Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasa Ocokoljic: „Pe hârtie avem o echipă bună dar hârtia nu joacă”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.11.2018

CSA Steaua București a susținut un meci în Liga Națională de Baschet Masculin, la doar două zile distanță de partida din FIBA Europe Cup cu Bakken Bears. Formația militară a rezistat doar 30 de minute pe terenul lui BC CSU Sibiu și la finalul jocului din etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, gupa valorică A, s-a văzut învinsă cu scorul de 81-66.

Antrenorul Stelei, Sasa Ocokoljic a tras concluziile după acest joc, în care echipa lui a fost dominată fizic de sibieni:

„În primul rând vrea să felicit Sibiul pentru victorie și pentru acești suporteri. Întotdeauna este o plăcere să să joci aici. Despre joc, a fosy un joc dificil pentru noi. Am venit după multe meciuri dificile cu un lot redus numeric în Europa. Acum două zile am jucat un meci în Europa, în care am avut jucători accidentați. Asta nu este o scuză. Am jucat împotriva unei echipe foate puternice fizic. Lucru căruia noi nu-i putem rezista în acest moment. Am fost în meci aproape 30 de minute, după care am căzut din cauza lipsei de concentrare, din cauza problemelor fizice. Cum am mai spus, nu este o scuză. Avem multă muncă de făcut. Când vom avea toți jucătorii la capacitate maximă vom încerca altceva, în partea a doua a sezonului. Dacă sunt mulțumit sau nu, nu contează, asta este viața. Trebuie să jucăm mai bine decât atât, lucru pe care nu-l putem schimba acum”

Antrenorul sârb a vorbit și despre lucrurile care au făcut diferența în partida de la Sibiu:

„Sibiul a venit foarte agresiv. Am pierdut câteva mingi. Au marcat puncte ușoare datorită acestei apărări agresive, lucru pe care Sibiul îl face în ultimii doi trei ani. Am avut o comunicare deficitară în apărare și Tamulis ne-a pedepsit de trei ori de la distanță. Sfârșit de poveste. Le-am explicat jucătorilor că dacă vi aici și îi dai Sibiului un run de 3 minute pe parcursul jocului, nu poți rezista. Asta am făcut. Nu am fost concentrați. Nu am pregătiți fizic. Au avut 14 recuperări ofensive împotriva noastră. Așa este greu să câștigi.”

Întrebat despre cât de greu este pentru Steaua să joace două meciuri pe săptămână, Sasa Ocokoljic a răspuns:

„Este extraordinar de dificil. Am început presezon cu doar 3 săptămâni înaintea startului sezonului. Apoi, total nepregătiți, am început să jucăm în fața unor echipe mult mai bune decât Sibiul de exemplu, în Europa, cu un lot foarte scurt și multe accidentări. Este foarte frustant. Asta este viața noastră acum. Cu siguranța putem juca mai bine decât atât. Trebuie să fim răbdători, trebuie să muncim. Pe hârtie avem o echipă bună dar hârtia nu joacă.”

Sasa Ocokoljic a vorbit despre accidentarea lui Malesevic dar și despre alte probleme de lot:

„Malesevic are o accidentare gravă. Va lipsi în continuare cel puțin o lună de zile. Delas a venit după două săptămâni fără niciun antrenament. Și alți jucători sunt foarte uzați dar vă pot vorbi 45 de minute despre asta. Nu vreau să le folosesc drept scuze.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!