Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stănescu despre primirea lui Nicoară la Oradea: „Sincer nu înțeleg de ce, a fost un jucător emblematic acolo”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.04.2015

Steaua CSM EximBank a câștigat sâmbătă seara pe terenul celor de la CSM-U Oradea cu scorul de 91-86 în Meciul 3 al seriei din sferturile de finală ale LNBM. În urma succesului din Arena „Antonio Alexe”, roș-albaștri și-au asigurat calificarea în semifinalele campionatului, după 3-0 la general. 

Președintele formației Steaua CSM EximBank, Virgil Stănescu, a vorbit despre disputa care a adus calificarea echipei sale, dar și despre faptul că orădeanul Titus Nicoară, component al Stelei, a fost fluierat de fanii bihoreni pe parcursul meciului.

A fost un meci foarte greu, am început prost, dar ne-am revenit în fire și s-a văzut că jucătorii și-au dorit foarte mult să se califice din primele trei meciuri. Titus Nicoară nu a fost primit prea bine de publicul orădean și sincer nu înțeleg de ce, pentru că a jucat la echipa lor, a fost un jucător emblematic, a condus echipa într-un parcurs foarte bun, nemaivăzut. Pentru noi, Titus Nicoară a fost un om decisiv în acest meci. Probabil mulți nu înțeleg viața unui jucător de baschet și e păcat că s-a întâmplat asta tocmai cu publicul orădean, care altfel este minunat. Mergem mai departe, urmează confruntarea cu BC Mureș, unde primele două meciuri vor fi disputate acasă, pentru că suntem echipa mai bine clasată. Ca principiu, datele rămân 29 și 30 aprilie, vom anunța dacă există modificări”, a declarat oficialul roș-albaștrilor, conform site-ului www.iClara.ro. 

Nicoară a fost destul de aproape de a termina meciul de la Oradea în double-double, fiind cel mai eficient baschetbalist de pe parchet. În cele 35 de minute jucate, Titus și-a trecut în cont 26 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 21 de unități la eficiență. 

Citiți și:

Titus Nicoară, fluierat de publicul din Arena Antonio Alexe

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

19 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    E simplu, Virgil!
    Pentru ca traim in Romania iar Oradea face si ea parte din Romania!

    cu 8 ani în urmă (20.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea danicret :

    E simplu Virgil si tme
    Daca Virgil Stanescu ar fi evoluat la Oradea sunt sigur ca ar fi fost fluierat la fel cand s-ar fi intors la Bucuresti cu noua echipa. Ce-ati fi vrut acum sa incurajam (aplaudam) un jucator advers chiar daca este Oradean?
    A alesd sa joace la Steaua, noi tinem in continuare cu CSM, simplu ca buna ziua.

    Cu ce au fost mai presus suporterii miticilor care la meciul cu CSM strigau contra lui Dinamo si nu vreau sa scriu aici ce strigau...ti-e sila sa mergi cu copii la meci cand auzi asemenea scandari...dar la Bucuresteni nu se pune ca iei sunt din capitala...
    Ce treaba aveau suporterii cu Dinamo in confruntarea Steaua-CSM???

    Vorbesti sa te afli in treaba...

    cu 8 ani în urmă (20.04.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      aplauze
      Da, eu as f vrut sa il aplaudam si cind a plecat sa-i fi multumit pentru ca a jucat la noi! Ar fi fost fairplay! si chestie ce civilizatie!

      cu 8 ani în urmă (20.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Steaua
    nu are suporteri la baschet, aceia sint niste derbedei de la echipa de fotbal.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad:

      suporteri
      sunt, dar nu la peluza. cei de la peluza sunt suporterii de la fotbal care nu au idee de baschet dar fac spectacol.
      ca sa numeri suporterii de baschet ai stelei trebuie mers la meciurile de pregatire din pre-sezon. aia 20-30, ei sunt suporterii steaua baschet, ceilalti - doar spectatori

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe voelkl :

    esti greu de cap virgile?
    A fost fluierat exact pentru ca "a fost" si ar fi trebuit sa fie si acum.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    ce sa ceri
    L-au fluierat pentru ca asta ne lispeste noua romanilor: bunul simt. Au uitat ca i-a dus pana in finala! La Pitesti Barac a fost aplaudat cand a jucat Steaua desi dupa 2 ani de stat la noi si-a dat acordul ca ramane inca doi insa dupa week-end a fugit la Steaua pentru bani! Asta e- nu se uita totusi ce a facut pentru echipa!

    cu 8 ani în urmă (20.04.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Ironic este, daca pot spune asta, faptul ca langa acest articol se afla unul care lauda prestatia unui jucator care a inceput si si-a incheiat cariera la aceeasi echipa, dand totul pentru ea.
    Iata d-le Stanescu de ce isi permit fanii oradeni sa-l huiduie si sa-l fluiere pe Nicoara. Pentru ca si ei puteau avea un jucator emblematic, care sa dea si sufletul pentru clubul din orasul sau natal! In schimb el a ales altceva. Dar atunci sa nu fie mirat de reactiile fanilor.
    Toata lumea zice ca o cariera de sportiv, vorbind la general, nu numai de baschet este scurta, trebuie sa profiti de ocaziile care ti se ivesc si aici vorbesc despre contractele cat mai constintente financiar si totusi si in baschet, dar si in alte sporturi de echipa se gasesc oameni, sportivi care gandesc altfel, care reprezinta exceptia de la aceasta regula.
    Exceptie, care Nicoara niciodata nu va deveni!
    Pot sa spui ca suporterului ii lipseste bunul simt, de aceea fluiera, dar eu, unul, ma duc la sala gandindu-ma cu inima si reactionand in timpul meciurilor, cu ea! Una este sa-l vezi pe Jucan plecand catre orasul sau natal si alta sa-l vezi pe Nicoara plecand din orasul in care s-a nascut.

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      perfect adevarat
      ma bucur ca un suporter neutru a punctat perfect ceea ce simte un suporter adevarat! Nicoara nu poate pretinde sa fie primit cu flori si imbratisari de vreme ce e perceput de suporterii Oradiei ca un tradator! I s-a oferit posibilitatea (si tot confortul, inclusiv din punct de vedere financiar) sa intre cu adevarat in inimile si istoria Oradiei, dar el a refuzat nepasator, ignorant! Vrei respect, ofera respect!!!

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    jucatori
    Nu sunt de acord cu voi. De unde stiti voi care sunt motivele pentru care Nicoara nu a venit sa joace pentru Oradea?

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    bun simt
    Toti stiu sa chibiteze si sa comenteze viata altora dar atunci cand ei sunt cei vizati de cei din jur nu le mai convine. NIMENI nu are dreptul sa judece pe NIMENI! Fiecare din noi are dreptul sa aleaga ce drum vrea sa parcurga in viata si nimeni nu are ce sa comenteze. Inainte sa emiteti "judecati de valoare" ce-ar fi sa va puneti in pielea celui pe care il criticati si sa vedem daca si atunci o sa vedeti la fel situatia. Ce stim noi despre motivele care stau la baza deciziilor lui Titus ca sa ne permitem sa comentam. Nu inteleg care este problema voastra? Cat timp a jucat la Oradea a jucat impecabil si a dat totul pe teren, ce vreti mai mult? Sa il fluierati pentru ca a plecat la alta echipa mi se pare o mare lipsa de bun simt si civilizatie ceea ce in paranteza fie spus nu m-as fi asteptat de la publicul oradean. In Jungla din Tg Mures orice fost jucator care a revenit ca adversar a fost aplaudat fara exceptie. Si la noi au fost cazuri in care nu am putut pastra jucatori valorosi care au plecat dar NIMENI nu i-a condamna indiferent cat de rau ne parea deoarece cine suntem noi sa judecam viata altuia si fiecare trebuie sa faca intodeauna ce este mai bine pentru EL si abia apoi pentru altii. Imi cer scuze daca unii se vor simtii jigniti de comentariul meu dar mi se pare culmea impertinentei sa condamni pe cineva pentru ca a ales ceva ce considera ca este benefic pentru EL.PS @ Erebus indiferent cine si de ce pleac nu ai dreptul sa il judeci deoarece este viata lui si face ce vrea cu ea iar noi nu avem ce comenta.

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Pentru inceput vreau sa-ti spun ca nu ma simt jignit. In acelasi timp mai sus am expus un punct de vedere. Cel al unui suporter, care intelege fustrarea suporterilor de la Oradea. Bineinteles ca exista si o alta perspectiva a lucrurilor, cea a jucatorului. Putem discuta discutii, mult si bine, dar nu cred ca vom ajunge la o concluzie clara fara a stii informatii de la jucatorul dspre care este vorba in acest articol.
      Eu doar am comparat cariera si deciziile lui Nicoara cu ale lui Silvasan si constat ca exista diferente. Iar diferentele sunt influentate direct de deciziile jucatorului. Bineinteles ca jucatorul decide pentru el, ca doar nu este vorba despre carierea sau viata altuia, dar atunci sa nu se mire ca deciziile lui nu sunt primite cu entuziasm de suporteri si sunt unii care chiar dau voce acestor nemultumiri. Cum vociferezi nemultumirile tale este o alta discutie. Dar sa nu uitam ca si noi suntem oameni si eu am fost nemultumit de jocul prestat anul acesta mai ales in retur si chiar daca n-am fluierat, totusi mi-a fost greu sa-mi retin dezamagriea, daramite sa mai si aplaud!
      @mira ... doar o intrebare sa-mi permiti: Crezi ca Silvasan n-a avut oferte mai bune decat banii pe care-i primea de la U?

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      erata
      ... in loc de 'mai ales in retur', vroiam 'mai ales in tur'
      nu e acelasi lucru :)

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    • CSM CSU Oradea mira:

      @erebus
      Daca ma intrebi ce cred, iti spun: cred ca nu!
      Repet, nu am informatii din interior, nu stiu cit cistiga un jucator de baschet din Romania. Dar cred ca Silva a fost suficient de bine platit ca sa ramina la Cluj si clubul a avut grija ca el sa fie multumit. Pe aici am citit (si am si vazut la meciuri) ca Silva cam facea ce voia in teren, tipa la coechipieri (nu sariti, cei de la "U") cred ca avea un cuvint greu si in afara terenului. BTW, ii doresc sanatate si ma bucur ca lumea ii multumeste pentru contribuitia la echipa.

      Si mai cred ca nu e just sa comparam doua situatii si doi sportivi neavind toate piesele de puzzle; ne dam doar cu presupusul, ca nu va veni Silva sa zica ce I-a dat clubul sa stim daca el a fost mai patriot decit Titus. Dar putem compara Clujul cu Oradea? Viata-i complexa!;)

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Sunt,
    de acord cu MIRA si cu EREBUS subscriu la ceea ce spun ei

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    speculatii
    Salutare... Motivele pentru care Titus a ales Steaua le stie probabil doar el si cei apropiati lui, iar noi va trebui sa invatam sa respectam deciziile oamenilor precum bine zice oldboy. Serban declarase ca i s-a pus pe tava nu doar un contract de bachetbalist, ci o intreaga cariera la CSM Oradea, si totusi el a ales altceva. Speculatii au fost multe referitoare la "de ce". Si cred ca vor ramane mereu speculatii.

    Daca as fi eu in masura sa ii raspund lui Virgil, i-as spune ca probabil unul sau doi spectatori au inceput sa huiduie, apoi s-a creat un efect de turma si multi s-au luat dupa ei. In zona unde stau eu in tribuna de exemplu s-a aplaudat. Oradea este recunoscuta ca una dintre cele mai fair play sali din tara si imi pare rau ca s-a intamplat asa, clar ca mai avem de lucru in ceea ce priveste educatia sportiva a spectatorilor, asa cum au si altii.

    Cu ce insa nu sunt de acord este ca oradenii sunt lipsiti de bun simt si civilizatie. Ca sunt peste tot chibiti si "hateri" asta e clar. Insa Mitchell, Pesa, Maric, Gedi, Mandache, toti au fost aplaudati si aclamati la orice vizita pe care ne-au facut-o in calitate de adversari, si chiar si Titus a fost aplaudat la finalul partidei (probabil chibitii au plecat cu 30 de secunde inainte de final). Singura exceptie de la aceasta regula este Szijarto care de mult nu mai are nimic in comun cu fair play-ul si respectul fata de suporteri si adversari, el modificazndu-si comportamentul dupa chipul si asemanarea angajatorului.

    Titus, daca citesti totalbaschet, eu as vrea sa imi cer scuze pentru acele cateva huiduieli. Sper ca in foarte curand sa te intorci la CSM Oradea, echipa acre te-a lansat, echipa cu care ai ajuns pana acum la cele bune performante. Multi suporteri au fost foarte trisiti la anuntul transferului, inclusiv subsemnatul. Si cu siguranta vom fi extrem de bucurosi cand te vei intoarce.

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    patetisme
    Doamne, cit sentiment! A plecat Titus si a lasat orasul natal, cel in care a crescut, a trait prima zi de scoala, a cistigat primul meci etc. I-a parasit pe suporteri si, mai ales, pe cei care i-au promis o cariera in club. N-a ales cu inima, a ales banii... Ia sa vedem noi citi ati fi interesati sa aminati niste cistiguri sigure si imediate si sa va ingrijiti la 20 de ani de cum va fi viata voastra la pensie? Iar miza sa fie aplauzele salii. Citi au plecat din Oradea, traiesc in alte parti si au un serviciu mai bun? Pe aia nu-i huliti, ca nu mai dau taxe la oras?!
    Titus a avut un comportament de jucator profesionist care isi stie valoarea si a negociat poate feroce. Bine a facut, eu il applaud pentru asta! Orice om cu stima de sine si ceva neuroni ar fi facut la fel. Iar cei care nu au stiut sa-l pastreze, acum ce sa zica? Am fost fleti, singuri ne-am dat cu stingu' dreptu'? Ne-am zgircit? Nuuu, au facut ceva mult mai autohton: l-au invinovatit pe Titus! Mi-amintesc perfect. Clubul a iesit primul cu declaratii, nu sportivul! Sportivul a raspuns dupa ce clubul a dezvaluit motivele. Asa s-a vazut din media, fara surse si alte chestii, la care eu nu am acces si nici nu pun prea mult pret pe ele.

    A fluierat cineva la adresa clubului care nu i-a dat ce a cerut? Desigur, nu! Sint atitia jucatori straini pe care nu ni-i putem permite, de ce e greu de acceptat ca poate sa fie si un roman? A, pentru ca ala e de-al nostru si trebuie sa joace cu sufletu'! Ca a crescut in Oradea si este dator sa o faca. Patetic si pueril.

    Cred ca Titus a ales bine: noua echipa e mai buna decit cea veche, vedeti rezultatele, probabil cistiga si mai bine, se afla intr-un oras cu multiple posibilitati, deci per total e pe un mare plus.
    Se va intoarce poate la club la pensie si lumea il va aplauda din nou. Iar daca cineva il vrea mai curind, sa ii faca o oferta de nerefuzat! :))

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    intrebare
    Daca Titus va reveni la Oradea, va fi la fel deiubit ca si inainte de a pleca la Steaua?

    cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      nicoara
      Probabil ca nu si la fel de probabil ca nici el nu va reveni usor la sentimente mai bune. De acord cu toti cei care spun ca nu trebuia huiduit. Asa cum spuneam si in toamna, in cel mai rau caz nu trebuia aplaudat sau trebuia ignorat, dar nu huiduit. Nu avem dreptul sa impunem cuiva unde sa joace sau unde sa nu joace. Ca a fost su nu corect cu clubul oradean e una, iar huiduielile sunt cu totul altceva. E pacat ca pt suporterii oradeni a fost pus in aceeasi oala cu Szijarto. Imi pare rau si de taica-sau care sta in tribuna si aude cum fiul sau e huiduit.
      Lasati-l in pace, sa-i fie de bine acolo unde e ca nu moare Oradea din cauza asta.

      cu 8 ani în urmă (21.04.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!