Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC și CSM Satu Mare se întâlnesc în a doua finală consecutivă a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.05.2019

Sepsi SIC și CSM Satu Mare se întâlnesc în a doua finală consecutivă a LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare încep astăzi, de la ora 19:00, finala mare a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două cluburi și-au disputat trofeul și în sezonul precedent, când titlul le-a revenit alb-verzilor. Este doar pentru a treia oară în acest mileniu când două echipe dispută finala doi ani la rând. În precedentele două ocazii deținătoarea titlului a fost învinsă în anul următor în care a jucat finala cu același adversar.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare încep astăzi lupta pentru titlu în Liga Națională de Baschet Feminin. Este reeditarea finalei campionatului din sezonul trecut, deși cu modificări în ambele tabere, inclusiv pe banca alb-roșiilor. Atunci covăsnencele s-au impus cu 3-1. Sepsi caută al 4-lea titlu consecutiv, în timp ce formația sătmăreană încearcă să spargă gheața și să obțină primul titlu.

Am căutat când ultimul act a avut aceleași combatante în ediții consecutive în acest mileniu. Ultima dată se întâmpla în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014. CSM Târgoviște și Univ. Goldiș ICIM Arad își disputau cele două finale. În 2013 titlul lua drumul Aradului după o serie care a avut nevoie de joc decisiv. Arădencele câștigau meciurile 1 și 3, iar dâmbovițencele jocurile 2 și 4. Decisivul se disputa la Târgoviște și formația de pe Mureș revenea după ce a fost condusă la 18 puncte și s-a impus cu 85-82 pe terenul marii rivale. În stagiunea următoare avantajul terenului propriu era de partea arădencelor, dar dâmbovițencele (cu un alt antrenor) își luau revanșa și câștigau titlul cu 3-1 la general.

Și precedentul caz în care finala s-a repetat a implicat echipele din Târgoviște și Arad și tot arădencele au câștigat prima dată. În sezonul 2005-2006 trofeul mergea la Baschet ICIM Arad cu 3-1 în ultimul act după ce Livas Biandra Târgoviște câștiga primul meci acasă. În sezonul următor dâmbovițencele își adjudecau titlul cu 3-0 în finală.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este în a 5-a finală consecutivă de campionat, câștigându-le pe ultimele trei. CSM Satu Mare este la a 2-a finală la rând și a 4-a din istoria clubului. Primul meci se dispută astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena și poate fi urmărit aici

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!