Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Seria dintre BCM U Pitești și CSM CSU Oradea se mută în sala din Trivale

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
09.05.2018

pitesti oradea baschet

BCM U Pitești urmează să primească vizita celor de la CSM CSU Oradea , la Sala Sporturilor din Trivale, în a treia partidă a seriei din primul tur al play off-ului LNBM. Seria se reia de la scorul 1-1, după o primă partidă câștigată la limită de pitesteni, scor 66-62, și, ulterior, o partida decisă în repriză a doua, după o dominare totală a orădenilor, scor 88-58.

Prima partidă din această serie a fost câștigată de BCM U Pitești, scor 66-62. Orădenii au fost conduși pe tot parcursul partidei și au intrat în sfertul decisiv cu un deficit de 12 puncte, însă, cu doar câteva minute înainte de final, în baza aceleiași apărări în zonă care a funcționat anterior contra pitestenilor, s-au apropiat la doar 2 puncte în spatele lor.

Elevii lui Barnabas Szaszgaspar s-au dovedit mai inspirați pe final și au reușit prima surpriză din play off.

Cei mai buni jucători ai acestei partide au fost:

BCM U Pitești: Andriy Agafonov, cu 23 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisive, pentru un indice de eficiență de 28 și Porter Troupe, autorul a 11 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive

CSM CSU Oradea: Goran Gajovic, cu 11 puncte și 10 recuperări și Martin Zeno, autorul a 13 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

La doar două zile distanță, CSM CSU Oradea a învins categoric trupa piteșteană. Meciul părea unul destul de echilibrat la pauză, diferența de pe tabela fiind de doar 4 puncte în favoarea orădenilor. Însă, la revenirea de la vestiare, elevii lui Cristian Achim au reușit un parțial de 30-13, iar în ultimul sfert BCM U Pitești a marcat doar 5 puncte.

Jucătorii care s-au remarcat în această partidă au fost:

CSM CSU Oradea: Kris Richard, cu 19 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Arturas Valeika, autorul a 10 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 21 și Vaidas Kariniauskas, cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

BCM U Pitești: Nick Russell, cu 13 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 13, Porter Troupe, cu 16 puncte și o recuperare și Aleksandar Kostoski, autorul a 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Important de precizat este că în urma primelor două partide din această serie, niciunul dintre loturile celor două echipe nu a suferit modificări cauzate de accidentări. De asemenea, în ceea ce privește întâlnirile directe dintre cele două echipe în sezonul regulat, CSM CSU Oradea domină categoric, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri jucate. Astfel, victoria obținută în play -off în sala Antonio Alexe din Oradea de către BCM U Pitești este prima contra orădenilor din acest sezon, neavând vreo reușită în fața propriilor suporteri.

De altfel, înfrângerea din ultima partidă disputată contra celor de la CSM CSU Oradea pe teren propriu a fost una din cele mai dureroase pentru pitesteni din acest sezon și a dus și la demiterea antrenorului echipei la acel moment, Hristu Sapera. În acea partidă, cu doar 8 minute rămase de joc, BCM U Pitești avea 20 de puncte avans, scor 71-51, însă Cristian Achim a schimbat apărarea într-o zonă 2-3 care a oprit atacurile pitestenilor și a dus la o revenire aproape imposibilă, care a trimis jocul în prelungiri, unde CSM CSU Oradea s-a impus în final, scor 98-93.

Un rol foarte important în acest duel îl are și avantajul terenului propriu, de data aceasta de partea pitestenilor. După ce CSM CSU Oradea a avut parte de o atmosferă excepțională, cu prioritate în al doilea meci, când aceștia aveau cel mai mult nevoie, elevii lui Barnabas Szaszgaspar pot profita de “al 6-lea jucător” pentru a obține o calificare în doar patru partide sau, în cazul unei înfrângeri, pentru a duce seria la meciul decisiv, în sala Antonio Alexe. Cu siguranță echipa care va prelua conducerea acestei serii va beneficia de un mare avantaj moral în ceea ce privește partida de vineri, 11 mai, care ar putea încheia seria în avantajul câștigătoarei de miercuri.

Partida va avea loc miercuri, 9 mai, începând cu orele 17:30, în sala Trivale din Pitești, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: facebook BCM U Pitești

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Serie
    Cel mai bun sa castige. Sper sa vad meciuri frumoase la Pitesti. Ultimele jocuri directe au cam aratat asta. Intrebarea mea e alta. De ce e din nou Faur arbitru? Imi spunea cineva aici ca nu e bine sa cred ca Oradea are arbitrii ei. Ei bine, din cate stiu eu, la meciurile noastre cu Oradea, Faur (sau Podar) au fost cam mereu. Bafta BCMU! Vom fi langa voi.

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ca sa nu ramai in eroare in ultimele 3 meciuri din cei 2 a fost doar Faur la singura voastra victorie contra CSM-ului. La celelate 2 nu a fost niciunul din ei. Concluzia e ca ori nu stii bine ori intentionat arunci acuze pt a scoate in evidenta ca voi sunteti defavorizati. Ti-am raspuns deja de prea multe ori si incep sa inteleg ca o fac degeaba.
      Hai CSM!

      cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Sa revenim la lucruri serioase, meciul de azi e foarte important. Daca Oradea castiga in proportie de 90% e calificata. In schimb daca Pitestiul castiga va fi un meci 4 palpitant cu Oradea in corzi. Banuiesc ca pt toti suporterii, in afara de cei de la Oradea, ar fi mai bine o victorie a Pitestiului pt a vedea cat mai mult baschet. Sper sa ne mobilizam si sa jucam la adevarata noastra valoare in seara asta.
      Chiar daca multi au catalogat victoria Pitestiului ca o mare surpriza eu nu sunt de acord. Pitestiul are o echipa care daca prinde o zi buna poate bate pe oricine.
      Hai CSM!

      cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Prima sansa!
    Fara discutii prima sansa o are Pitestiul întrucât a castigat un meci in deplasare. Realistic vor in insa Oradea are lotul mai bun si te poate domina atât in spatiul de 3 secunde cat si la aruncarile de 3 pct. Intr-o zi cu a Oradea marchează peste 10 coduri de 3 pct.

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018) Raspunde
  • radu44 :

    4 meciuri
    Atit mi-as fi dorit..4 meciuri..cu pitestiul invingatoare

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!