Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în primele 60 echipe din Europa

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.03.2017

Forma bună a formației campioane, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, lider detașat în LNBF și semifinalistă în Cupa României, este evidențiată și în clasamentul celor mai în formă 100 echipe din Europa, ierahie întocmită de site-ul de specialitate Eurobasket.com

Dacă la finele lui 2016, trupa din Sfântu Gheoghe se clasa undeva între locurile 76 și 81, după primele două luni din 2017 și în urma unor rezultate excepționale, covăsnencele au urcat până pe poziția a 58-a. Sepsi este la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 59, Tim-Scuf din Ucraina, ambele având 97 de puncte la activ, Sepsi cu un bilanț de 20 de victorii și o singură înfrângere.

Alte două formații din România se află în acest top și anume CSM Târgoviște pe locul 89 cu 86 de puncte, 16 victorii și 5 înfrângeri, respectiv Universitatea Cluj pe locul 93 cu 81 puncte, 14 meciuri câștigate și 7 pierdute. Pe primele trei poziții se află trei formații din Rusia, Dinamo Kursk 195 puncte, 32/1), UMMC Ekaterinburg (191 puncte, 31/2), respectiv Nadezhda (169 puncte, 26-7).

Și alte românce se află în acest top, reamintim câteva dintre ele și anume Gabriela Mărginean cu Avenida Perfumerias (locul 7, 156 puncte, 26/8), Sonia Ursu și Elisabeth Pavel cu Nymburk (locul 20, 125 puncte, 19/8) sau Claudia Pop cu Wisla Can-Pack (locul 22, 119 puncte, 21/13). 

Reamintim faptul că, în realizarea acestui clasament, cei de la Eurobasket utilizează o formulă în care se ține cont de rezultatele obținute în campionatul intern, dar și în cupele europene. Se iau în considerare rezultatele obținute în ultimele 5 săptămâni. Partidele din cupele europene și din play-off-ul campionatelor interne au un coeficient mai mare decât cele din sezonul regulat. Totodată, trebuie reținut că se ține cont de poziția ligilor din care provine fiecare echipă de club.

Dacă în primele luni ale sezonului competițional 2016-2017, în ierarhia masculină România era reprezentată de U-Banca Transilvania Cluj, în 2017 nicio echipă din LNBM nu s-a mai regăsit în top 100. 

*Foto:  Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Felicitari SEPSI SIC !
    ECHIPA DIN SFANTU GHEORGHE,INCEPE SA URCE SI IN CLASAMENTUL INTERNATIONAL.Felicitari fetelor,sinteti minunat.Felicitam si pe domnul Zoran Mikes,antrenorul nostru genial! Hai si la mai mare !! További sikert csapatunknak,,,Brávó lányok,csak így tovább!!

    cu 7 ani în urmă (01.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!