului de campion național.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Ceva nu este in regula la Satu Mare in jurul finantarii echipei.Sint cele mai mari salarii,o parte fiind platita din bani publici !!Antrenorul portughez dat afara,faliment+insolventa etc...Vai de capul lor!!

    cu 6 ani în urmă (13.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!