Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sponsor principal al BC Mureș critică în termeni duri brigada de arbitri de la partida cu Steaua CSM EximBank București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.02.2017

BC Mureș Târgu Mureș a suferit în weekend al 9-lea eșec stagional, la finalul unui meci extrem de disputat și tensionat, terminat după o repriză de prelungiri, 87-93, în fața celor de la Steaua CSM EximBank București. Brigada de arbitri formată din Mircea Șerban, Șerban Rașoga și Amalia Marchiș a fost aspru contestată după acest derby. 

La finalul confruntării, ambele tabere au protestat la adresa arbitrajului, iar antrenorul mureșului, Barnabas Szaszgaspar a declarat că „arbitrii au fost depășiți de câteva ori de situație, poate nu voit, dar meciul s-a ridicat la un nivel foarte înalt și ei nu au putut ține ritmul”. Ulterior, unul dintre principalii sponsori ai formației din Târgu Mureș a emis un comunicat prin intermediul site-ului oficial al clubului din Târgu Mureș, prin care acuzau lipsa de respect a arbitrilor, respectiv cerea conducerii echipei să ia atitudine în urma celor întâmplate. 

Redăm în continuare comunicatul de pe site-ul bcmures.com:

„Către Consiliul de Administraţie al BC Mureş

În calitate de sponsor principal al echipei de baschet BC Mureş doresc să împărtăşesc profunda nemulţumire faţă de arbitrajul din cadrul meciului de sâmbătă, 04.02.2017, dintre echipa noastră BC Mureş şi Steaua CSM Eximbank.

Modul în care brigada de arbitri a arbitrat această partidă ridică multe semne de întrebare cu privire la corectitudinea din baschet.

Deşi sprijin financiar echipa de 10 ani, din păcate, astfel de acţiuni nu fac decât să ne pună în gânduri şi să ne întrebăm dacă, din punct de vedere financiar ne dorim să continuăm să investim în acest sport.

Se ştie foarte bine că facem eforturi financiare considerabile pentru a menţine o echipă competitivă, la nivelul campionatului.  

Ce s-a întâmplat este o totală lipsă de respect din partea arbitrilor faţă de echipă, suporteri, sponsori.

Rog pe această cale Consiliul de Administraţie să ia atitudine în acest caz. Avem o echipă bună, cu jucători valoroşi care merită şanse egale cu celelalte echipe de campionat.

Ing. Virgil Mailat (Nova Vita)”. 

De asemenea, imediat după terminarea meciului dintre BC Mureș și Steaua CSM EximBank, în cadrul articolului prezentat de site-ul TotalBaschet referitor la scor, respectiv marcatori, mai mulți suporteri mureșeni, dar și a altor echipe din campionat, au sancționat prestația arbitrilor prin diverse comentarii, comentarii pe care le puteți citi AICI

*Foto: Toth Csaba / bcmures.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fara suparare
    ...dar sunt mai multe chestii copilaresti aici: 1. sponsorul trimite clubului o scrisoare in care se plange de arbitrajul de la un meci si ameninta cu retragerea finantarii. 2. clubul, mai departe, face publica scrisoarea. Care e scopul? Tu ca sponsor, poti discuta cu clubul (de genul"bai ce fac astia cu noi?, luati masuri". Apoi tu ca si club, ai mijloace de a reactiona (memorii, adresee, scrisoare deschisa...), dar, tu clubul, nu sponsorul. Nu discut cum a fost arbitrajul, se poate sa aiba dreptate, dar, inaca o data, chestia asta e o prostie. Mai ales in conditiile in care, principala vina pentru rezultatele echipei de anul asta o are conducererea clubului, care nu a putut/vrut sa asigure echilibrul financiar al echipei. Ultima remarca, total subiectiva si personala, nu-mi plac deloc oamenii care-si pun titlul (cel de inginer, in cazul de fata) in fata numelui, pe genul asta de scrisoare...

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    No problemo...
    Sponsorul respectiv este poate singurul care poate scoate iepurele din pălărie în momentele cînd finanțarea din banii publici întîmpină dificultăți ( și întîmpină de la o vreme încoace, dar nu acesta este subiectul ). Binețeles că discuții de genul "băi ce fac ăștia cu noi?" precis există, dar vorbele "zboară" cuvintele scrise rămîn. Poate este un semnal dat mai ales unei conduceri care nu prea își găsește identitatea, care poate este slabă sau măcinată de disensiuni, oricum o conducere destul de contestată de o parte a suporterilor, care prin prisma rezultatelor din ultimii ani, ar dori poate o conducere la fel de profesionistă cum sunt jucătorii.Doleanțele acestor suporteri sunt formulate clar, de ani de zile, dar nu se întîmplă nimic din cele promise la fiecare început de an, megînd pînă la sabotarea efectivă a unor inițiative ale suporterilor, unele relatate și pe acest site fiind considerate indecente și sancționate de club.Este o conducere constipată de propria mindrie.
    Avem doi antrenori tineri, de mare perspectivă, a căror principală preocupare este să țină în viață, cu ce au la îndemînă o echipă, să satisfacă spectatorii. Poate acest semnal vine pentru toată lumea din Tg.Mureș. Momenten suntem in situația: dacă dragoste nu e, nimic nu e...într-o variantă deloc liniștitoare: dacă Mailat nu e, nimic nu e...
    Legat de semnătură...n-are de ce să nu fie mîndru de ceva pentru care a lucrat, este inginer, dar și proprietar de spital, sponsor de baschet și nu a scris nimic fals. Eu personal consider copilăria asta de scrisoare ca pe un semnal destul de clar dat tot sistemului competițional din care face parte și arbitrajul, DAR mai ales conducerii echipei. Conducerea ar trebui să triască pentru baschet, nu din baschet și atunci totul ar fi mai ușor.

    cu 7 ani în urmă (09.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!