Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București își joacă ultima șansă de a accede în playoff la Voluntari

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.03.2019

Penultima etapă din Grupa Galbenă programează o partidă extrem de importantă pentru accederea în playoff. CSO Voluntari și CSA Steaua București se vor întâlni în Sala Gabriela Szabo astăzi, 30 martie, cu începere de la ora 18:00.

Steaua nu are decât opțiunea victoriei pentru a rămâne în cursa pentru playoff până în ultima etapă a sezonului regulat. Orice alt rezultat le trimit automat pe CSO Voluntari și Dinamo Știința București în faza eliminatorie a campionatului.

Înaintea meciului din această seară, CSO Voluntari este a doua în Grupa Galbenă cu un record de 7 victorii și o înfrângere, în timp ce Steaua se situează cu o poziție mai jos, având un bilanț de 6 victorii și 2 înfrângeri.

Steaua are nevoie de victorie atât astăzi la Voluntari cât și în ultima etapă cu Dinamo pentru a spera la playoff, dacă ne gândim că Voluntari va juca tot pe teren propriu și este mare favorită la victorie în fața lui Phoenix Galați. Acest scenariu ar complica extrem de mult clasamentul la vârf în Grupa Galbenă. Toate cele trei echipe ar termina cu 8 victorii și 2 înfrângeri iar pentru stabilirea se va apela la un clasament în trei după urmăatoarele criterii:

Dacă 2 sau mai multe echipe au înregistrat acelaşi număr de victorii –înfrângeri după toate jocurile din grupă, jocul (jocurile) dintre aceste 2 sau mai multe echipe vor decideasupra clasării lor. Dacă 2 sau mai multe echipe au acelaşi număr de victorii –înfrângeri înregistrate la jocurile dintre ele, criteriisuplimentarevorfi aplicate în următoarea ordine:

  • ·Cea mai mare diferenţă depunctede jocla jocurile dintre ele.
    ·Cel mai mare număr de punctede jocmarcate la jocurile dintre ele.
    ·Cea mai mare diferenţă de punctede jocla toate jocurile din grupă.
    ·Cel mai mare număr de puncte de joc marcate la toate jocurile din grupă.

Dacă încă există egalitate înainte ca toate jocurile din grupă să fie jucate, echipele egale vor împărți același loc în clasament. Dacă aceste criterii încă nu potsă decidă ordinea în clasamentla sfârșitul fazei grupei,o tragere la sorţi va decideclasamentul final.

Până în acest moment s-au desfășurat patru jocuri între cele trei echipe implicate în lupta pentru palyoff și s-a consemnat următoarele rezultate:

Dinamo vs Voluntari 78-66
Dinamo vs Steaua 73-67
Steaua vs Voluntari 72-77
Voluntari vs Dinamo 80-70

Se poate observa că Dinamo are avantaj în meciurile directe cu CSO Voluntari iar Steaua are nevoie de victorii în ultimele două jocuri la o diferențe scor care să le poate oferi avantaj în duelurile directe.

Așadar prima finală pentru playoff se joacă astăzi între CSO Voluntari și CSA Steaua București. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Bedir Sefer și Alexandru Ivan.

Partida poate fi urmărită live video aici: 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!