Stiri

Soldaţii Anonimi - O poveste relatată de Lonciu Davidescu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.03.2014

Profesorul Lonciu Davidescu a revenit cu un nou material publicat pe blog-ul Academiei de Baschet. Este vorba despre o poveste relatată de către profesorul Davidescu referitoare la soldaţii anonimi, acei oameni care se ocupă de bunul mers al echipei fără a intra pe parchet.

FIZIOTERAPEUTUL trebuie să cunoască secretele, belelele și micile intimități: ce medicamente are nevoie fiecare, unde îl doare și unde crede că îl va durea. Pentru fiecare jucător în parte, el este un fel de ZIDUL PLÂNGERII. Discreția este o calitate de bază.

Fizioterapeutul este peste tot: la antrenamente, la jocuri și câteodată la jucători acasă.

În traista sa are tot ce îți trece prin cap care ar putea să lecuiască toate maladiile de pe pământ. Cel putin așa cred jucătorii. Una din belelele apărute în ultima vreme este bandajarea gleznelor (cu tape)  în echipă erau vreo 5 care aveau recomandarea doctorului. Dintre ei, 3 aveau obligația din partea asigurării să joace cu bandajare. Dacă se accidenta fără a fi bandajat, asigurarea nu plătea nimic.

Au fost  discuții care va fi ordinea de bandajare. Jucătorii mai importanți vor fi primii bandajați? Problema a fost rezolvată: se va face tragere la sorți în fiecare săptămână. Fiecare bandajare ia cam 15 minute. Sigur nu e simpatic să aștepț. Munca de fizioterapeut este de importanță capitală. El este responsabil ca în cazuri de accidentare să aducă în ziua jocului tot lotul pe teren. Câteodată petrece nopțile lângă genunchii jucătorului ca a doua zi să fie în posibilitatea de a juca.

Întreg materialul poate fi citit pe blog-ul AICI.

Așteptăm întrebări pentru Profesorul Davidescu prin intermediul adresei de email contact (at) totalbaschet.ro sau completând acest formular.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!