Stiri Vulturi

Schimbări importante făcute de Zare Markovski în echipa națională

Eduard Popa

Eduard Popa
21.11.2017

nationala romania

Naționala de baschet a României va începe în această săptămână aventura în preliminariile Cupei Mondiale din 2019, în compania Italiei și a Olandei.

Noul selecționer, Zare Markovski, a convocat în lotul lărgit 16 jucători. Printre ei se numără și opt baschetbaliști care au fost prezenți la EuroBasket 2017. Aceștia sunt Andrei Mandache, Vlad Moldoveanu, Cătălin Baciu, Radu Paliciuc, Rolland Torok, Emi Cățe, Nandor Kuti și Bobe Nicolescu.

Alți opt jucători completează lotul lărgit ai naționalei. Este vorba de Giordan Watson, Iulian Orbeanu, Vlad Corpodean, Rareș Uță, Sebastian Ionescu, Radu Vîrnă, Georges Darwiche și Lucas Tohătan.

De remarcat că din lotul cu care tricolorii au jucat la EuroBasket 2017 lipsesc patru jucători la prima acțiune din aceste preliminarii. Este vorba despre Alex Olah, Titus Nicoară, Octavian Popa Calotă și Cătălin Petrișor.

Alex Olah a adunat 4,8 puncte și 1,8 recuperări la Eurobasket. El acum s-a transferat în România și joacă pentru U-BT Cluj, unde însă a pierdut rotația în echipa condusă de Mihai Silvășan. Olah nu a mai jucat deloc în ultimele două meciuri, iar clujenii chiar i-au adus și un înlocuitor, pe lituanianul Adomas Drungilas.

Titus Nicoară a ajuns în această toamnă la BCM U Pitești, unde are 9,2 pct și 7 recuperări pe întâlnire. La Cluj el a jucat în toate cele cinci meciuri, unde a strâns doar 2,5 puncte pe partidă. La fel ca Olah, și Titus Nicoară este antrenat de unul dintre noii secunzi ai naționalei, Hristu Șapera.

Octavian Popa-Calotă a jucat 16 minute pe meci la EuroBasket, în care a strâns o medie de 5,6 puncte, 2,2 recuperări și 2 puncte pe meci. Totodată, el are un debut foarte bun de sezon la BC SCM Timișoara, cu 13,5 puncte, 4,7 pase decisive și 3,7 recuperări pe întâlnire. Statisticile acestea nu au fost suficiente pentru a convinge noul staff tehnic al naționalei că veteranul în vârstă de 33 de ani merită să fie convocat pentru acțiunile cu Italia și Olanda.

Ultimul jucător care a evoluat la EuroBasket, dar nu va juca în prima acțiune a României în aceste preliminarii este Cătălin Petrișor. Conducătorul de joc a evoluat 8 minute pe meci în competiția continentală, cu 1,2 pase decisive pe întâlnire. În acest sezon Petrișor a ajuns la Phoenix Galați, unde a adunat 1,3 puncte și 2,3 pase decisive pe meci.

România va debuta în preliminariile Campionatului Mondial pe 24 noiembrie, la Torino, în compania Italiei. Partida se va disputa de la ora 21:15 și va fi televizată pe Digi Sport 3. După aceea pentru băieții lui Zare Markovski va urma duelul cu Olanda, de la Cluj, de pe 26 noiembrie. Partida se va juca la ora 19:00.

*foto: fiba.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    olah
    * NU a jucat deloc in ultimele 4 meciuri

    cu 6 ani în urmă (21.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!