Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasha Topcov, noul pivot al Craiovei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.09.2013

Sasha Topcov este noul pivot al echipei SCM U Craiova, informează site-ul oficial al grupării oltene. Fostul pivot al lui CSM Oradea a ajuns la un acord cu gruparea pregătită de Andjelko Mandic cu scopul de a înlocui absența lui Ionuț Drăgușin, operat și absent pe tot parcursul turului Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14.

Topcov a petrecut ultimii trei ani la CSM Oradea și a semnat un contract cu valabilitate pentru următoarele trei luni cu formația din Bănie. De notat că Topcov va fi prezentat în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată după efectuarea vizitei medicale.

În sezonul 2012/13, Topcov a bifat 28 prezențe cu medii de 11.9 puncte, 3.8 recuperări și 0.7 intercepții pentru 9.5 la eficiență. Sasha e al doilea jucător legitimat de SCM U Craiova de la CSM Oradea în această vară. Celălalt este fostul căpitan al roș-albaștrilor, Nemanja Maric.

Practic legitimarea lui Topcov se încadrează perfect în strategia lui Andjelko Mandic, antrenor deja cunoscut pentru faptul că recrutează jucători care au confirmat la alte echipe în baschetul românesc. Pe de altă parte, acesta este cel de-al 8-lea jucător străin aflat sub contract cu echipa din Craiova.

Noua achiziție a Craiovei ar putea debuta în prima etapă din sezonul regulat, în compania vicecampioanei BC Mureș. Partida are loc la Craiova.

Pe de altă parte, aceeași sursă menționează plecarea lui Cătălin Petrișor la BC Timișoara sub formă de împrumut. Acesta a mai jucat pentru Leii din Banat și în trecut.

Foto: Sebastian Tătaru

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ,,,
    din câte știu eu e bulgar, nu sârb

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic:

      Răspuns
      Sasha e sârb. S-a născut la Zrenjanin (adică în Serbia). Soția lui e din Bulgaria și sunt stabiliți la Varna (adică în Bulgaria).

      cu 10 ani în urmă (29.09.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Da !
    Buna achizitie, extrem de necesara in acest moment!Felicitari fratilor !

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    bun
    bun bravo, stie campionatul se stie cu Maric f bine nu poate aduce decat beneficii

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Felicitari !
    Buna achizitie pentru Craiova. Va compensa cu stoicism absenta lui Dragusin de sub panouri, iar prin stilul sau combativ va intra instant la inimile suporterilor olteni.

    Excelenta mutare in conditiile in care discutam mai mult de un "gentlemen's agreement" intre doi fosti colegi ce se cunosc foarte bine de pe vremea cand evoluau la Oradea si daca nu ma insel, Sasha chiar si-a anuntat retragerea din baschet asta vara, insa a acceptat asta doar ca sa-l ajute pe Mandic si sa dea o mana de ajutor Craiovei pentru aceste 3 luni de zile.

    Felicit Craiova si vreau sa o vad cat mai sus, dat fiind faptul ca acum vorbim de o mini-colonie de fosti idoli ai tribunei din Oradea ce activeaza intr-o forma sau alta in tricou alb-ablasru.

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    util si necesar pentru Craiova
    Acest transfer pare unul bun si necesar pentru CSM,prin prisma faptului ca doar cu experimentatul pivot Popescu nu poti face fata intr-un meci oficial,oricat de avantajos valoric ar fi pentru Craiova.Mai ramane de vazut cum se integreaza in echipa olteana acest jucator,care cred ca mai are multe de aratat in acest sezon baschetbalistic.

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    util
    Indiscutabil ca util si evident bazat pe logica aducerii de jucatori placuti lui Mandic.Drept consecinta,in campionat,cel putin pana in iarna ii va sacrifica pe cei doi estonieni,care intre altele fiind mai educati si linistiti decat sarbii vor evolua in Liga Balcanica,desi tare mi-e ca in noile conditii s-a cam dus pe apa sambetei armonia din sanul echipei ori tocmai asta fusese cheia succesului sezonului trecut.Altminteri devine limpede inutilitatea aducerii lui Capusan,destule miscari aiuristice,dar asa se intampla la autoadmiratie si festin mare pe buget!Sa speram totusi ca lucrurile se vor aseza,vom vedea...

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @Buzestii
    Cand am jucat amicalul cu voi la Tg-Jiu, dupa meci i-am spus ceva lui Pretorian...Sa-si aduca bine aminte ce i-am spus...Vom veni de la Gorj sa sustinem Craiova in Liga Balcanica, sunteti fratii nostri !

    cu 10 ani în urmă (29.09.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      si noi pe voi
      Nu stiu ce premonitii ai avut si cui i le-ai impartasit,dqr le intuiesc fiindca nici n-ar fi asa greu,fiind lucruri logice si de bun simt.Altminteri cum ti-am spus si eu din presezon,v-ati facut echipa tare,in opinia mea,dupa Asesoft,echipa cea mai ofensiva din liga si va asteptam cu aceeasi caldura frateasca la Polivalenta.

      cu 10 ani în urmă (29.09.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!