Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sean Barnette este suspect de ruptură musculară

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.11.2016

Sean Barnette s-a accidentat în partida de campionat jucată de CSM CSU Oradea pe terenul lui U BT Cluj-Napoca. El a părăsit parchetul după ce a primit o lovitură și nu a mai revenit în jocul pierdut de echipa sa cu scorul de 86-72.

Barnette a fost supus unor investigații medicale imediat după încheierea partidei de către staff-ul medical al orădenilor. La prima vedere, americanul pare să fi suferit o rurptură musculară. Extrema va mai efectua investigații, după care se va stabili un diagnostic clar și perioada de inactivitate și recuperare necesară.

În acest sezon Barnette a mai suferit o accidentare. El a lipsit la meciul de campionat contra Stelei CSM EximBank, după ce a suferit o contuzie puternică în zona costală.

Sean Barnette este un jucător de bază pentru trupa lui Cristian Achim. În acest sezon al LNBM el are medii de 12.9 puncte, 5.9 recuperări și 2.1 pase decisive, iar în Champions League adună în medie pe meci de 14.0 puncte, 6.5 recuperări și 1.7 pase decisive.

foto: Vali Todea/Total Baschet

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Ca persoana care a lucrat mult cu preparatori fizici straini, va spun ca rupturile musculare se fac ori din cauza neincalzirii corespunzatoare ori din cauza starii fizice precare si lipsa recuperarii adecvate dupa efort, ceea ce poate sa ma duca in doua directii. Ori avem un preparator fizic care e cel putin inapt la club, ori Sean nu lucreaza destul fizic, lucru de care sincer ma cam indoiesc. Titus se lupta cu contracturi musculare, zici ca suntem o echipa de portelan, dar aparent sunt unele decizii luate la club pe sistemul "merge si asa" care cer ca niste "profesionisti" desavarsiti sa se ocupe de recuperarea echipei si de pregatirea fizica. Pana cand mai acceptam mediocritate la o echipa campioana?

    Pe ruptura musculara partiala stai de la 3 la 6 saptamani si pe totala stai pana la 3 luni. Sa ne rugam sa nu fie ceva foarte grav si sa-l avem inapoi cat de repede.

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Recuperare
      In "recuperare adecvata" intra si somnul de dupa meciuri si antrenamente iar la acest lucru poate ca si jucatorul greseste . In rest , eu consider ca echipa are un preparator fizic care stie foarte bine ceea ce face , dar unele lucruri ( alimentatia , hidratarea , somnul ) nu depind de el.

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    CSM
    Ca de obicei esti rautacios. La fel ai criticat deciziile clubului si anul trecut, dar am iesit campioni. Acum o iei de la capat. Te-ai gandit ca poate datorita timpului scurt de recuperare se mai pot produce si astfel de accidente? La Titus eu stiu ca acuza o lovitura nu o contractura. Are un hematom care ii provoaca dureri. Zeno si Barnette s-au accidentat anterior de la 2 lovituri la coaste. Mandache si Titus si-au rupt degetele. Deci daca le luam pe toate doar ultima ar putea fi de la pregatire. Din punctul meu de vedere si al altora care il cunosc personal, Alin Iova chiar e foarte bun.
    E cel putin exagerat sa consideri ce se intampla la Oradea ca "mediocritate"!. Citeste toate comentariile la adresa lui Sere si Achim, nu doar cei oradeani, si o sa vezi ca aceste caracterizari sunt in nota discordanta.
    La Sean nu poate fi vorba de rubtura totala. Mai degrama e vorba de leziune fibrilara. Oricum va lipsi minim 3-4 saptamani.

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Stii cum e soso, cu tot respectul pentru tine, mai trebuie si din astia ca mine, altfel li s-ar urca la cap si am tine-o doar in floricele cand nu e cazul. In ceea ce ai semnalat tu ai dreptate, dar acolo sunt accidentari in care factorul de contributie al jucatorului sau al preparatorului fizic sunt inexistente. Daca cazi gresit sau este o accidentare provocata de un alt jucator altfel se pune problema.

      Din postarea mea si judecand dupa gravitatea accidentarii nu prea poti duce discutia decat in cele doua aspecte de indolenta a jucatorului sau neimplicare a preparatorului fizic, dar mi se pare ca an de an suntem echipa cea mai ghinionista cand vine vorba de accidentari si, ca sa-i raspund si lui csmbasket, care are perfecta dreptate in ceea ce spune cu somnul, alimentatia si hidratarea, un preparator fizic bun ar trebui sa aiba un nivel de influenta foarte ridicat in cadrul echipei, influenta sustinuta si de conducerea din teren si management, pentru ca sfaturile pe care le da si modul in care lucreaza este practic intreg motorul echipei. Daca dansul considera ca isi face treaba prin sesiunile pe care le conduce si nu incearca sa-si impuna punctele de vedere mi se pare ca greseste.

      In rest, recuperare usoara lui Sean si noi sa fim sanatosi, dar tind sa cred in continuare ca lucrurile se pot face INTOTDEAUNA mai bine.

      P.S. De Titus tot ce am citit aici si pe Facebook la Avancronicile meciurilor se mentiona contractura. Poate gresesc.

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Inca un lucru soso, asta cu timpul de recuperare scurt o inteleg doar partial. Este foarte unfair comparatia cu NBA, cu jucatori care joaca o data la doua zile, dar si aia au tot doua maini si doua picioare, iar unii dintre ei mai ajung sa joace si prin Europa cu un ritm mai scazut si nu acuza aceeasi recuperare.

    Aici trebuie sa ne gandim si la cat de "baschetbalist" vrei sa fii, si cat % din timpul liber il dedici recuperarii, masajului, piscinei, salii de forta, si nu iesitului la baute sau a mancatului aiurea. Deci depinde mult si de cat esti de sportiv.

    Ma bucura mult faptul ca reusim sa avem discutii constructive si sa abordam astfel de probleme aici, macar demonstram ca suntem atasati de echipa si implicati in sportul asta, cu bune, cu rele, cu anumite derapaje.

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    In primul rand vreau sa remarc ca si eu si tu vrem binele echipei ceea ce in imbucarator. Toti vrem Oradea invingatoare dar sa nu uitam ca suntem in Oradea si cred ca stii ca si mine ce greu gasesti firme care sa bage bani in sport. Aici e meritul lui Sere ca reusit. Si pe mine ma deranjeaza de multe ori deciziile lui Achim, dar nu pot sa nu-l apreciez pt ceea ce face si cand stai de vorba cu el vezi ca omul asta traieste cu baschet dimineata, la pranz si seara.
    Nu sunt chiar asa de drastic ca tine pt ca eu merg si pt spectacol la sala. Daca nu mi-ar place jocul echipei, indiferent de rezultate probabil ca incet-incet as mai sari din meciuri.
    PS -daca Oradea l-ar aduce pe Burlacu eu m-as duce sa predau abonamentul.

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Oradea
    Cu meciuri din 3 in 3 zile cred ca ar fi trebuit sa avem un lot mai numeros. Ma refer valoric nu cantitativ. Consider carotatia este prea scurta pentru acest ritm si astfel apar aceste accidentari.

    cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      de langa
      aceste probleme nu vad si cei de linga terenul de joc?? Ciudat.

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Foarte ciudat..
      Parca uneori sunt blocati. Asa cum e de rasul lumii ca deja suntem in etapa 11-a a LNMB si a 7-a in Champions League si magazinul clubului este tot inchis.

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Tot apar astfel de comentarii dar fara a oferi si solutii. De unde sa aiba Oradea bani sa aduca alti jucatori. Voi stiti ca deja am depasit bugetul? Vreti sa ajungem ca Muresul sau Timisoara care au jucatorii neplatiti de anul trecut?
      Haideti sa fim putin cu picioarele pe pamant si sa intelegem ca a fi campioana nu inseamna neaparat ca va ploua cu bani de la sponsori.

      cu 7 ani în urmă (28.11.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Bugetul
      A fi campioana si a juca in grupele Chsmpions League ( unde ,, vizibilitatea" este foarte mare) ar fi trebuit sa aduca sponsori noi si implicit bani mai multi. Nu prea cred ca au depasit bugetul deja fiindca prin calificare in Ch.League au intrat in contul clubului de la Fiba 100000 euro. Deci cel putin cheltuielile cu transportul daca nu si alte cheltuieli nu au secatuit bugetul.

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai ca sa ai lot mai competitiv...

      1. Trebuia sa aduci romani mai buni decat Bobe, Tibarna si Nicoara...lucru aproape imposibil, iar cei cativa sa ii aduci pe langa astia inseamna faliment indiferent unde ai juca, in baschetul romanesc de azi nu poti face asa ceva. De fapt asta se putea doar in vremurile de trista amintire la cluburile de la Bucuresti

      2. Cred ca toata lumea care joaca(subliniez care joaca!) in cupele europene au accidentari. Vedem si Clujul acum cu cel mai bun jucator accidentat.

      3. Oradea are acolo niste jucatori care nu cred ca is asa usor de tinut, platit...Zeno e un juctaor cum nu are nimeni in ROmania, pe Barnette l-a facut Achim un juctaor mai complet decat a fost in viata lui si are acum o cota f buna. Pasalic e juctaor de nationala(si nu a Romaniei).

      Peste toate Oradea are rezultate si nimeni in Romania nu poate face o echipa cu dubluri de aceeasi valoare. Asta ii un basm. Tot 5-7 si buni duc greul cand arde...Ca sa se faca ce vor suporterii oradeni prezenti pe acest forum, dupa estimarile mele ar trebui dublat bugetul cel putin si bagat bani in romani fara numar, aproape imposibil

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @free62
      Foarte buna analiza ta.

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe io mi-s din ardial:

      lol
      Superba analiza, da' lipseste o nota de subsol pt cei sanatosi la cap: vremurile de trista amintire la care face referire freakul vaduvit de medicamente compensate reprezinta singura perioada in care baschetul romanesc a fost competitiv in Europa; echipele de club (intr-adevar, nu erau din ardial, inteleg frustrarea omului) jucau constant in fazele superioare ale cupelor europene, iar nationala se califica regulat la CE. Mi se pare o informatie importanta pt cei tineri si sanatosi la cap, nu crezi?

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      chiar asa?
      Compari mere cu pere - acea perioada nu era una .. marcata de globalizare. Pe vremea aceea sportul se juca si din palcere, azi banul dicteaza - in ideea ca daca vrei rezultate, musai dai si banu` greu, altfel faci sport de frumusete.
      Omu` ti-a spus - comparativ - ca doar atunci puteai strange romanii cu potential la o echipa (atunci era echipa armatei si a militiei, dar putea fi oricare) fara sa spargi pusculita.
      Acum, cand banul dicteaza, nu poti aduna jucatori fara sa ii platesti; tu ai sta pe banca stelei doar ca ii zice steaua, fara sa fii platit? Can stii ca poti merge la ... Pitesti de exemplu pe un venit dublu?

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Bai nene, daca pt tine la 26 de ani dupa acea era si la 25 de ani dupa finala U-Steaua care nu are rost sa fie comentata, inca acelel lucruri sunt normale, atunci pt mine esti un caz pierdut. Ce zici tu acolo nu is exemple de urmat si nu sunt argumente valide. Se facea totul cu presiune, intr-o societate anormala. Performantele au fost foarte mici, enorm de mici pt ce sacrificii si magarii s-au facut. Steaua si Dinamo, alaturi de perioada Asesoft, sunt cele mai negre episoade ale baschetului romanesc. Punct! Steaua daca e sa vorbimde performante si ce echipa buna era, poate vrei sa ne uitam peste meciurile pierdute in formule de "aur", cla diferente de 50, 60 de puncte in fata unor adversari ca Maccabi sau TSKA. Astea erau rezultate marete, maestre propanganda comunista e facuta de si pentru oameni prosti si tin sa subliniez asta!

      cu 7 ani în urmă (29.11.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Domnu @cristian_or,da sunt meciuri din 3 in 3 zile ti-ar trebui rotație mai mare.Străini maxim 5 si nu stiu ce ai putea aduce mai bun pt Romania de atât.Plus români pe cine să aduci?Si străini care iti vine unu de valoare peste media care e acuma sa joace BCL și contra Steaua,Cluj?Aici suferă camp noatru jucatori români,nu se cresc nu se încearcă cu ei.E greu.Si da accidentari vin uite Cska Moscova De Colo,piesă de bază.Uite Cluju că daca lipseste Moldoveanu mai mult nush ce-or face li greu și lor.

    cu 7 ani în urmă (29.11.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Cluburile cauta?
    Cate cluburi din Romania cauta "jucatori", tineri care cunosc regurile baschetului si stiu juca baschet la un nivel acceptabil? Nu numai in liceele sportive sunt tineri pentru acest sport frumos.

    cu 7 ani în urmă (29.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!