Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezonul 2015/2016 al Ligii Naționale de baschet masculin aduce la start 12 formații

Paul Olar

Paul Olar
01.07.2015

Sezonul 2015/2016 al Ligii Naționale de baschet masculin va aduce la start 12 echipe. În afară de CSU Ploiești, toate formațiile îndreptățite să participe la nivel de prim eșalon și-au confirmat prezența, cu ocazia ședinței de Birou Federal, susținută astăzi.

În plus, la întrunirea amintită s-a clarificat și situația grupării Gaz Metan Mediaș. Pe parcursul ultimelor săptămâni au existat anumite zvonuri care au indicat absența trupei de pe Târnava Mare din competiția ce va demara la toamnă. Totuși, oficialii medieșeni au găsit resursele financiare, astfel că au depus cerere de participare.

Trebuie notat faptul că viitoarea stagiune aduce un format diferit. Cu alte cuvinte, o bună parte a competiției regulate se va disputa după sistemul tur-retur între toate combatantele. Ulterior, ocupantele locurilor 1-6 vor juca din nou tur-retur, asemenea clasatelor 7-12.

La final se va trage linie, primele opt clasate urmând a merge în Play-Off. De asemenea, ocupantele ultimelor două poziții vor retrograda în eșalonul secund.

*Foto: sportpictures.eu

10 comentarii la aceasta stire:
  • viking33 :

    Nu inteleg
    Pai locurile 7-8 vor avea mai putine jocuri

    cu 8 ani în urmă (01.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar:

      Corect
      Aveti dreptate! Am modificat, iar informatia corecta se regaseste in articol.
      Multumesc!

      cu 8 ani în urmă (01.07.2015)
    • tzontzolino:

      de ce
      pai 1-6 sunt 6 echipe ce vor juca tur-retur si 7-12 tot tur-retur! Ideea e ca echipa de pe locul 12 poate prinde la final locul 7 deci play-off

      cu 8 ani în urmă (01.07.2015)
    • BC CSU Sibiu www.csufans.ro:

      ...
      Al doilea tur - retur este pentru a stabili ordinea in cele doua parti de clasament, 1-6 , respectiv 7-12. Daca de exemplu, echipa de pe locul 6 pierde toate meciurile din al doilea set de tur-retur, ea va ramane pe locul 6, nu poate cobori in clasament. La fel si invers, pentru echipa de pe locul 7, daca ar castiga toate meciurile, nu poate avansa in clasament mai sus de locul 7.

      cu 8 ani în urmă (01.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    ?
    Scuze, dar este o varza! Practic, locurile 1-6 joaca cele mai tari meciuri. O echipa de locul 8 sau 9 s-ar putea sa nu prinda play-off-ul, desi poate ar avea forta necesara sa invinga intr-o confruntare de play-off echipa de pe locul 1 sau 2, nu? Au zapacit-o ca in Liga I de fotbal. in plus, merituoasa de pe locul 1 dupa primul tur-retur s-ar putea sa intre in play-off de pe locurile 4-5.

    cu 8 ani în urmă (01.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mofa :

    sistem
    Am impresia ca Frb ar putea veni cu cel mai perfect sistem din lumea asta si tot s-ar gasi unii sa-i gaseasca cusur. Propun ca de anul viitor sa fie intrebati suporterii despre sistemul de desfasurare. :)

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Mie mi se pare ok asa cum au propus acuma si vom avea mai mult baschet dar vorba ta.... carcotasi.....

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    fain
    sistemul e super gandit, vom avea mult mai multe meciuri de baschet interesante iar toate echipele vor avea sanse multiple in a-si indeplini obiectivul !!!
    bafta tuturor !!

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Bine
    E super sistemul! Va fi mai mult baschet si mai interesantă lupta

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Sa fie... baschet
    Salutare... mie imi place noul format. Sunt mai multe meciuri, prapastia dintre echipele de top si cele mai de la capatul clasamentului nu mai e asa mare, competitivitate crescuta... toate ok. Personal ce mi-as dori este sa avem meciurile in sfarsit de saptamana si nu miercuri (si asta e o dorinta pur egoista caci eu vin din tari straine sa imi vad echipa la treaba); sper sa fie cel putin la fel de multe transmisiuni televizate in direct ca sezonul trecut (2-3 meciuri pe etapa e foarte bine) si sper ca efectul pozitiv al neinscrierii Asesoftului in campionat va fi ca mai multe echipe sa isi propuna titlul iar suporterii sa inteleaga prin acest lucru ca au un motiv foarte bun pentru a veni la sala. Si inca e mult pana in Septembie :(

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!