Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua înfruntă BCM U Piteşti în prima rundă de playoff

Eduard Popa

Eduard Popa
11.04.2017

steaua pitesti lnbm

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va întâlni astăzi BCM U Piteşti în prima fază a playoff-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Asta după ce steliştii au terminat sezonul regulat pe locul 3 în clasamentul LNBM, iar BCM U Piteşti pe ultimul loc din Top 6.

În timpul sezonului regulat, echipele s-au întâlnit de patru ori. Steliştii s-au impus de 3 ori, 77-68 în deplasare în turul sezonului regulat, 77-65 acasă şi 89-74, tot pe teren propriu, în Top 6. De partea cealaltă, Piteştiul s-a impus în meciul disputat pe propriul parchet în Top 6, cu  72-67, la prima partidă pe banca tehnică a antrenorului Jukka Toijala.

Marius Runkauskas a preluat responsabilitatea de conducător de joc în Top 6 şi acest lucru i-a priit lituanianului, care a devenit cel mai bun marcator al Stelei. Runkauskas a strâns 16,6 puncte pe întâlnire şi procentaje senzaţionale: 53,6% de la 2 puncte, 42,5% de la 3 puncte şi 90,4% de la libere de-a lungul întregului sezon regulat. Dave Dudzinski este un "stretch four" de calitate, cu 13,7 puncte, 6,3 recuperări şi 42,1% de la 3 puncte, Nikola Malesevic contribuie la rândul său cu 12,6 puncte, 5 recuperări şi 2,6 pase decisive, în timp ce Randal Falker şi-a arătat versatilitatea în Top 6, unde a reuşit 12 puncte, 9,3 recuperări (din care 4,4 ofensive!) şi 3,1 pase decisive pe întâlnire.

Replica de la BCM U Piteşti va veni în primul rând de la Pavel Marinov. Bulgarul a reuşit un sezon excelent cu 14 puncte, 4,3 recuperări şi 3,9 pase decisive, dovedindu-se încă o dată unul dintre cei mai versatili jucători din Liga Naţională. Marinov va fi ajutat de Aleksandar Kostoski, care reprezintă cel mai bun pasator al echipei piteşteni, cu 6 assist-uri pe întâlnire, alături de 11,8 puncte. Acesta va deveni şi mai important pentru angrenajul Piteştiului după ce Adi Tudor s-a operat la şold şi va rata tot restul sezonului. Important pentru angrenajul lui Hristu Şapera sunt şi cei doi oameni mari: Aleksandar Mladenovic (12,9 puncte pe meci, 5 recuperări, 59,8% procentaj aruncări de 2 puncte) şi Vincent Hunter (13,6 puncte, 4,9 recuperări).

De amintit faptul că nici Steaua nu a scăpat de accidentări în acest sezon. Cătălin Baciu a lipsit la ultimele şapte meciuri din cauza unei accidentări la deget, în timp ce Miţă Paul (spate) şi Maurice Curry (gleznă) s-au luptat cu accidentări din cauza cărora au ratat mai multe partide pe final de sezon.  

Primul meci din această serie de playoff se joacă astăzi, 11 aprilie, de la ora 18:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, urmând ca apoi meciul doi să aibă loc joi, 13 aprilie, de la ora 20:00, tot în Capitală.

Duelul se desfăşoară pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Cel puţin un meci se va juca şi în Trivale, în timp ce un posibil meci cinci va avea loc tot în Capitală.

Meciurile vor fi transmise în direct pe Digi Sport 3.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!