Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Semifinala dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu se mută în Arena Antonio Alexe

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.05.2018

CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu continuă lupta pentru accederea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2017/2018. Bătălia dintre cele două combatante se mută în Arena Antonio Alexe, după ce în primele două jocuri disputate la Sibiu fiecare formație și-a trecut în cont câte o victorie.

Avantajul terenului propriu a trecut de partea orădenilor. CSM CSU Oradea a reușit să câștige primul meci al seriei cu BC CSU Sibiu, scor 81-78 și astfel a preluat avantajul terenului propriu. Echipa sibiană a echilibrat sitația în meciul doi, pe care l-a câștigat cu scorul de 85-78 dar este obligată să câștige măcar un meci în Arena Antonio Alexe pentru a supraviețui în această semfinală.

Jocul pe tranziție a fost cheia în primele două întâlniri de la Sibiu. În primul joc, echipa lui Cristian Achim a găsit antidot pentru tranziția ofensivă a sibienilor și le-a permis acestora să marcheze doar 7 puncte pe fast break. În meciul doi, câștigat de BC CSU Sibiu, elevii lui Dan Fleșeriu au marcat 16 puncte pe fast break și acest lucru a facilitat victoria sibienilor.

Un alt aspect interesant este aportul adus de pe banca de rezerve. Banca lui CSM CSU Oradea a fost mai productivă în primele două jocuri și de fiecare jucătorii care au început pe bancă au marcat peste 30 de puncte, 37 în meciul 1 și 32 în meciul 2. Banca Sibiului nu a fost la fel de eficace și în primul meci au 23 de puncte au venit de la jucătorii de pe bancă și alte 17 în meciul 2.

În afară de partidele din  playoff, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu s-au mai întâlnit de patru ori în acest sezon. Echipa „galben-albastră” a câștigat 3 partide în sezonul regulat cu formația orădeană, dar a suferit și cel mai drastic eșec din acest sezon chiar în Arena Antonio Alexe.

Programul partidelor de la Oradea este următorul:

Meciul 3 - vineri, 25 mai, ora 20:00
Meciul 4 - duminică, 27 mai, ora 20:00

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea Sibiu
    În mod normal ar trebui sa fie un 3-1 pentru Oradea după cele doua meciuri dacă ținem cont de valoarea echipelor și toate celelalte. Sibiul ar putea câștiga eventual doar dacă le-ar merge super atacul, adversarului nu, iar Cooper n-ar primi la începutul meciului "obișnuitele" greșeli care apoi îl scot din joc, pe el și implicit pe Sibiu. De la Oradea mă aștept la un Zeno mai productiv decât a arătat pana acum.

    cu 5 ani în urmă (24.05.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Așa pare
      Avem nevoie de ceva noroc pentru a ciupi un meci. Mă aștept ca în cele două partide să se fluiere "la sânge", la capitolul ăsta nu mai sper la nimic bun (bun pentru noi înseamnă un joc lăsat liber). Sper totuși să ne apărăm binesi să rezistăm fizic, deoarece rotația este extrem de scurtă : fără Davis e tare greu, Capers nu poate duce mai mult de 15 minute, plus că nu are încă încredere în el, iar Williams e roată noastră de rezervă îngustă. La Oradea, Zeno a fost foarte moale în meciul 2, cred ca nici el nu prea poate face "dubla", cum spunea Achim acum ceva vreme. Oricum, în 3 zile avem răspunsuri la toate întrebările.

      cu 5 ani în urmă (24.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!