Stiri

Steaua București a suferit un nou eșec în FIBA Europe Cup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.11.2018

Steaua București a suferit al 4-lea eșec consecutiv în grupele FIBA Europe Cup. Militarii au jucat la Ploiești meciul cu Bakken Bears. Departe de capitala României, elevii lui Sasa Ocokoljic au fost conduși încă din start de echipa din Danemarca și nu a emis nicio pretenție, într-o partidă în care a folosit doar 4 jucători străini. Cu doar un sfert câștigat, Steaua București a fost învinsă de Bakken Bears cu scorul de 98-63.

Echipele de start:

Steaua: Vlahovic, Mandache, Negoițescu, Lucic și Spencer
Bakken: Carberry, Dalton, Martin, Pedersen și Sahlertz

Formația din Danemarca început mai bine meciul și s-a instalat rapid la conducere după un 7-0 în primul minut și jumătate. Andrei Mandache a spart gheața pentru Steaua cu un coș de la mare distanță. Oaspeții nu au cedat inițiativa și și-au creat un avantaj din două cifre, 16-6 după o triplă a lui Evans. Pentru trupa militară doar Mandache și Spencer au reușit să mai marcheze până la finalul actului inaugural  și astfel Bakken Bears a reușit să se desprindă la 28-13. Pe parcursul sfertului secund, echipa vizitatoare a rămas în control și și-a păstrat un avantaj din două cifre. Cea mai mare diferență în prima repriză avea să fie de 19 puncte, înregistrată în ultimul după o reușită a lui Tobin Carberry. Radu Vîrnă marca pentru Steaua la următoarea fază dar Michel Diouf avea să marcheze ultimele puncte ale secvenței și astfel se intra la cabine cu scorul de 53-34.

După revenirea de la cabine jocul a fost mai echilibrat și Steaua reușea un parțial de 9-8 în primele 5 minute ale sfertului trei. Cele două echipe s-au succedat la conducere pe scorul parțial al actului trei. Steaua avea să câștige această perioadă de joc, 18-16, după un coș de 3 puncte al lui Vlad Negoițescu în ultimul minut dar diferența de pe tabelă continua să fie una mare în favoarea lui Bakken Bears, 69-52. Primele două minute ale ultimului sfert au trecut fără ca una dintre cele două echipe să găsească drumul spre coș. Tot Vlad Negoițescu oprea perioada de secetă și tot cu un coș de la distanță. Dalton Hayden marca prin slam dunk la faza imediat următoare. Steaua a rămas cu acel coș marcat de Negoițescu, în timp Evans ducea scorul la 77-55 și soarta partidei era decisă cu 5 minute rămase de joc. Bakken Bears nu a oprit motoarele și a continuat să marcheze astfel să diferența la final avea să fie de 35 de puncte, scor 98-63.

Andrei Mandache a fost cel mai bun marcator al partidei cu 21 de puncte plus 5 pase decisive și 4 recuperări. Skylar Spencer a înregistrat un double-double, 16 puncte și 10 recuperări, în timp ce Aleksandar Vlahovic s-a remarcat cu 10 puncte, 8 pase decisive și 8 recuperări.

Tobin Carberry a fost cel mai bun jucător al meciului după 19 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Ryan Evans a venit de pe bancă cu 16 puncte iar Michel Diouf cu 10 puncte.

Steaua București rămâne ultima în Grupa E a FIBA Europe Cup, fără nicio victori și nici fără șanse de calificare. Militarii mai au de jucat două partide în competiția europeană, în deplasare cu Z Mobile Prishtina și acasă cu Cherkaski Mavpy.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    totul clar
    in afara de "departe de capitala Romaniei". Ce, daca jucau "acasa" aveau suporteri care sa i sustina?

    cu 5 ani în urmă (08.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!