Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București produce prima surpriză a sezonului

David Istrate

David Istrate
13.10.2018

Sala Regimentului de Gardă a găzduit în această seară duelul dintre Steaua București și CSM CSU Oradea, echipe ce s-au întâlnit în finala sezonului precedent. Jocul a fost echilibrat în prima repriză, dar în actul secund, gazdele au condus ostilitățile și au câștigat la o diferență de 7 puncte, scor: 81-74. 

În formația de start a gazdelor s-au regăsit Radu Vîrnă, Darko Djuric, Ante Delas, Skylar Spencer și Aleksandar Vlahovic, în timp ce pentru CSM CSU Oradea au început Muhammed Pasalic, Vaidas Kariniauskas, Tudor Fometescu, Arturas Valeika și Uros Lucic.

Pivotul oaspeților, Valeika, a pus primele trei puncte pe tabelă, însă Steaua București a răspuns cu o acțiune rapidă finalizată de Spencer. Au urmat cinci puncte consecutive înscrise de Uros Lucic, prin care scorul a devenit 2-8, iar Sașa Ocokoljic a fost nevoit să ceară time-out. După reluarea jocului, cele două adversare au avut câteva momente confuze, caracterizate de greșeli în atac, dar scorul a devenit 4-11. La acest scor, a intrat pentru trupa militară Andrei Mandache, fostul căpitan al bihorenilor, care și-a condus echipa spre un run de 6-2. Fometescu a mai tăiat din elanul gazdelor cu un coș de la distanță, însă la celălalt panou, după o ratare a lui Mandache, Djuric a fost faultat și a marcat una dintre cele două libere primite. Elevii lui Cristian Achim au dominat jocul până la finalul primului sfert, în urma căruia aveau un avantaj de 6 puncte, scor 21-27.

În debutul actului secund, Giordan Watson a reușit un coș de la semi-distanță, urmat de un lay-up marcat de Spencer la celălalt panou. După două faze încheiate fără succes, Ginyard a înscris în urma unei recuperări, dar în atac același Spencer a dat un slam-dunk de senzație peste Laslo Lazăr. Gazdele s-au apărat foarte bine și apoi au înscris un coș de la distanță, care l-a făcut pe Achim să ceară timp de odihnă la scorul de 28-31. Steliștii s-au apropiat la două puncte, după pătrunderea lui Radu Vîrnă, însă au urmat 4 puncte consecutive reușite de CSM CSU Oradea. Reintrat pe parchet, Mandache a marcat o triplă importantă, dar pe fază defensivă, gazdele nu au găsit soluții. Prima repriză s-a încheiat cu un parțial de 6-0 pentru steliști, care au egalat la 41 în ultima secundă, prin Zarko Djuric.

După revenirea de la vestiare, gazdele au fost mai concentrate și au marcat rapid opt puncte, prin Vlahovic, Djuric și Spencer. De partea cealaltă, bihorenii au răspuns prin Pasalic care a făcut două recuperări ofensive și a marcat patru puncte. În faza de apărare, elevii lui Ocokoljic au comis foarte repede cinci faulturi de echipă și astfel, oaspeții au intrat în bonus. Prin urmare, jucătorii orădeni au redus diferența la un singur punct, însă Mandache s-a remarcat la faza următoare cu un coș de trei puncte. Gazdele au continuat să fie eficienți în atac, însă în apărare, adversarii lor au profitat de bonus și au înscris prin aruncări de la linia de pedeapsă. Până la finalul sfertului al treilea, diferența a devenit de sase puncte în favoarea Stelei, care conducea cu 63-57.

Spencer a deschis actul decisiv cu un slam-dunk marcat după o nouă pasă foarte bună venită din partea lui Andrei Mandache. Au urmat două minute caracterizate prin lipsa ideilor în ofensivă, dar apoi cele două tabere au început să înscrie tot mai mult. După un dunk reușit de Spencer, Negoițescu a fost sancționat cu greșeală antisportivă, dar Lucic a transformat doar o liberă. Campioana en-titre s-a apărat foarte bine și apoi a pus pe tabelă încă două puncte, prin care a redus avantajul gazdelor la doar cinci puncte, scor 67-62. Prin urmare, Ocokoljic a cerut un time-out pentru a le spune jucătorilor săi ce trebuie să facă. După reluarea jocului, Djuric a marcat pentru Steaua București și apoi pe următorul atac, Gospic a obținut o greșeală antisportivă, însă a ratat liberele. CSM CSU Oradea a marcat prin Giordan Watson, dar gazdele au răspuns cu cinci puncte prin care au dus scorul la 74-64, înaintea ultimelor două minute. Oaspeții au încercat să revină în joc însă nu au mai reușit și astfel Steaua București a câștigat cu 81-74.

Cel mai bun marcator din tabăra învingătoare a fost Zarko Djuric cu 18 puncte și 10 recuperări, urmat de Andrei Mandache (13 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări), Ante Delas (13 puncte), Skylar Spencer (12 puncte, 4 recuperări) și Aleksandar Vlahovic (10 puncte) . De partea cealaltă, s-au remarcat: Muhammed Pasalic (12 puncte, 5 recuperări), Marcus Ginyard (12 puncte, 5 recuperări), Arturas Valeika (11 puncte, 8 recuperări), Giordan Watson (11 puncte, 5 recuperări), Uros Lucic (11 puncte) și Kris Richard (10 puncte).

În următoarea etapă, Steaua București va juca pe terenul deținătoarei Cupei României, U-BT Cluj-Napoca, în timp ce CSM CSU Oradea va primi vizita lui CS Dinamo București.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Nu este surpriza, Oradea nu joaca nimic in acest inceput de campionat. Echipa nu e sudata deloc, s-a dus si Bobe, dar Achim e vrajitor.

    cu 5 ani în urmă (14.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!