Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stanimir Marinov: „Hristo Nikolov este unul dintre oamenii care mi-a recomandat să vin la Cluj”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.07.2018

Stanimir Marinov, campion cu Levski Lukoil, jucătorul anului în Bulgaria în sezonul precedent, MVP-ul finalei și inclus în cel mai bun prim-cinci al campionatului bulgar, va evolua în stagiunea competițională 2018-2019 în echipamentul celor de la U-Banca Transilvania Cluj. 

Fundaș al reprezentativei de la sud de Dunăre, Marinov a oferit o declarație după semnarea contractului cu U-BT, echipă alături de care va evolua în SuperCupa României, Cupa României, LNBM și FIBA Europe Cup. 

Sunt bucuros, consider că acest transfer este un pas înainte în cariera mea. Știu că voi da ce am mai bun pentru noul meu club și sper să ajut Clujul să rămână o echipă învingătoare. Am urmărit U-Banca Transilvania și campionatul românesc de mult timp și cred că clubul a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani. Am discutat și cu Hristo Nikolov, el a jucat în România și la Cluj, este unul dintre oamenii care mi-a recomandat să vin aici, mi-a spus doar lucruri bune atât despre oraș, cât și despre club. Nu doar el mi-a spus aceste lucruri bune, toată lumea cu care am vorbit a avut opinii pozitive despre tot ce înconjoară echipa”, a declarat noua achizitie a ardelenilor, conform u-bt.ro. 

În același timp, antrenorul campioanei de acum 2 sezoane, Mihai Silvășan, a spus la rândul său câteva cuvinte despre noul său elev. 

„Îi urăm bun venit lui Stanimir Marinov! Este un jucător creativ, care poate să joace pentru echipă sau să marcheze puncte, este fundașul principal al echipei naționale de seniori a Bulgariei. Ne bucurăm că am reușit să îl aducem și sperăm să fie o piesă importantă în angrenajul echipei”, a punctat tehnicianul clujean, potrivit sursei citate mai sus. 

Stanimir Marinov sezonul 2017-2018 a început în Ucraina la Cherkasy, însă după doar 3 partide a părăsit echipa, revenind în țara sa natală, la Levski Lukoil, echipă alături de care a cucerit titlul de campion național. În cele 24 de partide evoluate în echipamentul celor de la Levski, noul fundaș al ardelenilor a acumulat medii de 15.2 puncte pe meci, 4.2 recuperări, 3.6 pase decisive, 1.5 intercepții, 2.0 mingi pierdute și 14.4 în dreptul eficienței, totul în 30.9 minute petrecute în medie pe suprafața de joc. Totodată, în stagiunea competițională 2017-2018, Marinov a făcut parte din lotul Bulgariei în campania de calificare la FIBA World Cup 2019. În cele 5 meciuri jucate a strâns în medie 12.0 puncte, 2.4 recuperări, 3.6 pase decisive, 0.6 intercepții, 1.4 mingi pierdute, 8.2 la eficiență și 26.0 minute evoluate. 

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Marinov
    Sunt foarte curios sa-l văd. Oameni de baschet ar fi afirmat despre el ca ar fi cel mai complet Pg care a jucat în România, în afara lui Brown. Categoric un upgrade fata de ce am avut pana acum ... sa vedem dacă va fi așa.

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Clujul incepe sa arate tot mai bine,ramane de vazut daca si-a facut upgrade si Silvasan ...

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    tocmai am vazut
    un mixtape cu el. Rapid, ball habdling, patrundere cu finalizare cu semi carlig atat pe mana dreapta cat si pe stanga cu ocolirea inelului sau chiar pe stanga cu semi carlig, sut de 3, pase frumoase. Cu siguranta un jucator bun. Sa vedem daca excelent, pt campionatul nostru zic. N am vazut nimic de cum se achita de partea defensiva dar avand in vedere viteza din atac si faptul ca e inalt pt un PG, presupun ca face bine si faza defensiva. Ramane de vazut.
    Un alt punct pozitive ca omul are 26 de ani. Varsta cea mai buna pentru performanta, de pe la 25 pana la 29 de ani.
    Sigur, mai ramane discutia cum va fi pus in valoare la echipa si aici ne intoarcem din nou la antrenor. Vedem daca a invatat ceva Silva din sezonul recent incheiat, din campania seniorilor si cea de la U20.

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re:
      Cu asemenea jucători (plus ceilalți 2 care urmeaza) nici nu mai e neaparat nevoie de antrenor. Deci va fi bun și Silvasan

      cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Jucători noi
      Ai ceva informatii despre cine urmeaza sa mai vina?

      cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    (doar)Doi presupunand ca Barro & Rasic raman, nu?

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    O sa vedem ce poate.
    In filulețele de prezentare de pe youtube arată binișor. Doar ca, dacă te uiți la apărătorii împotriva cărora joacă, parcă ar fi de la echipe de la locul 8 în jos la noi. Parcă se mișcă in reluare și lasă spații uriașe neacoperite. Nu poate trece niciodată așa de o apărare ca a Sibiului, ca să nu mai vorbim de cea a Oradiei. In plus, n-am găsit procentajele la aruncari. De la libere, de 2 puncte și, mai ales, din afara terenului. In rest, din câte-mi amintesc, noi cu campioanele Bulgariei am cam sters pe jos de câte ori am căzut cu ele in cupele europene. Sper, totuși, să fie un transfer reușit.

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Marinov
      Găsești aici statisticile lui complete: https://basketball.realgm.com/player/Stanimir-Marinov/Summary/26867
      In ultimul sezon pe scurt: 47% aruncări, 38% 3 puncte și 74% la libere. Dar cam medii de genul ăsta a avut până acum în carieră.

      cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      :)
      Mulțam

      cu 5 ani în urmă (23.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    carlos_cj
    are dreptate, sa vedem mai intai ce poate . La eficienta, a avut 14,4 la Levski, respectiv 8,2 la nationala, cifre de loc impresionante . Legat de filmulete Lapornic s-a prezentat exceptional, in realitate am vazut ce slaba eficienta are, ii trebuie 5-6 aruncari pt o reusita ( inclusiv la aruncarile de doua pct ). Ce declara Silva ii egal cu zero, invatacelul isteric a fost ocupat cu ingroparea nationalei U20, asa ca poate vorbi orice, ca gura nu-l doare .. Si inca ceva, bulgarul n-a fost pana acum intr-un campionat mai serios, n-avem multe motive de exaltare, hai sa ne surprinda pe teren cu evolutii peste Watson sau Adamovic si atunci, jos cu palaria pt conducere !

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • Virjil :

    Adamovici
    ...cel mai bun pg de la media încoace...

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Nu tocmai
      Wright si Gibson mi s-au parut mai buni

      cu 5 ani în urmă (23.07.2018)
    Raspunde
  • Virjil :

    Meda
    Meda

    cu 5 ani în urmă (22.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bai fratilor
    ma ia durerea de cap cand va aud pe toti, in fine, pe majoritatea, cum il luadati pe Adamovic. Jucator creativ si carismatic nu zic, probabil de aceea a si ramas asa pozitiv in memoria multora. Eu ce imi amintesc e ca facea destul de turn-overuri, nu se apara si era destul de fluctuant in evolutii. Spre exemplu, in turul ultimului sezon la noi, tin minte ca el si Dykes jucau parca la misto. Aveau amandoi o atitudine total nepotrivita pt un jucator profesionist. Parerea mea :). Nu stau acum sa ma uit pe statistica, doar zic cu ce impresie am ramas si eu. Plus mic de inaltime, acum se poarta din ce in ce mai mult PG inalt - asta in ideea de o posibila revenire. Anyways, nu l-as include pe Adamovic in vreun top a PGizlor din RO.

    cu 5 ani în urmă (23.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    studentUle
    partial ai dreptate, Adamovic a avut multe meciuri proaste. Atitudinea lui seamana cu a lui Sakic, adica cand vor, joaca foarte bine, cand nu, si asta cu preponderenta, jooaca parca la misto . In imaginea colectiva raman insa momentele cand Adamovic a fost decisiv, chit ca in restul meciului a fost mediocru .

    cu 5 ani în urmă (23.07.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Părere
    Rămân la părerea că Vaydas este o pierdere pentru noi. Din păcate și el a pierdut un an din carieră. Cred că ne mai trebuie încă un PG pentru că Sașa și Kuti nu sunt conducători de joc chiar dacă Sașa cu expierența lui ar putea să facă față, dar Muri nu știu dacă va face față. Anul trecut decât să forțezi cu un jucător care oricum nu știu de ce a fost adus și care nu a adus niciun plus mai bine îi băga pe copii. Ne trebuie un pivot masiv. Dar unul care să aibă știința jocului, să știe să ia prim planul sub coș și să o și bage.Și ar mai trebui și un 3-4 cu mână de trei. Oare cer prea mult? Nu am spus nimic de antrenor...

    cu 5 ani în urmă (23.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Vaidas
      Tocmai doream si eu sa-l amintesc. A venit si el la noi cu sperante mari. Tanar, 1.97m, stangaci, rapid, ambidextru, patrundere buna, pasator, aparator inalt pe post de guard, vedea jocul, o detenta mai slaba si un sit de 3 inconstant, cam asa l-am caracterizat cu bune si rele. Ce folos daca nu a fost pe placul lui Silva. ... A demonstrat insa in alta parte. Deci sa vedem cum se va integra si Marinov, ca daca pica in disgratie il vedem si pe asta la Oradea! Cu fiecare dintre jucatorii astia plecati, Achim parca ne-a spus: "Vedeti, asa trebuie sa va folositi de acest jucator!". Avem un numar de 5 emigranti spre Oradea cu Watson...

      cu 5 ani în urmă (23.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      De acord cu voi dar am o mare rugaminte : nu-l trimiteti si pe Silva la noi!!!!

      cu 5 ani în urmă (24.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!