Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Seria dintre CSM Steaua – BC SCM Timișoara se decide luni în Capitală în meciul 5

Eduard Popa

Eduard Popa
13.05.2018

steaua timisoara baschet live

CSM Steaua Eximbank – BC SCM Timișoara este ultimul sfert de finală indecis în acest sezon de playoff LNBM. CSM Steaua Eximbank va primi luni, 14 mai, vizita lui BC SCM Timișoara în meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale.

Steliștii au reușit să își salveze sezonul în meciul patru din serie, jucat în Sala Constantin Jude de pe malul Begăi și câștigat cu 74-64. A fost o prestație excelentă în defensivă pentru roș-albaștri, în special în repriza secundă. În prima parte a meciului, cei de la Steaua s-au trezit conduși cu 38-29, dar au întors „favoarea” Timișoarei și au reușit să revină în meci și să câștige. Același lucru l-au făcut și bănățenii în meciurile 2 și 3, când au întors tabela în favoarea lor și au câștigat respectivele partide.

Milos Komatina cu 15 puncte, Igor Mijajlovic cu 14 și Kevin Calotă au fost singurii jucători în double-digits pentru Timișoara în meciul 4, după ce în partida precedentă 6 timișoreni trecuseră bariera celor 10 puncte. Cel mai bun marcator al timișorenilor, Mladen Jeremic, a fost oprit de defensiva Stelei, reușind numai 6 puncte, cu 1/7 din acțiune.

De partea cealaltă Jonte Flowers a strâns 19 puncte, Marius Runkauskas 16 și Randal Falker a fost aproape de un triple-double, cu 9 puncte, 12 recuperări și 9 pase decisive, alături de 3 capace.

Rămâne de văzut ce formulă va alege Jukka Toijala, după ce de-a lungul playoff-ului și Top 6 i-a ținut pe bancă pe Pavel Marinov, Luka Lapornik, Dragan Zekovic sau Brandon Taylor.  

De asemenea, înaintea decisivului cele două echipe nu au probleme de efectiv. Steliștii l-au recuperat pe Dragan Zekovic în timp ce Jordan Burgess joacă în continuare cu o mască de protecție după o lovitură primită în urmă cu câteva partide.

În ultimii 10 ani s-au jucat 19 meciuri decisive în Liga Națională, potrivit 24secunde.ro. Gazdele au câștigat în 16 astfel de ocazii, motiv pentru care roș-albaștrii pornesc drept favoriți înaintea acestui meci. De asemenea, CSM Steaua este una dintre cele mai puternice echipe pe teren propriu în LNBM, cu numai 3 înfrângeri în acest sezon. Cu toate acestea, BC SCM Timișoara este responsabilă de două din aceste înfrângeri. Elevii lui Tudor Costescu au reușit să câștige cu 94-89, de la -25, în partida din sezonul regulat din 5 martie. Apoi, în meciul 2 din această serie Timișoara a întors de la -11 în sfertul 4 și a câștigat cu 74-69.

Duelul 5 dintre CSM Steaua și BC SCM Timișoara se joacă luni, 14 mai, de la ora 20:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4. Arbitri vor fi Laurentiu Grigoras, Laszlo Bukuresti și Bedir Sefer   iar comisarul partidei a fost desemnat Marian Oprea.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!