Stiri

Santana, omul premierelor în baschetul 3x3: fostul campion European a câștigat Veranda 3x3 League by Fitbit

Mihai Iordan

Mihai Iordan
23.06.2017

Angel Santana are lipici la edițiile inaugurale: după ce a câștigat aurul la primul Campionat European de baschet 3x3, după ce a fost primul număr 1 mondial în clasamentul FIBA 3x3, acum a luat locul întâi și la Veranda 3x3 League by Fitbit, prima ligă europeană de 3x3.  “Așa trebuie! Las acolo numele meu, primul câștigător”, a spus cu zâmbetul pe buze fostul căpitan al naționalei de 3 x3 a României, nelipsit de la turneele marca Sport Arena Streetball.

Veranda 3x3 League by Fitbit a reunit la startul primei ediții peste 60 de echipe și un total de aproape 500 de participanți, distribuiți pe cinci categorii de vârstă: baby 3x3 (sub 10 ani), mini 3x3 (sub 12 ani), U23 băieți (sub 23 de ani) respectiv Open, categoria de elită, deschisă oricărei vârste atât la feminin cât și la masculin.

“Northside Drinkers” a câștigat categoria Open Masculin după o finală extrem de strânsă cu “Rahova’s Finest”, adjudecată de Angel Santana, Bogdan Stăncuț, Vladimir Biasutti și Ștefan Buruiană cu 17 - 16 în fața unei echipe de tradiție a trei la treiului românesc, condusă tot de un campion european, Cătălin Vlaicu.

A fost frumoasă această primă ediție de ligă, prima ligă de 3 la 3 din Europa. E foarte fain, pentru că îți dă posibilitatea să devii din ce în ce mai bun, de la săptămână la săptămână. Echipa mea asta a făcut: am început așa-și-așa – ne știam, dar nu mai jucasem împreună, apoi am mers din ce în ce mai bine, de la săptămână la săptămână”, a tras concluzia Angel Santana.

“Kiseleff Ladies” este prima campioană la Open Feminin în istoria ligii de baschet 3x3. Anca Șipoș, Roxana Bejan și Andreea Grigoraș au avut emoții doar la început de partidă, joi, într-o finală amânată de vântul puternic și de ploaia de miercuri, împotriva “Agronomiei”.

Șipoș, vicecampioană europeană anul trecut, se va reuni cu colegele sale sub tricolorul României pentru a se deplasa astăzi în Andorra, la calificările pentru FIBA 3x3 Europe Cup. “Pentru mine, urmează o vară destul de aglomerată, mâine plecăm în Andorra să jucăm calificări pentru Campionatul European. Sperăm să ne calificăm pentru 7-9 iulie. Astăzi am mai avut un antrenament dimineața, iar meciurile de seara de la ligă mi-au prins chiar bine”, a declarat Anca Șipoș.

Cum baschetul 3x3 a fost nominalizat recent printre disciplinele din programul olimpic de la Tokyo 2020, cele mai urmărite meciuri au fost cele la categoria U23. Tinerii jucători români care visează să reprezinte România peste trei ani la Jocurile Olimpice au dat totul pe teren, rezultând o finală spectaculoasă.

Cu doi membrii ai generației 1998 în echipă – gemenii Mâinea - “Bucharest Littles” a pus mâna pe trofeul primei ligi europene de baschet 3x3 înainte de expirarea timpului de joc, cu un 22-17 spectaculos în fața celor de la “Los Bananas”.

În general competiția a fost mai aprigă decât mă așteptam, au fost opt săptămâni dure și ne-am dat seama că trebuie să îți dozezi bine lucrurile, gândurile și energia. Dar în final ne-a ieșit cum am vrut, noi am jucat ca o echipă și cred că s-a văzut chestia asta”, a explicat Dimitris Rasty, fost component al echipelor naționale de juniori ale României la două campionate mondiale de baschet 3x3.

Veranda 3x3 League by Fitbit a reprezentat o premieră pentru continentul european: prima competiție desfășurată după acest format, într-un an în care baschetul 3x3 a devenit disciplină olimpică și a fost inclus în programul de la Tokyo 2020. Competiția marca Sport Arena Streetball a fost susținută de Veranda Mall, Fitbit, Carrefour Veranda, Sushi Terra, Tati și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate