Stiri Acvile

Singura echipă națională de juniori care va reprezenta România în primul eșalon baschetbalistic european a început pregătirile la Alexandria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.06.2017

Reprezentativa feminină U16 a României este singura echipă care va juca în această vară în Divizia A la campionatele europene. Mai exact, formația pregătită de Mădălin Piperea și Romela Cristea va participa la FIBA U16 Women European Championship Division A în perioada 4-12 august la Bourges, în Franța. 

Astfel, datorită clasării pe locul secund la europeanul Divizia B de anul trecut de la Oradea de către echipa condusă de Cătălin Tănase și Larisa Toma, generația U16 din prezent are oportunitatea să evolueze în primul eșalon baschetbalistic de pe „Bătrânul Continent”. Tricolorele vor evolua în Grupa C alături de Serbia, Italia și Ungaria. 

Antrenorii Mădălin Piperea și Romela Cristea au convocat din timp un lot format din 20 de jucătoare în privința pregătirii Campionatului European U16F Divizia A. Tricolorele au început pregătirile la Alexandria, acolo unde vor sta până în data de 29 iunie. Conform FRB, cele 20 de sportive aflate pe lista oficială trimisă către FIBA sunt următoarele: Adina Ciciovan, Ștefania Cătinean, Mara Martonoș, Sonia Cazacu, Laura Vaida, Evelina Petrof, Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănica, Daria Rusu, Ana Maria Pop, Ana Glisici, Ilinca Păun, Diana Ignat, Claudia Sandu, Bianca Nan, Corina Chiriac, Daria Botorogeanu, Oana Morar și Ruxandra Stegăruș.

După cantonamentul de la Alexandria, echipa națională va pleca spre Polonia pentru o serie de meciuri de verificare, urmând ca din 6 iulie să revină din nou la Alexandria, unde vor sta până în 18 iulie. Ulterior, în perioada 20-24 iulie, tricolorele vor participa la un turneu internațional la Târgoviște, iar apoi se vor pregăti încă 4 zile în Arena de Baschet din București. Ultima etapă din perioada de pregătire a turneul final se va da în Slovacia, din 27 iulie, acolo unde vor disputa încă câteva partide amicale. După jocurile din Slovacia, lotul revine la București pentru 3 zile, atunci când staff-ul tehnic va decide lotul de 12 baschetbaliste care vor face deplasarea în Franța. 

Reamintim faptul că echipa U16 de anul trecut pregătită de Cătălin Tănase și Larisa Toma au evoluat la Campionatul European Divizia B, de la Oradea, acolo unde au jucat finala, pierdută 52-66 în fața Poloniei, însă au reușit să asigure generației următoare promovarea în Divizia A. Echipa și staff-ul de anul trecut de la U16 vor evolua în acest an la U18, în Divizia B, la Dublin, în Irlanda. 

*Foto: Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!