Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC se impune în derby-ul cu Universitatea

Paul Olar

Paul Olar
28.10.2016

Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a fost luată cu asalt de suporteri, odată cu meciul dintre Universitatea și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Victoria a aparținut trupei din Covasna, care s-a impus cu scorul de 71-64.

Împinse de la spate de galerie, baschetbalistele lui Dragan Petricevic le-au luat tare pe adversare, ducându-se la 9-2, după o reușită semnată Adrienne Ross. Zoran Mikes, vizibil iritat de evoluția fetelor sale, a cerut imediat time-out. Sepsi a revenit ușor în joc, Marshall și Jeffery punându-și chiar colegele la conducere, scor 11-12. Se merge apoi cap la cap până în finalul actului întâi, încheiat 23-27.

Sfertul secund a fost la fel de atractiv, combatantele alternând la conducere. Pentru Universitatea a strălucit Taneisha Harrison, cea care a făcut adesea șah-mat defensiva adversarelor, marcând numeroase coșuri cu fault. În schimb, Annemarie Godri-Părău a orchestrat remarcabil ofensiva campioanei, care a condus cu patru puncte la pauză, 41-45.

Odată revenite pe teren, jucătoarele din Covasna au preluat definitiv inițiativa. Cu alte cuvinte, Sepsi s-a apărat excelent, a câștigat numeroase mingi și a fructificat ca la carte contra-atacuri. Annemarie Godri -Părău a găsit eficient coechipiera liberă, iar la finalizare s-au aflat, pe rând, Janeesa Jeffery și Chandra Harris. Universitatea a fost lovită și de accidentarea suferită de Adrienne Ross, care nu a putut fi suplinită de Zahna Medley. Totodată, Gabriela Irimia a întâmpinat o defensivă strânsă a adversarelor și nu a putut să se demarce pentru a aruca de trei puncte, în stilul său deja consacrat. Taneisha Harrison s-a luptat să le readucă pe gazde în joc, dar fără succes, „U” bifând prima înfrângere stagională.

Chandra Harris a fost perfectă din acțiune și a totalizat 18 puncte și 6 recuperări. Janeesa Jeffery s-a remarcat prin 17 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, pe când Annemarie Godri-Părău a încheiat disputa cu 10 puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări.

De partea cealaltă, Tyaunna Marshall a izbutit 22 de puncte, 9 recuperări și 2 intercepții. Chelsea Davis a pus pe tabelă 13 puncte, 3 recuperări și o intercepție.

*Foto: Noemi Arman

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Am o nedumerire
    Ce cautau ieri baietii aia de la Sibiu ce injurau ungurii la voi in sala?

    cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      haha
      Trollezi prea fin.

      cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    Raspunde
  • Vander :

    Am si eu cateva nedumeriri
    Am si eu o nedumerire, defapt mai multe:
    1. De ce credeti ca incurajau pe unguri? Echipa se numeste Sepsi Sic... si are in componenta maghiari din Romania, romani, americani, sarbi din BosniaH. Nu va inteleg intrebarea...
    2. Daca ati fost prezent sau ati citit macar presa: unii suporteri din Sibiu scandau sloganuri xenofobe la adresa maghiarilor la meciul Sibiu-Cluj din etapa trecuta dupa un fault a lui Torok. Mi se pare ca nu prea tin cu echipele care au in componenta si maghiari...
    3. Dreptul la libera miscare si exprimare... pana cand nu lezeaza pe altii...(A-ti incuraja echipa in alta limba decat ceea romana (in limba materna si majoritara a regiunii care finanteaza echipa) oare e mai jignitor decat sloganurile de la Sibiu sau Cluj??? Care da defapt dovada de xenofobie? Raspunsul poate sa dea fiecare, nu-i nevoie de logica extraordinara...
    4. Interesanta logica a suporterilor U: jignesc Ungaria cu scandari in timp ce nu joaca nimeni din Ungaria in echipa Sepsi Sic. De unde atata inteligenta???

    cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • Vander:

      and one
      And one la scandarile suporterilor: Si in echipa lor masculina (in anii trecuti si in echipa feminina)joaca Kuti si Torok... jucatori de etnie maghiara... (Daca am vazut bine si echipa masculina era prezent la meci)... Sigur s-au simtit bine in timpul scandarilor antimaghiare impreuna cu masseurul Csaba Mott... Pana unde ne duce ura, nesimtirea, prostia...??? In nici un caz spre o mai buna cunoastere si iubire a baschetului sau oricarui sport...

      cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe universitar:

      Din pacate
      orasul Cluj nu mai e ce a fost. E plin de indivizi veniti de la mama dracului si care se bat cu pumnii in piept ca ei sunt mari clujeni. Despre galerie chiar nu mai are rost sa vorbim pentru exista un nucleu de huligani care la meciul de baschet au fost si manipulati politic asa si cum a fost si Petricevic, de altfel un bun antrenor, la meciul din sezonul trecut de la Sf Gehorghe. Daca la Cluj nu mai exista toleranta atunci sa mergem in Bangladesh sa ne uitam la meciuri de baschet.

      cu 7 ani în urmă (29.10.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    interesant
    Poate ca acei suporteri sibieni s-au dus sa viziteze gradina botanica sau au facut cumparaturi la Iulius Mall... sau poate ca sunt infratiti cu galeria echipei feminine de baschet U Cluj, care, posibil sa aibe alti suporteri decat baietii de la UBT Cluj...altfel nu-mi explic cum de saptamana trecuta la meciul din sala Transilvania le aratau degetul mijlociu suporterilor clujeni, iar acum s-au dus sa fraternizeze cu ei. Deci se poate si...in pat cu "dusmanul".

    cu 7 ani în urmă (30.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!