Stiri Liga I Masculin

Sezonul progresului pentru BC Time

Costin Marinescu

Costin Marinescu
14.11.2013

BC Time București este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon al Ligii 1 masculin. Clubul din Capitală are, la jumătatea turului fazei preliminare, 4 victorii și doar 2 înfrângeri, cele din urmă suferite în fața Politehnicii Iași și lui CSU Galați, ocupantele primelor două locuri în Seria C. Surpriza este cu atât mai mare cu câte sezonul trecut a obținut în toată prima fază a competiției o singură victorie și nu a reușit să se califice în Grupa Valorică A.

Nu avem o sală a noastră, aproape că ne antrenăm pe unde putem”, spune Virgil Păun (foto), părintele proiectului BC Time, manager, antrenor, în patru cuvinte ”om bun la toate” la echipă. ”Nu avem bani pentru că nu avem sponsori, iar aceștia se găsesc foarte foarte greu în condițiile în care legea din România nu încurajează sponsorizarea activității sportive”, continuă, mâhnit, tehnicianul în vârstă de 58 ani.

BC Time, club fondat în 2007, a debutat în sezon printr-o victorie la Galați, contra celor de la Phoenix, scor 91 – 89. A urmat apoi înfrângerea de pe teren propiu, cu sora mai mare a lui Phoenix, CSU Galați, scor 98 – 108, la capătul unui meci în care bucureștenii au condus la pauză, dar au plătit tribut lipsei unui pivot veritabil, capabil să se ”lupte” cu oamenii înalți ai adversarilor. După insuccesul din etapa a doua, au urmat trei victorii consecutive: 95 – 87 contra Amicii Pitești, codașa Seriei C, 71 – 69 contra echipei satelit a Farului Constanța și 75 – 64, în fața BCM 2 Pitești. Ultimul meci al turului l-a jucat la Iași, contra uneia dintre cele două formații neînvinse în acest sezon al L1M. Time a rezistat o repriză, însă experiența superioară a ieșenilor și-a spus cuvântul, iar bucureștenii și-au trecut în palmare a doua înfrângere a sezonului.

Problema pivotului, sesizabilă în principal în meciurile în care principal armă ofensivă a echipei, aruncările de 3 puncte, s-a blocat, a fost rezolvată prin aducerea la echipă a lui Aurel Similache. ”Auraș”, cunoscut mai ales fanilor streetball-ului datorită prestațiilor sale din fiecare vară, a fost principalul marcator al echipei în ultime două etape. El a re-debutat în tricoul lui ”Time” cu un double double, 12 puncte și 13 recuperări, contra BCM U 2 Pitești, iar la Iași a marcat 17 puncte. Pentru a-și întări și mai mult lotul, Virgil Păun vrea să colaboreze cu Dinamo CSȘ 6 și să legitimeze doi sau trei jucători care în acest moment evoluează în Campionatul Național U20.

Băieții s-au autodepășit. Au realizat un tur onorabil în care am fost învinși doar de primele clasate”, rememorează Păun primele 6 partide ale sezonului. „Sperăm într-un retur la fel de bun, sau, de ce nu, mai bun, iar dacă vom găsi și un sponsor stabil, sper să mai aducem și câțiva jucători”, își exprimă tehnicianul speranțele pentru următoarea parte a campionatului care pentru Time va începe sâmbătă, la ora 15, în Sala Leu, contra Phoenix Galați.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!