Stiri

Seară „vintage” cu LeBron James și Dwight Howard

David Istrate

David Istrate
22.03.2018

dwight howard 30-30, lebron james 35-17

În seara precedentă, fanii baschetului au asistat la două prestații excelente din partea lui LeBron James și Dwight Howard, doi dintre cei mai experimentați jucători ai acestei ligi. Ambii sportivi și-au ajutat echipele să obțină victorii importante, prin câte un double-double senzațional.

Cleveland Cavaliers se află într-o creștere de formă și a reușit să câștige ultimele 3 partide împotriva lui Chicago Bulls, Milwaukee Bucks și Toronto Raptors. Cu toate acestea, problemele echipei din Ohio nu au dispărut complet. Rodney Hood, Larry Nance Jr. și Tristan Thompson sunt accidentați iar Tyronn Lue, antrenorul lui Cavs și-a luat o perioadă de pauză din cauza unor probleme medicale. Conform specialiștilor NBA, Lue a avut grave probleme de sănătate pe întreaga durată a sezonului, câteva din simptome fiind expectorația cu sânge, lipsa somnului și dureri de cap. În schimb, lipsa tehnicianului a fost acoperită de revenirea lui Love în lotul echipei după ce a stat pe tușă aproximativ două luni.

În această perioadă de tranziție, cauzată de transferurile realizate în cadrul echipei, dar și de diverse accidentări, LeBron a rămas liderul absolut al echipei. Superstarul în vârstă de 33 de ani joacă din ce în ce mai bine, având medii de 27.4 puncte, 8.6 recuperări și 9.1 pase decisive. Acesta a reușit 16 triple-doubles în acest sezon și nu a ratat niciun meci, fiind pe cale să joace toate cele 82 de partide din sezonul regulat.

În ultima confruntare, Cleveland Cavaliers a primit vizita liderului de conferință, Toronto Raptors. Deși mulți o vedeau favorită clară pe formația canadiană, Cavaliers a reușit să se impună cu 132-129. LeBron James a terminat duelul cu 35 de puncte, 7 recuperări, 17 pase decisive și nicio greșeală, fiind primul jucător care reușește o asemenea linie statistică. În plus, sportivul american i-a dat pasa decisivă lui Kevin Love pentru cea de-a 1000-a aruncare de 3 puncte din cariera acestuia.

În urma acestei victorii, Cleveland Cavaliers a reușit să își consolideze poziția a treia în cadrul conferinței de Est. De asemenea, la fel ca în cursul anilor trecuți, formația din Ohio începe să devină tot mai periculoasă pe măsură ce se apropie play-off-ul.

În contrast, Charlotte Hornets se află pe locul al 10-lea în Est, cu 31 de victorii și 41 de înfrângeri. Deși încă păstrează șanse teoretice de calificare în play-off, este greu de crezut că va reuși să o obțină. Prin urmare, restul sezonului poate fi o perioadă de încercare a diferitelor scheme de joc și de formare a relațiilor între jucători.

Cu toate acestea, în ultimul meci al echipei deținute de Michael Jordan, Dwight Howard a reușit o performanță ce nu a mai fost realizată de 8 ani. Pivotul american a terminat confruntarea cu Brooklyn Nets cu 32 de puncte și 30 de recuperări. Această statistică este incredibilă ținând cont că primii cinci jucători ai lui Nets au contabilizat împreună 29 de recuperări. În plus, ultimul jucător care a mai reușit să aibă minim 30 de puncte și recuperări a fost Kevin Love, în 2010. Atunci, pivotul lui Minnesota a marcat 31 de puncte la care a adăugat 31 de recuperări, într-o victorie împotriva lui New York Knicks.

Dwight Howard a intrat astfel în istorie, fiind pus alături de legende ale baschetului precum Wilt Chamberlain (124 de meciuri), Bill Russell (3 meciuri), Moses Malone (1 meci) sau Elgin Baylor (1 meci) și Kevin Love.

În acest sezon, Dwight Howard are medii de 16.6 puncte și 12.2 recuperări în 30.5 minute pe partidă.

*foto - slamonline

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!