Stiri

Standing ovation pentru Tony Parker la AT&T Center

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.01.2019

tony parker san antonio spurs

Tony Parker a avut o contribuție majoră la patru din cele cinci titluri câștigate de San Antonio Spurs. Alături de Tim Duncan și Manu Ginobili au construit o adevărată dinastie în Alamo City. Acea eră a apus pentru Spurs iar Parker este singurul jucător încă în activitate din acel trio.

Francezul nu mai evoluează însă în „black and silver”, ci apără culorile lui Charlotte Hornets. Luni noapte a avut loc revenirea lui Tony la AT&T Center, într-un meci în care actuala lui echipă a câștigat cu un surprinzător 108-93.

Revenit după o accidentare la tendonul lui Ahile, Parker părea să devină a treia opțiune pentru Gregg Popovich în sezonul 2018/2019. Francezul a șocat și a luat decizia de a schimba echipa după 17 sezoane petrecute în uniforma lui San Antonio Spurs. La 36 de ani a ajuns la Charlotte Hornets, după ce a spus că la Spurs nu mai era luat în serios și a trebuit să plece.

Relația dintre jucător și întreaga organizație din San Antonio nu a fost afectată în vreun fel de această despărțire iar revenirea lui Parker a fost un bun prilej de a-l celebra pe cel care a ajuns de la o vârstă fragedă în Alamo City și care a plecat cu patru titluri în palmares.

Trei momente pline de emoție pentru Tony la AT&T Center. Încă de la încălzire, veteranul în vârstă de 36 de ani a fost surprins cu un mesaj de felicitare din partea fraților lui din Franța:

A urmat tradiționalul „video tribute”chiar dinaintea startului partidei:

Totul a culminat cu un standing ovation din partea fanilor lui San Antonio Spurs, când Parker a intrat pentru prima dată pe parchet în meci:

Pe final, fanii texani i-au cerut lui James Barrego, antrenorul lui Hornets, să-l mai trimită pe TP9 pe parchet, pentru o nouă serie de aplauze:

Diferența uriașă între primirea avută de Tony Parker la AT&T Center și cea a lui Kawhi Leonard. „The Klaw” a fost huiduit pe întreaga durata a partidei și numit trădător de o sală întreagă.

Tony Parker nu a făcut un meci grozav în fața lui Spurs, pe care l-a încheiat cu doar 8 puncte și 4 din 12 la aruncările din acțiune în 19 minute petrecute pe parchet. Chiar și așa, Charlotte Hornets a obținut o victorie importantă în cursa pentru playoff în fața lui San Antonio, scor 108-93.

Pentru Tony Parker, San Antonio a fost casă timp de 17 ani, între 2001 și 2018, după ce a fost selectat cu opțiunea 28 în Draft. Francezul năascut în Blegia, la Bruges, are patru titluri de campion NBA cu Spurs și a fost desemnat MVP al finalei din 2007. Parker a jucat în total 1.424 de meciuri în uniforma lui San Antonio Spurs și are 6 selecții în All Star Games.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!