Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Si-a retras echipa din prima ligă de baschet, dar refuză să acorde dezlegarea sportivelor

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.09.2017

Se întâmplă în anul 2017. CS National Iasi, club de baschet ce a decis să se retragă din primul esalon al Ligii Naționale de Baschet feminin fără a se înscrie în esalonul second, ca urmare a lipsei de fonduri, refuză să acorde dezlegarea si să remită legitimația de joc a unor sportive ce nu se mai află sub contract cu acesta. 

Mai multe sportive care si-au încheiat socotelile cu gruparea din Copou au solicitat transferul la alte formații din prima ligă, însă aparent s-au lovit de refuzul presedintelui Marius Cosoi. Oficialul iesean solicită sume de bani pentru a oferi în schimb dezlegarea jucătoarelor, desi acestea nu se mai află sub contract cu echipa desființată. 

Ca urmare a managementului defectuos din stagiunea precedentă, echipa lui Marius Cosoi a întâmpinat probleme financiare, iar sportivele străine au părăsit, pe rând, gruparea din Iasi. Acționat în instanță, clubul lui Cosoi a fost obligat să suporte o parte din cheltuielile asumate si neonorate. Actualmente, presedintele iesean solicită aceste sume de bani în schimbul dezlegării, desi sportivele nu mai sunt sub contract cu clubul său.

Într-un interviu acordat publicației ziarulevenimentul.ro pe subiectul problemelor financiare, presedintele explica cu nonsalanță că a solicitat primarului 170.000 de mii, doar că a uitat să specifice că vorbea de euro, în timp ce Chirica credea că este vorba de lei.

Dacă mă lăsau pe mine până la capăt era şi acum echipă feminină de baschet. Problema a fost că dl. primar Mihai Chirica a crezut la sfârşitul anului trecut că eu vorbesc de 170.000 de lei ca buget din partea FSI, dar eu mă refeream la 170.000 de euro şi de acolo a pornit totul...”.

„Obiectivul nostru este o clasare pe locurile cinci-opt. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că se poate mai mult. Să nu mire o participare în cupele europene! Este extrem de greu, dar nu imposibil“, spunea Cosoi, pentru aceeasi sursă, la începutul sezonului 2016/2017.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!