Stiri Juniori U17 Masculin

Sebastian Man a vorbit despre performanța reușită de BC Olimpic Baia Mare la turneul final U15

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.04.2014

BC Olimpic Baia Mare a reușit un rezultat extrem de mare pentru orașul maramureşean, după ce echipa de U15 a cucerit medalia de argint la turneul final al campionatului național. După un parcurs excelent, tinerii sportivi băimăreni au cedat în finală, în fața celor de la ACS Dan Dacian București. Sebastian Man, antrenorul celor de la BC Olimpic Baia Mare, a vorbit despre acest succes al elevilor săi dar și despre importanța acestei medalii pentru întreg baschetul din zona Maramureșului. Tehnicianul consideră că toți componenții echipei au avut prestații remarcabile:

„A fost un rezultat surprinzător însă datorită muncii pe care am avut-o în decursul a cinci ani de zile, rezultatele se văd acum.

De departe este cel mai bun rezultat al nostru. Suntem singura echipa din Maramureș care a obținut o medalie la sportul cu mingea la coș. Pentru noi este ceva extraordinar, încercăm să ne menținem an de an pentru a participa cu echipele la turneele finale.

Din punctul meu de vedere toată echipa s-a remarcat la acest turneu. Ca premii speciale am obținut prin sportivul Tohatan Lucas, best five pe poziția 1 și coșgheterul competiției.”

În ciuda faptului că baschetul nu este un sport sub lumina reflectoarelor în Baia Mare, la BC Olimpic s-a format un grup foarte bun iar Sebastian Man a vorbit și despre acest lucru și despre proiectul pe care l-a demarat alături de George Opriș în urmă cu cinci ani de zile:

„În momentul de față, principalele sporturi în Baia Mare sunt handbalul și voleiul dar baschetul ca sport prinde la public. În urmă cu cinci ani am dezvoltat acest club împreună cu George Opriș și în momentul de față am reușit să creăm o emulație în jurul baschetului. Avem peste 200 de copii legitimați la club, lucrăm cu peste 150 de copii de la grădinițe, în cadrul unui proiect.”

Antrenorul de la BC Olimpic Baia Mare ne-a comunicat și perspectivele care există pentru baschetul din orașul maramureşean:

„În primul rând încercăm să creăm piramida pentru a dezvolta acest fenomen. Să avem echipe și la U14, U 16, U18 și de ce nu, cu ajutorul comunității locale să facem o echipă de Liga I, în doi ani de zile. Cam acesta ar fi obiectivul nostru ca și club.”

Componența lui BC Olimpic Baia Mare la turneul final U15 a fost alcătuită din următorii sportivi: Cristopher Opriş, Zalan Permeter, Paul Pop, Lucas Tohatan, Dan Stoica, David Vida, Cristian Porumb, Flavius Pricop, Marc Sabau, Erik Trif, Răzvan Merce şi Tudor Bârlea. Antrenori: Sebastian Man și George Opriș.

Lucas Tohatan a fost coșgheterul competiției, marcând 118 puncte în cele 5 meciuri ale turneului final. El a a reușit și cea mai bună performanță individuală în finala cu ACS Dan Dacian, când a totalizat 30 de puncte și 7 intercepții. Lucas Tohatan a fost inclus și primul cinci al competiție.

Cu această formație, BC Olimpic Baia Mare este calificată și la turneul final U16, turneu ce va avea loc în capitală.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari
    Se pare ca un nou centru de juniori apare in Ardeal. Un lucru extraordinar si care trebuie salutat cu toata caldura.
    Foarte important si faptul ca, se pare, zona produce tineri jucatori cu talie

    cu 9 ani în urmă (24.04.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu energiafan4ever :

    dl. Isaila
    Domnule Isaila, ati precizat in ultima fraza din articol ca turneul final U16 va avea loc in capitala. DIn cate stiu inca nu s-a afisat locul in care se disputa turneul..dar poate aveti dvs alte informatii..

    cu 9 ani în urmă (28.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!