Stiri Cupa României Feminin

Sepsi SIC: „A fost un efort foarte mare ca să putem aduce Final 4-ul la Sfântu Gheorghe. Fanii noștri merită”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va găzdui în 30 și 31 martie turneul final al Cupei României la Baschet Feminin pentru al 3-lea an la rând. Campioana s-a bătut cu vicecampioana CSM Satu Mare pentru organizarea Final 4-ului din acest an.

„N-a fost un efort mic, a fost un efort foarte mare ca să putem aduce Final 4-ul la Sfântu Gheorghe. Dar așa credem, că suporterii noștri, fanii noștri și toți care apreciază ce se întâmplă în Sfântu Gheorghe merită acest lucru. Avem un proiect foarte frumos care a început de ani de zile. Am ajuns să fim o echipă, să zicem, dominantă în Liga Națională de Baschet Feminin și în baschetul feminin din România”, a declarat Istvan Rusz, managerul grupării covăsnene, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a anunțat și prețul biletelor care vor fi puse în vânzare din 25 martie, în centrul orașului, lângă teatru. Vor fi bilete pentru zi sau abonamente pentru toate cele trei meciuri. Biletul pentru cele două semifinale va fi de 30 de lei, iar pentru finală 20 de lei. Abonamentele vor costa 40 de lei.

Antrenorul Zoran Mikes și-a exprimat bucuria că turneul va fi organizat din nou la Sfântu Gheorghe.

„Sunt bucuros că fanii noștri vor avea ocazia să vadă ce va avea mai bun baschetul feminin românesc în acel moment. Este întotdeauna frumos să avem aici turneul final. Fanii noștri merită să ne vadă pe noi, dar și celelalte echipe. Până atunci și avem alte lucruri să îndeplinim până la Final 4-ul cupei. Probabil asta este părerea majorității oamenilor (n.r. o finală Sepsi-CSM Satu Mare), considerând rezultatele de până acum din acest sezon.

Dar ca întotdeauna trebuie să ne gândim la următorul joc. Următoarele două meciuri ale noastre sunt în campionat și după ne vom gândi la cupă. După aceea trebuie să sari prima dată în semifinală, să termini acel meci și apoi să mergi în finală. Cred că din punctul de vedere al antrenorului, dar și al jucătoarelor, să ne gândim ce va fi peste 3 săptămâni și cine va juca finala, ca și cum devenim nebuni. Te gândești meci cu meci și sper că vom fi una din echipele din finală. Cred că suntem capabili să jucăm finala și să luptăm pentru trofeu, dar hai să mergem pas cu pas”, a declarat antrenorul Zoran Mikes.  

La conferința de presă a clubului covăsnean a vorbit și căpitanul Annemarie Godri Părău.

„Și eu mă bucur foarte mult că vom organiza Cupa României și îmi doresc nespus de mult să câștigăm și anul acesta. Mă bucur că vom juca în fața fanilor noștri care întotdeauna au fost alături de noi și cred că ne vor împinge de la spate să câștigăm și anul acesta. O să luăm fiecare meci în parte și ne dorim, în primul rând, să câștigăm primul meci și după aceea vom vorbi și de al doilea meci”, a declarat Annemarie Godri Părău.

Anca Șipoș a spus în cadrul aceleiași conferințe de presă:

„Ultima cupă a României pe care am jucat-o, tot aici am jucat-o, dar în sala mică, cu Alexandria. Publicul din Sfântu Gheorghe e un public minunat și cred că este o bucurie pentru ei să vadă aceste meciuri, acest spectacol câteva zile la rând. De obicei ne văd pe noi, acum au șansa să vadă și alte echipe duelându-se între ele, nu doar pe noi cu altcineva. E ca un premiu pentru ei pentru că sunt unul dintre cele mai călduroase și aproape de echipă publicuri din România, poate cel mai pentru că am jucat în multe săli și de multe ori am primit antipatie, nu susținere. Așa că poate celelalte echipe au acum șansa să vină aici să joace meciuri între ele, nu împotriva noastră, și poate câștigă simpatia publicului nostru, poate nu. Nu în meciurile cu noi, dar așa în meciurile când joacă între ei. O să susțină pe Constanța (cu Satu Mare), asta e. Constanța e o echipă mică, e nouă aici, de ce să nu? O să aibă 2000 de oameni”, a declarat și Anca Șipoș.

Antrenorul Zoran Mikes a vorbit despre specificitatea turneului final în două zile. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat în două rânduri în ultimele două dăți când a fost Final 4, în 2015 și 2016.

„În primul rând trebuie să fii pregătit fizic și mental în acest gen de competiție să joci două zile dacă vrei să abordezi turneul la victorie. În al doilea rând trebuie să fii pregătit doar pentru primul meci. Asta va fi greu. Fizic și mental trebuie să fii pregătit pentru două meciuri, dar de fapt ești pregătit pentru primul. Totul merge natural după aceea, dacă ești în finală, cu siguranță ești pregătit pentru ea. Cred că toți trebuie să fim relaxați. Este bine că Final 4-ul e aici, sigur că fanii noștri pot să ne ajute, ne simțim mai confortabil acasă. Nu că nu ne simțim confortabil pe alte terenuri, dar cred că este mai bine să jucăm acasă. Este o motivație în plus, vânt suplimentar din spate, te împinge să dai întotdeauna maximum.

Nu simt că este ceva mai stresant sau mai greu să fii pregătit pentru acel tip de competiție pentru că muncești de la începutul sezonului să ajungi în acel punct să lupți pentru trofee. Nu este vorba de 7 zile cum te pregătești pentru asta, ci cum muncești 7 luni sau 7 luni și jumătate. Cred că în această perioadă am realizat deja multe și echipa arată bine acum așa că sunt satisfăcut și sper că va fi bine”,a mai spus Zoran Mikes.

*foto: Dan Potor

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Acest ,,efort,, o sa fie platit de catre spectatori.....din ce in ce mai putini.

    cu 5 ani în urmă (14.03.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Din fericire si din pacate...
    Din fericire pentru pentru fanii Sepsi,au o echipa buna care domina baschetul feminin romanesc.Felicitari! Din pacate acest adevar,are un revers.Faptul ca nu au adversar duce incet,incet la siguranta victoriei in orice meci fapt care devine "anost" pentru fani care vor veni tot mai putini la meciuri.Existenta unor contracandidate puternice cu care sa joace pe "muchie de cutit" ar duce la o mai mare emulatie in randul fanilor si la o motivatie mai puternica in randul jucatoarelor.Concurenta este benefica si duce la rezultate si sentimente unice in momentul in care obtii victoria.Chiar si infrangerile in meciuri in care dai totul pe teren iti aduc satisfactie. Aici ma refer si la meciurile din cupele europene pentru ca,in opinia mea aceasta concurenta de care vorbesc ar aduce plus valoare adica performanta echipei.
    Binenteles,in momentul in care ai concurenta apar "voci" care contesta unele lucruri.Si ma refer aici la fanii echipelor adverse.Totodata este posibil sa apara discutii in contradictoriu,dar care pot fi duse in limita bunului de catre ambele parti.
    Concurenta ar fi benefica nu doar anumitor echipe ci baschetului feminin romanesc in general!
    O zi frumoasa tuturor.Haide "U"!

    cu 5 ani în urmă (15.03.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Ai perfecta dreptate!

      cu 5 ani în urmă (15.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Baschetul feminin ar trebui mediatizat cel putin pe nivelul celor de la baieti!Acest lucru ar ajuta nivelul baschetului la toate varstele si ar aduce si spectatori mai multi la toate meciurile.

    cu 5 ani în urmă (31.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!