Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul câștigă derby-ul Ardealului, în fața lui U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
16.11.2018

sibiu u bt cluj

CSU Sibiu a început în formula Hardy, Tamulis, Brosser, Pratt și Falker, în timp ce Mihai Silvășan i-a preferat în primul 5 pe Marinov, Dykes, Kuti, Calnicenco și Washburn.

Nandor Kuti a pus primele puncte pe tabelă, dar sibienii au reușit un run de 11-2, cu Hardy înscriind  patru puncte consecutive. U-BT Cluj a răspuns liniei înalte a Sibiului cu Easley în locul lui Calnicenco după patru minute. A urmat un meci încâlcit, tabela înghețând mai multe minute la 11-6 pentru gazde, până când Cooper a înscris o liberă. Tamulis a reușit un coș de 3 puncte iar Kevin Hardy a avut o acțiune personală frumoasă cu care au dus scorul la 19-8, iar Easley a stabilit scorul după primul sfert la 19-9.

Al doilea sfert a fost unul mai reușit pentru clujeni. Aleksandr Rasic a reușit două coșuri consecutive de 3 puncte grație cărora a fost relansată partida și după reușitele lui Washburn, oaspeții au ajuns la 2 puncte, scor 28-26. Pratt a răspuns însă un coș de 3 puncte iar Falker a pus două libere cu care a dus scorul la 33-26. Dykes a răspuns cu un coș de 3 puncte din zero grade. Mihai Silvășan a primit un tehnic la bancă, transformat de Pratt, iar Dykes a răspuns din nou. Philmore a reușit apoi două coșuri după acțiuni individuale frumoase și a stabilit scorul primei reprize, 41-31.  

Mirel Dragoste a pus primele puncte ale reprizei secunde, iar Hardy și Falker au completat un run de 7-0. Tony Easley a marcat prin slam dunk pentru U-BT Cluj, dar Tamulis a marcat și el de 3 și a dus scorul la 51-33. Rasic și Dykes au marcat 5 puncte consecutive. Falker a reușit un and-one, dar nu a transformat și libera, iar Dykes a răspuns cu un coș de 3. Rasic a adus U-BT la 9 lungimi, cu cinci puncte consecutive, scor 55-46. După trei sferturi, sibienii păstrau un avantaj de 11 puncte, scor 63-52.

Tamulis și Dykes au schimbat două coșuri de 3 puncte la începutul ultimului sfert, iar Philmore și Hardy au dus scorul la 71-57 pentru gazde. A urmat un run de 10-0 al oaspeților, care au apropiat U-BT la 4 puncte, dar gazdele au răspuns la rândul lor cu 6 puncte consecutive. Dykes a reușit o intercepție și a înscris două puncte, reducând diferența la șapte puncte, scor 79-72. Americanul a călcat însă strâmb iar Silvășan s-a văzut nevoit să îl schimbe. După două libere ale lui Tamulis, Calnicenco a înscris un coș care inițial a fost de 3 puncte, scor 81-74. Philmore și Monyea Pratt au marcat și au scăpat Sibiul de emoții.

Scor final 85-74 și ambele echipe ajung la 5 victorii și 2 înfrângeri.  

Monyea Pratt a înscris 20 de puncte și 9 recuperări, Isaiah Philmore 17 puncte, în timp ce Kevin Hardy și Tamulis au înscris 16 puncte. De partea cealaltă Kyndall Dykes a înscris 22 de puncte și Aleksandr Rasic 21.

Etapa viitoare CSU Sibiu întâlnește Dinamo Știința, în timp ce U-BT Cluj va juca pe terenul lui BCM U Pitești.

*foto: Ana Maria Mătușoiu

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    diferenta dintre antrenori
    Daca raportam scorul la duferenta dintre cei 2 antrenori, acesta este prea mic...Ai buget , ai echipa, jocul e 0 barat,in atac nu faci nimik minute in sir, te bazezi doar p individualitati...in skimba ai comportament aroganto-huliganic...chiar pana cand mai este tolerat coach S?
    .

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Asta e,
    Sibiu e mai buna ca noi, are antrenor, are jucatori ( 4 au peste 16 puncte, la noi doar doi ), plus un public deosebit . Azi pierdeam si daca juca Vlad, nu de alta dar cu Silva pe banca ... Da, el incepe cu Calnicenco, care n-a avut in medie mai mult de 5 min pe meci, si alea jalnice, si ca veni vorba de modestul Calnicenco, Silva l-a vrut si pt acest sezon, desi a jucat slab in campionatul trecut, dar ce-i drept, baiatul e cuminte , sta drepti in fata marelui nostru antrenor, asa ca ... Nu-i nimic, in acest timp Oradea se intareste , la noi totul e ok, mai ales cu romanii ( iar aici tinerii sunt fantastici ! ... ), si cu Stamencovici ( desi azi Marinov a fost zero ), dar in primul rand cu un mare antrenor, cu mult tact si tactica traznet, cu un joc de echipa fara cusur . Bravo Silva, bravo onor conducere !

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Da, asta e ...
    Am pierdut pe mana noastra. Eu cred ca au fost surprinsi de reactia Sibiului. La un moment dat puteau intra din nou in meci. N-a fost sa fie. Asta este! Trebuie sa mergem mai departe. Campionatul este la inceput. O remarca. Au coborat ciobanii din munti in sala Transilvania? Ca prea multe behaituri si multe alte lucruri am auzit. Bineinteles ca sunt si exceptii, de la care imi cer scuze.

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat de echipa din Sibiu. Felicitari.

    Altfel, U nu are conducatori de joc, are cate un om care trece mingea in terenul adversarului si o da (cu mai mult sau mai putin succes) lui Dykes. Cred ca multora le suna cunoscut, nu-i asa? Au fost multe momente in care totul s-a desfasurat in atac atat de greoi ca parca acum jucau prima oara impreuna.

    Toata lumea stie cat de bine sta Sibiul sub panou si cu toate astea Clujul nu a dat nicio clipa senzatia ca s-ar fi pregatit cu scheme eficiente care sa tina cont de acest lucru.

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      completare
      ... si daca mingea ajunge la Rasic da el de 3. Ca stie.

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      meci
      Din pacate meciul pierdut din nou de Silva - da, am avut accidentari, a mai iesit si Marinov, da am avut si cateva in-out-uri, dar asta nu scuza lipsa de pregatire a meciului. Cred ca Sibiul e singura echipa care ne pune probleme sub panou si contra careia pivotii nostrii tind spre zero. Si cu atat mai mult doare lipsa schemelor pe atac... Iar cand cel mai bun pasator e Washburn...

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Galerie
    "ultras"sibian
    Ocupație:cioban
    Domiciliu:Sala Transilvania

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    Încă am pulsul destul de ridicat, dar după mine, trecând de sfertul 1 execrabil pe care l-ați făcut, senzația este că ați pierdut meciul pe apărare, unde nu ați avut intensitate decât prin sfertul 4, când v-au și ieșit niște capcane și stealuri. Dar e clar cumva că în atac doar Rasic și Dykes contează. Ei și-au dat punctele azi, dar nu a fost suficient, ținând cont de apărarea modestă.

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      Wash
      Washburn a avut o zi proasta...

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Oarecum
      Dacă te uiți puțin și pe statistică o să vezi că pivoții s-au anihilat: Falker Cooper vs Easley Washburn. Balanța la 4 5 a înclinat-o Zey Philmore care e altă clasă peste Torok...

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Torok
      Din pacate trece printr-o forma sportiva nu f buna. De altfel e o exemplificare a expresiei "neputinta naste violenta"

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sb Cj
    Victorie fără dubiu a Sibiului, care a fost net peste Cluj ca și intensitate a jocului și dorința de victorie. Norocul nostru si al celorlalte echipe din campionat este ca în deplasare sibienii sunt mielușei.
    Clujul fără Moldoveanu și apoi Marinov (și în continuare cu un inutil Silvasan) nu putea emite pretentii.
    Superba atmosfera, pătată ca de obicei de cei câțiva cretini fotbaliști care se exprima grosolan chiar dacă Silvasan sau Torok au greșit.

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      De acord
      Atunci când vom reuși să avem prestații ca cea de azi și în deplasare, atunci vom fi cu adevărat o echipă cu pretenții la medalii.

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    sa speram ca Marinov isi revine. Fara el suntem slabi in ceea ce priveste (macar!) ducerea mingii in terenul advers.

    cu 5 ani în urmă (17.11.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Ma bucur ca jucatorii au fost foarte concentrati azi si am avut procentaj de 88% la libere. A cantarit mult la scorul final... nu tin minte alt meci in care sa fi avut procentaj asa de bun.

    cu 5 ani în urmă (17.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!