Stiri Vulturi

Se cunosc adversarii naționalei masculine 3X3 din calificările pentru Campionatul Mondial din 2019

David Istrate

David Istrate
27.02.2019

Din 2020 baschetul 3X3 va deveni probă olimpică, prin urmare în ultimii ani, FIBA a pus accent din ce în ce mai mult pe aceste competiții. Ultimul mare turneu înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi Campionatul Mondial 3X3, ce se va desfășura în perioada 18-23 iunie la Amsterdam, în Olanda.

Naționala feminină este deja calificată la această competiție, fiind repartizată în grupa C alături de Mongolia, Iran, Cehia și încă o echipă ce va veni din calificări. În schimb, naționala masculină de 3X3 se află într-o situație mai delicată, fiind nevoită să joace încă un tur de calificări. Acesta se va desfășura în 4-5 mai 2019 și va avea loc în San Juan, Puerto Rico.

În cursul zilei precedente, forul superior a anunțat componența grupelor de la calificările din Puerto Rico. România face parte din grupa B și va lupta împotriva următoarelor naționale: Cehia, Australia și gazda, Puerto Rico. În cealaltă grupă se află Franța, Germania, Italia și Nigeria.

De asemenea, s-au anunțat și cele două grupe ale calificărilor din întrecerea feminină. Așadar, în grupa A vor concura Estonia, Uganda, Australia și Puerto Rico, în timp ce în Grupa B se află Brazilia, Spania, Noua Zeelandă și Mali.

Primele trei formații, atât de la masculin cât și de la feminin, se vor califica la Campionatul Mondial din Amsterdam, ce va avea loc în 18-23 iunie la Amsterdam.

*foto: fiba, Facebook - România 3X3

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!