Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasha Ocokoljic: „Situația noastră este una foarte delicată, dar mergem la Cherkasi să câștigăm”

Eduard Popa

Eduard Popa
31.10.2018

sasha ocokoljic steaua

CSA Steaua va avea parte de o deplasare dificilă în runda a treia a fazei grupelor din FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii vor întâlni formația ucraineană Cherkavski Marpy. Steliștii vin după prima înfrângere din LNBM în actuala stagiune, suferită pe teren propriu, împotriva celor de la BCM U Pitești.

Într-un interviu acordat site-ului nostru, tehnicianul Sasha Ocokoljic a explicat meciul pierdut cu argeșenii și a dat de înțeles că în jurul echipei sale au apărut așteptări mult prea mari, dat fiind faptul că formația sa s-a reunit cu doar trei săptămâni înainte de startul sezonului:

„Piteștiul a meritat să câștige, fără niciun dubiu. Au venit pregătiți pentru meci, cu foarte multă energie. De la începutul meciului au fost agresivi. Nu am jucat bine, sunt puține lucruri care au fost bune în jocul nostru, dar cele mai importante sunt cele 51 de recuperări pe care ei le-au avut. Noi am avut 25 în total, 19 defensive, ei 22 doar recuperări ofensive. Au înscris 29 de puncte prin recuperări ofensive, 22 din turnovers. Când oponenții tăi au 72 de aruncări, e foarte greu să câștigi un meci. În același timp e ciudat că am primit `numai`  75 de puncte. Dar cu toate astea Pite;tiul a fost echipa mai bună și îi felicit pentru victorie”.

Întrebat cu privire la dificultățile în alcătuirea lotului, având în vedere că Malesevic s-a reaccidentat iar Lucic abia fusese semnat, Sasha a spus:

„Cum am spus, situația noastră este una foarte delicată. Am început sezonul foarte târziu și aducerea atâtor jucători nepregătiți fizic este ceva care nu se poate rezolva prin simple antrenamente. Toată lumea știe că noi am avut la dispoziție trei săptămâni, în timp ce alte echipe s-au reunit cu 2 luni înainte de startl sezonului. Când ești pus în fața unei astfel e situații, ești într-o grabă continuă, iar accidentările sunt ceva normal. Asta s-a întâmplat și cu Malesevic, care va avea nevoie de alte 2-3 săptămâni pentru a se recupera. O altă problemă este că suntem nevoiți să jucăm două meciuri pe săptămână în aceste condiții, călătorind și jucând într-o competiție foarte puternică precum este FIBA Europe Cup cu o echipă foarte scurtă.

În ceea ce îl privește pe Lucic, mă bucur că îl avem, cred că este genul de jucător de care avem nevoie, dar totodată are nevoie de timp, nu mă aștept la miracole de la el, din moment ce la primul meci a intrat cu numai un antrenament cu echipa.

Această echipă are nevoie de timp. Nimic nu va veni ușor, chiar dacă am reușit niște rezultate foarte bune. Situația noastră nu este una normală. Nu toți au început pregătirile cu trei săptămâni înainte de startul sezonului.”

Cât despre șansele din partida cu Cherkavski, Sasha a spus:

„Al doilea meci a fost mult mai bun decât primul, dar tot nu am reușit să câștigăm. Vom merge în Ucraina să jucăm împotriva unei echipe foarte bune, chiar dacă rezultatele ar putea să arate altceva, sunt o echipă cu multă calitate. Au pierdut cu Bakken în ultimul meci, dar au fost aproape 30 de minute. De asemenea, nu au niciun fel de accidentări. Cu toate acestea, vom da tot ce vom avea mai bun, chiar dacă nu vor merge acolo cu Malesevic și nici cu Delas, care a suferit o accidentare cu Piteștiul și va fi indisponibil cel puțin o săptămână. Va trebui însă să jucăm cât se poate de bine, asta e singura noastră soluție în acest moment. Va trebui să folosim fiecare meci să creștem ca echipă, indiferent de cine joacă sau nu joacă”.

Partida dintre Cherkavski Marpy și CSA Steaua se joacă miercuri, de la ora 19:00. Meciul va putea fi urmărit live stream pe canalul de youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!